• ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

  • ...БГ АВТОМОБИЛНИЯТ СЕЗОН 2020 СТАРТИРА СЛЕД 8 ДНИ С АВТОКРОС ЧЕЛОПЕЧ, ФИНАЛЪТ НА НИКУЛДЕН С КРАЯ НА ПИСТА БУРАС...

  • ...ОТ ДНЕС ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТРЕНИРОВКИТЕ И ТЕСТОВЕТЕ НА ДРАКОН, ВИЖТЕ ПРИ КАКВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ СТАВА ТОВА...

     

Няма да има дъги разходки за публиката в последния спринт

Вторник, 05 Ноември 2019 | Бургас, RallyXpress
Няма да има дъги разходки за публиката в последния спринт

ВИЖ ДОКУМЕНТИТЕ ЗА ФИНАЛА

2019 RS BUR Logo Off
ПАКЕТЪТ от предстартовте документи (заявката за участие, Допълнителният правилник и часовият график) за финалното състезание от шампионата по рали спринт в Бургас можете да намерите ТУК

ЗРИТЕЛИТЕ на последното от състезанията в шампионата по рали спринт в Бургас (23/24 ноември) могат да са сигурни, че близо 4-килочетровият преход от полицейския „стоп“ към старта на етапа Мухово в ихтиманския спринт в никакъв случай няма да се повтори.

„И на двете трасета, които формират петте скоростни етапа в Бургас сме предвидили това – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Стефан Чолаков, който е наблюдателят на АФБ за последния старт от годината.

„Вчера с домакините от Бургас отново минахме през двете трасета и подбрахме местата на ЧК и Старт така, че феновете да са максимално близо до стартовете.“

Чолаков уточнява, че и на двете места на етапите Росенец (7.75 км, кара се 3 пъти) и Равадиново (8.7 км, два пъти) има „джобове“ и достатъчно място за паркиране на автомобилите на феновете, заради които възможности са били избрани и места за стартиране на колоната.

2019 BUR Grafik

графика: организатори на рали спринт бургас
ЧАСОВИЯТ график на последното от спринтовите състезания за сезона.

Точно 4 такива места има и преди старта на класическата Мухово, но малкото разбиране и отсъствието на какъвто и да е спортен опит у полицаите в Ихтиман превърна феновете в бодри пешеходци по време на състезанието в края на миналия месец.

Така че една много голяма част от феновете бяха прогонени от старта в името на криворазбраната „сигурност“ на спринта в Ихтиман. Преди 9 години, по време на рали България-WRC, муховският етап бе един от най-гъсто покритите от публика.

Няма да има дъги разходки за публиката в последния спринт

снимка: rallyxpress
ДУЗИНАТА ЗРИТЕЛИ ЗА КАМЕРНИЯ СЪСТАВ … За разлика от всички други стартове на скоростните изпитания, на 20 октомври, за старта на Мухово имаше само дузина зрители, половината от които бяха полицейски служители.


Отделно на старта на първия етап на спринта в Бургас е и с една екстра – недалеч от паркинга има и заведение за бързо хранене.

„Така че [феновете], които не искат да са в скоростния етап, паркират и могат да гледат стартирането от много близо… или дори от кебапчийницата, ако пожелаят тава», допълва Чолаков.

Освен това, подбора на трасетата е направен така, че и на едната, и на другата скоростна отсечка да има надбягване  - дистанцията между двете трасета е едва 11.88 км, което означава, че докато на първата ще финишират последната част от колоната, на следващата ще стартира нейното чело.

Бургазлии вече са наясно и с тиловата подкрепа на спринта: над 40 маршали ще осигуряват състезанието, 18 ще бъдат радио-точките (п 9 на всяко трасе) за комуникация с щаба, на общо 11 места по двете трасета полицията ще определи и осигуряващите сигурността нейни служители.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев