• ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

  • ...БГ АВТОМОБИЛНИЯТ СЕЗОН 2020 СТАРТИРА СЛЕД 8 ДНИ С АВТОКРОС ЧЕЛОПЕЧ, ФИНАЛЪТ НА НИКУЛДЕН С КРАЯ НА ПИСТА БУРАС...

  • ...ОТ ДНЕС ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТРЕНИРОВКИТЕ И ТЕСТОВЕТЕ НА ДРАКОН, ВИЖТЕ ПРИ КАКВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ СТАВА ТОВА...

     

Фамилия Христозови оправиха техниката, остават… децата

Четвъртък, 14 Ноември 2019 | Пловдив, RallyXpress
Фамилия Христозови оправиха техниката, остават… децата

ЗА ПЛОВДИВСКИЯ екипаж на BRC България Петър и Теменужка Христозови (на снимката, Хюндай i20) краят на спринтовото първенство е особено важен: в Бургас фамилията трябва да защитава титлите си в RC5 от миналата година и от 2016, както и победата, останала без шампионско звание (третият провален шампионат – бел. ред.) от 2017 г. „А-а-а, в Бургас сме – гаранция!, обяви за RallyXpress Петър Христозов. – Днес-утре пращаме заявката за участие.“ Допреди десетина дни обаче пилотът говореше за бургаското състезание не без уговорки…

При това не с обичайните пилотски уточнения  от сорта „… ами ще видим“, „…дано техниката позволи“, а съвсем конкретно.

„Дълго време не можех да намеря шенкел, имахме изпуснал амортисьор, който трябваше да се оправи… затова и Бургас ни беше малко под условие.“

Фамилия Христозови оправиха техниката, остават… децата

снимка за rallyxpress: драгомир петров/apix
ПРОБЛЕМЪТ С ТЕХНИКАТА… той е решим, защото зависи от възможностите на Пепи Христозов. За Бургас остава въпросът с гледането на наследниците през състезателния уикенд.


В края на първенството за 2018 г., Пепи Христозов, дели второто място в класирането като най-резултативен пилот за сезона, заедно с Динко Иванов (Стара Загора, Ситроен С2 R2) – по 65 т. С три победи от три старта през 2019 г., напълно естествено, Миро Ангелов и титлата, заработвайки със своята Фабия R5 възможният максимум.

Заради инцидент по време на Сърбия Рали и неяснотата около изпусналия амортисьор, в Ихтиман семейството кара, но на моменти нещата отивали „на оцеляване“ (виж ТУК).

„Сега сме приключили с всичко около автомобила – допълва Петър. – Събота „качваме“ нещата, ако всичко върви наред – смятам в неделя да я пробваме.“

Понеже един от неговите двама редовни навигатори – заралията Динко Иванов е пряко ангажиран в битката си за втора титла в генералното касиране, и в Ихтиман, и в Бургас в края на месеца, Пепи Христозов ще се доверява на жена си.

Което означава, че след проблемите с техниката, фамилията Христозови има да решава и проблема… с децата. Подобно на „схемата Ихтиман“, голямото ще се „самоотглежда в събота“, а заедно с по-малкото, в неделята ще е при бабата.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев