• ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

  • ...БГ АВТОМОБИЛНИЯТ СЕЗОН 2020 СТАРТИРА СЛЕД 8 ДНИ С АВТОКРОС ЧЕЛОПЕЧ, ФИНАЛЪТ НА НИКУЛДЕН С КРАЯ НА ПИСТА БУРАС...

  • ...ОТ ДНЕС ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТРЕНИРОВКИТЕ И ТЕСТОВЕТЕ НА ДРАКОН, ВИЖТЕ ПРИ КАКВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ СТАВА ТОВА...

     

Планинско

Чаков с победата на старта на четвъртия сезон на Енеос Къп

Понеделник, 29 Юни 2020 | Калояново, пресслужба Енеос Къп
Чаков с победата на старта на четвъртия сезон на Енеос Къп

СТАРТИРАЛИЯТ на писта Дракон първи кръг от четвъртия сезон на едномарковия пистов шампионат Енеос Къп завърши с победа на Христо Чаков (на снимката), който се наложи над конкурентите при първото излизане на пистата тази година.

Участниците в първия кръг от сезон 2020 преминаха през доста натоварен ден, след като в неделя се проведоха двете квалификации и двата старта.

Оспорваната битка за полпозишъна бе спечелена от Васил Александров с време 1:12.228мин., който бе само с 0.154 сек. по-бърз от Антоний Тонев.

Трето време в квалификациите записа Денислав Терзийски 1:13.008 мин., е четвъртото постижение в...

Нова панагюрска формация се появява в планинското Шумен

Вторник, 23 Юни 2020 | София, RallyXpress
Нова панагюрска формация се появява в планинското Шумен

ТОЗИ УИКЕНД в Шумен ще има особено и много специално място в спортната кариера на Лъчезар Воденичаров. След 25 години в спорта и с огромния опит, не само в сервизирането на пътни автомобили, планинското край Шумен ще бъде дебютът, в който Воденичаров официално ще води новата формация ЕлВи Ауто Рейсинг Тим като шеф на един от новите отбори в спорта.

За неделния старт в Шумен екипът ще пристигне с чешката Шкода Фабия R5 (Камбуров) и познатото от миналия сезон на същото това трасе сиво Субару Импреза WRX (Иванов).

„Реших се да го направя точно тази година – каза по повод създаването на тима Лъчо...

Първите плакати с лика на Великов вече са разлепени

Понеделник, 22 Юни 2020 | Шумен, RallyXpress
Първите плакати с лика на Великов вече са разлепени

ТОЧНО ЧАС, след като получи тиража на отпечатаните и ухаещи на печатарско мастило плакати за 21-ото издание на планинско Шумен, първите от тях се появиха на… най-възловите места в града – бензиностанциите.

Предвидимото закъснение на отпечатването на агит-проп. материали за първия старт от класическия календар на АФБ бе резултат на пандемичните мерки и разтегления и променящ се по тази причина във времето график в подготовката от АСК Шумен Аутоспорт.

„Трябва да кажа, че много бързо намаляваха [плакатите], защото всеки от екипа искаше бързо да ги разлепи на най-значимите места в Шумен“,...

И румънска Норма ще се пусне по трасето на шуменския старт

Събота, 20 Юни 2020 | Шумен, RallyXpress
И румънска Норма ще се пусне по трасето на шуменския старт

ЗА ВТОРИ ПЪТ, след пауза от 4 години, в шуменското планинско състезание ще се появи чужд пилот и автомобил, какъвто в наше състезание до момента не е бил виждан. Става дума за румънско-френско-японската комбинация Емил Джиня – прототип Норма и 2000-кубиковият ѝ двигател Хонда. Турбо-протото, което в българския шампионат не фигурира като признат за надпреварата клас (CN/E2-SC) е с френски паспорт, а участието на комшията ще бъде извън класирането на състезанието.

„Понеже нашият допълнителен правилник предвижда шуменското състезание да е част и от първенството на съседна Румъния, да дадем...

Екипажът Коце и Ана Щереви с трети член в семейния кокпит

Сряда, 17 Юни 2020 | Пловдив, RallyXpress
Екипажът Коце и Ана Щереви с трети член в семейния кокпит

ФАМИЛНИЯТ екипаж на казанлъшкия АСК ЕФКО Рейсинг – Костадин и Ани Щереви (на снимката) от днес официално са с трети член в семейния кок-пит. Това е най-младият от състезателите - Петър-Костадин, който се включва в семейният отбор на пловдивчани Щереви Рейсинг. Като се има предвид стройната фигура на тати и красотата на мама, Петър-Костадин (така официално е вписан малкия!), след някоя и друга година ще започне да събира погледите на мацките около трасетата. Да му мислят родителите, щото, айде - с фенките – ще е лесно! Ама с останалите мадами?

„Не зная на кой свят се намирам, честно! – говори с...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев