• ...ОТ ДНЕС ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТРЕНИРОВКИТЕ И ТЕСТОВЕТЕ НА ДРАКОН, ВИЖТЕ ПРИ КАКВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ СТАВА ТОВА...

     

  • ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

София изравнява рекорда от Русе: 60 в квалификацията

Събота, 17 Август 2019 | София, RallyXpress
София изравнява рекорда от Русе: 60 в квалификацията

РЕЗУЛТАТИТЕ НА ЖИВО

2016 Time Keeping
РЕЗУЛТАТИТЕ от днешните две сесии в квалификациите и утрешните състезания за трите серии, двете купи и свободния клас, могат да бъда проследени на

http://www.results.bg/

ВЪЗСТАНОВЕНИЯТ софийски старт от шампионата на писта и затворен маршрут не успя да прескочи броя на участващите в русенското състезание. Както през юни, така и сега стартовият лист за днешните квалификации стигна до номер 60.

В Серия Спорт участниците са 12, толкова за първи път през последните 8 старта автомобила се събират и в Туринг, както и Макси чупи бройката на досега участващите пилоти – 14.

За първи път Купа Енеос идва само с петима пилоти, а „лададжиите“ и Свободния клас съответно са по 10 и 8 машини.

София изравнява рекорда от Русе: 60 в квалификацията

снимка за rallyxpress: асен илиев
ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТ 2010 Г… Министър Красен Кралев открива третия кръг от шампионата на писта и затворен маршрут.


„Каквото и да се каже за това състезание (писта София 2019 – бел. ред.), важното е, че има състезание в столицата – казва Константин Маршавелов, действащият шампион в Серия Макси. – Важно е спонсорите да бъдат видени и то не къде и да е, а в София.“

Маршавелов добре знае цената са софийското участие и особено трасето под Бояна, на което преди 10 години пловдивчанинът и КА2 Рейсинг Тим направиха дебют в бляскавата спортна кариера.

2019 SOF Champions

снимка за rallyxpress: асен илиев
ТРИМА ШАМПИОНИ… (отляво на дясно) Симеон Симеонов, Иван Влъчков и Константин Маршавелов, действащите шампиони от 2018 г. слушат Мила Родино, след като тържествено са вдигнали националното знаме.

Състезание на подобно на това трасе, е правено на същото това място край Герена пред 1989 г. и за това време асфалтът на импровизираната писта е с компромисно за пистово надбягване състояние.

Почти всички пилотите смятат, че най-тегавата част от тези 1620 м. е пасажът под моста. Там, освен неравностите и (поне!) затворените шахти на канализацията, асфалтът е хлъзгав.

Показаните от сайта LAP.bg опасно стърчащи части от 20-годишна мантинела под моста, частично са обезопасени и бандажирани с гуми – малка, но единствено възможна гаранция за сигурността по трасето.

2019 SOF Driftari

снимка за rallyxpress: асен илиев
ЗА ПОДГРЯВКА… Дрифтъри и моторджии подгряха зрителите преди началото на Писта София 2019.

„Ясно, че там [под моста] няма да се търси правилната траектория, а просто ще е преминаване – допълва Маршавелов, но прави и уточнението, че по-важното е възстановяването на Писта София.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев