• ...ПО СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ, ДИРЕКЦИЯТА ПРЕКРАТЯВА ФИНАЛНИЯ СПРИНТ В БУРГАС...

  • ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

Ретро

Чарли навъртя 84 лазарника, продължава да не връща газта

Петък, 29 Ноември 2019 | Страшо Димов, RallyXpress
Чарли навъртя 84 лазарника, продължава да не връща газта

ЙОРДАН ГЮРОВ? Но кой е той? Така мнозина, дори и от по-старите поколения български състезатели в мотоциклетния и автомобилния спорт биха реагирали на името на пловдивския ветеран. Кажете обаче Чарли (на снимката), моментално всички се сещат за един от почетните ветерани на автомобилния ни спорт. Още повече, ако се каже, че преди седем години, по брилянтната идея на Владо Илиев да събере в екипаж за шампионската и „306-ата“ Митко Илиев, Чарли и 91-годишният Киро Николов по време на рали Хеброс 2012 г.

Тогава Чарлито бе на 77 години, възраст, на която дръзналите да се състезават могат да бъдат преброени...

Стратиева: Догодина опитвам да доближа мъжете и Топ 5

Вторник, 19 Ноември 2019 | София, Пресклуб България
Стратиева: Догодина опитвам да доближа мъжете и Топ 5

ТОВА ЗАЯВИ при гостуването си днес в Пресклуб България единствената българка в европейския и световния елит на автомобилния спорт, която стана и първата жена с три титли (2014, 2015 и 2019 г.) в дисциплината рали в категорията за дамския трофей (Лейдис Къп) на регионалния шампионат на ФИА за Стария континент. В залата, заедно с Екатерина Стратиева, бяха нейният навигатор и съавтор на успеха - Георги Аврамов (на снимката горе) и родителите й, които са неотлъчно до нея на всяко едно от състезанията.

„Минахме през доста изпитания през тези 3 години, след като се отказах от спорта. Тази година отидох в...

Ден след победата в Унгария Стратиева получи своя трофей

Вторник, 12 Ноември 2019 | Екатерина Стратиева, Будапеща
Ден след победата в Унгария Стратиева получи своя трофей

ТОЧНО ДЕН, след като във финалния кръг от регионалното първенство на ФИА за Европа Екатерина Стратиева спечели първото място при дамите в Унгария Рали, а с това и годишното класиране на международната федерация за Лейдис Къп, на специална церемония в унгарската столица на българката бе връчен годишния кристален приз. За състезателката на Астра Рейсинг Тим победата в континенталната надпревара идва след 103 старта в ралитата и със сигурност със сезон 2019 г. ще заема особено място в спортната биография на най-бързата българска дама.

Ето как призьорката в завършилото континентално първенство...

5 години след първата купа: Стратиева пак най-бърза дама

Неделя, 10 Ноември 2019 | София, RallyXpress
5 години след първата купа: Стратиева пак най-бърза дама

ПЕТ ГОДИНИ и около 40 ралита по-късно, след като през 2014 г. спечели Дамската купа в регионалното първенство на ФИА за Европа, Екатерина Стратиева (на снимката, Пежо 208 R2) отново е на върха на класирането, завършвайки първа от четирите си конкурентки на финала в Рали Унгария. След осем етапни победи, половината от които срещу лидерката в класирането преди финала – Небила Тежнар (Вбр, Пежо 209 R2), българката, с третото си участие през сезона, си осигури титлата в Лейдис Къп за 2019 г.

Стратиева и нейния навигатор Георги Аврамов са 14-и в общото класиране – 2.40:46.6 ч., а в своя клас RC4 – двамата са на третото...

Двама шампиони и вицето с бургаска точка на сезон 2019

Петък, 18 Октомври 2019 | София, RallyXpress
Двама шампиони и вицето с бургаска точка на сезон 2019

„КУАТРО“ ШАМПИОНЪТ в Серия Туринг Иван Влъчков (София Кар МС) ще завърши тазгодишния си сезона в неделя на писта Бургас с петия и реално се последен кръг от националния шампионат на затворен маршрут и писта, се казва в прес-релийз от екипа на Влъчков Рейсинг.

С отпадането на първоначално предвидения 6-и старт на гръцката Серес или на калояновската Дракон, каращият с лиценз на София Кар Моторспорт пилот стана предсрочно шампион в Стара Загора, побеждавайки при „турингите“ за четвърта  поредна година и с актив от 75 т. реално е недостижим.

Най-успешният и резултатен пилот в пистовото...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев