• ...ОТ ДНЕС ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТРЕНИРОВКИТЕ И ТЕСТОВЕТЕ НА ДРАКОН, ВИЖТЕ ПРИ КАКВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ СТАВА ТОВА...

     

  • ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

Стратиева стяга старт №100 в Кипър и за №101 в Ниредхаза

Сряда, 18 Септември 2019 | София, RallyXpress
Стратиева стяга старт №100 в Кипър и за №101 в Ниредхаза

АСФАЛТ ПЛЮС МАКАДАМ И
ЗА СУПЕР-ЕТАПА НИКОЗИЯ

2019 CIP Logo Off
Кипър Рали (27/29 септември), което е 7-ми кръг от Европейския рали шампионат за този сезон, ще започне със суперспециален скоростен етап в Никозия. Столицата на острова е и центъра на едно от най-тежките макадамови надпревари в календара на ERC. Трасето на пролога е дълго 3.52 км, но както и цялата състезателна дистанция, е комбинация от асфалт и макадам. Общата дължина на скоростните етапи е 200.07 км, като 87% от тях върху чакъл, а 13 на сто -върху асфалт.

СЛЕДВАЩИЯТ уикенд на най-титулованата дама на българските ралита в момента – Екатерина Стратиева (на снимката) трябва да заеме особено важно място в нейната спортна кариера.

След пауза от четири години без участие в макадамово рали, на Катето и навигаторът ѝ  Георги Аврамов предстои старт в рали Кипър, предпоследен кръг от тазгодишната програма в регионалното първенство на ФИА за Стария континент.

По думите на Стратиево, тя мечтае точно седем години са старт в това трудно рали.

Но не фактът, че Стратиева/Аврамов ще се пуснат през бруталните скоростни етапи на Кипър Рали, а това, че след повече от година и половина „отлагане“ по независещи от състезателката причини, Катето реално ще запише своето стотно участие.

Рекорд и опит, които са достойни не само за огромно уважение, а и показват годините на целенасоченост на една дама в този все още доминиран от мъжете спорт.

2019 CYP Rally R2 France

снимка: личен архив на екатерина стратиева
БРАНДИРАН В КЛАСИЧЕСКО ПЕТРОЛНО… Автомобилът на Стратиева/Аврамов в халето на Сантильок Джъниър Тим, по време на подготовката на „ер-двойката“ за кипърското рали следващия уикенд.

„Колкото и да съм развълнувана от този факт, аз обаче гледам и напред – обяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт Стратиева. – Това е второто ми участие в ERC след успешното представяне в Барум, но целта ми е финала на шампионата в Ниредхаза, където с Рали Унгария (8/10 ноември) приключва годината.

Точно както в Чехия, Стратиева/Аврамов ще карат Пежо 208 R2, автомобил, който вече са опознали подобаващо. Това обаче ще е кола, която няма да е наета от румънските приятели на Катето, а директно от френския Сантильок Джъниър Тим, същият който реално представя и управлява Пежо Рали Академи.

„Част от този отбор тази година е действащият шампион на Европа - Алексей Луканюк и неговият навигатор Алексей Арнаутов“, подчертава Стратиева.

Стратиева стяга старт №100 в Кипър и за №101 в Ниредхаза

снимка: личен архив на екатерина стратиева
РЕДОМ С ШАМПИОНА… Катето Стратиева разговаря с действащият европейски първенец Алексей Лукянюк, част от чийто отбор ще бъде по време на Кипър Рали.


„По различни причини, все още не сме сигурни в екипа, дали преди да заминем за Никозия ще направим кратък тест на макадамово трасе, но се надяваме да успеем. Заради графика и промените, които неизбежно настъпват, не мога да кажа със стопроцентова сигурност дали ще тестваме в България“, допълва Стратиева.

Така че, ако пропуснат тестовите километри у дома, за екипажа остава идният вторник, който е обявен в програмата на Кипър Рали като официален ден за изпитания.

За разлика от Барум Рали, сега „ер-двойката“ ще е в цветовата схема, доминирана изцяло доминирана в жълто-синьото  на компанията Петрол.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев