• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Лъвчета и „саксофон“ затварят колоната с доминиращи Хонда

Неделя, 18 Август 2019 | София, RallyXpress
Лъвчета и „саксофон“ затварят колоната с доминиращи Хонда

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ
СОФИЯ В МРЕЖАТА

2016 Time Keeping
РЕЗУЛТАТИТЕ от неделните пет старта – трите серии (Спорт, Туринг и Макси) и двете състезания в Купа Енеос и Купа Лада, както и надпреварата на свободния клас, могат да бъда проследени на

http://www.results.bg/

ТОЧНО ТРИ месеца трябваха на дейсващият шампион в Спорт Симеон Симеонов (на снимката, Стара Загора, Хонда Сивик) към лидестровото в серията да прибави и първа победа за сезона.

Симеонов в момента има 55 т., но това по никакъв начин не прави положението около касирането така изяснено, како то е например в Туринг или при максималистите.

Пловдивчанинът, който донесе за АСК Стара Загора титлата през миналата година, а сега е на върха на класирането, спечели безпроблемна сесия, за разлика от вчера, когато Симеонов влезе и в ролята на механик, за да смени скоростната кутия и да спечели квалификационния ден от писта София.

Както и в повечето стартове, пловдивчанинът взе старта, загърбвайки горещите битки зад себе си, в които трябваше да се решава, пилотът на чия от следващите го пет Хонда Сивик, ще завърши най-близо до действащият шампион.

„Много важна ми беше софийската победа, но не успях – пуснах Симо напред в точките, кажи-речи шампионатът ми се решаваше тук…“ – коментира каралият в това състезание с лиценз на София Кар МС Александър Димитров.  

Лъвчета и „саксофон“ затварят колоната с доминиращи Хонда

снимка за rallyxpress: асен илиев
ОТКРИВА СМЕТКАТА… След като водеше в шампионата на спортистите, без да има победа, най-после пловдивчанинът  Симеон Симеонов откри листата за максималните точки.


Той обяснява, че едната от причините да завърши на 2.1 сек от острието на заралии (21:13.89 мин), е  ударът, който отнася от младия Кристиян Христов още в първия ляв завой от старта.

Междувременно, Димитров е успял да открадне втората позиция от другия пилот на Илия Бояджиев – Деян Куманов, който пък малко по-късно е принуден, заради проблеми със скоростната кутия (остава без 3-а и 4-а), да се добере до финала на 2-а, само и само отборът на Стара Загора да вземе, дори и малко, точки за тимовото подреждане.

Две места преди края на нишката от завършили софийското състезание са Деян Деянов (Вромос) – 7-и и Кристиян Тодоров (Жико Моторспорт) – 8-и, едно „лъвче“ и един „саксофон“, дръзнали да си мерят конете с доминиращите Хонда.

Вчера, след съботния квалификационен ден, появилият се на трасето син на един от класните пистови пилоти на България Валентин Антов – Александър, смяташе, че все още не е си е върнал усещането за състезателната езда.

2019 SOF Antov AI 012

снимка за rallyxpress: асен илиев
ГАРАНЦИЯ, ЧЕ ВЛИЗА В ШАМПИОНАТА… „Да, има промяна в мнението ми след днешното каране на Сашо – влизаме в шампионата до края на годината!“, категорично заяви за сина си Валентин Антов, който също бе впечатлен от начина, по който Александър Антон стигна до подиума след дълга-дълга пауза.

Дори отчитайки и размесването в колоната след отпадането на Куманов, намалената мощност на сменилия спортния със стоков мотор в Сивик-а си Кристиян Христов, Антов направи невероятно каране! Стартирал от предпоследната позиция, познатият добре допреди години пистаджия бързо се адаптира към гонката и дори забрави, че обратните завои и късите прави в това трасе изобщо не му допадат.

С постепенно увеличаващо се темпо Алекс стигна до 4-о, а след това и до 3-ото място и единствено по-голямата дистанция, останала вследствие на пропадането на Куманов, не му позволи да тръгне на решителна атака и за мястото на Александър Димитров.

Кое беше интересното в Туринг-а?

Вероятно това, че заради по-късата стартова права тройният шампион Иван Влъчков (лиценз на София Кар МС, Хонда Сивик) се оказа „изравнен“ за кратко от 35-годишният дебютант на Елена Тим Стоил Неков (Хонда Сивик).

Това, разбира се, съвсем за кратко, преди шампионът да забрави вчерашните си твърдения за консервативно каране, за да се опази двигателя и да завърши 20-те тура за 19:49.48 мин.

2019 SOF Vlachkov AI 012

снимка за rallyxpress: асен илиев
С НОВОБРАНЕЦ ЗАД КЪРМАТА… В обичаен стил Иван Влъчков спечели и първата си софийска победа. На заден план обаче е новакът в Серия Туринг Стоил Неков, който като дебютант стигна до второто място.

Неков може да е повече от доволен, не само, че завърши втори на подиума, но и че при такова късо трасе Влъчков го разтекли само на 9.09 сек.

Трети, с общо време от 20:32.05 е кросистът Кольо Карастоянов (Хонда Сивик).

Разочароващ старт за лидера на Грийн Фокс Мотоспрот Димитър Кондев, не само, защото скоростите на чието зелено-черно Рено Клио устискаха само 3 км, но и защото бившият му автомобил – зелен Опел Астра, в ръцете на Минко Минков (Вромос), спря във фаталната 13-а обиколка с повреди по предницата и нагънат от удар капак на двигателя.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев