• ... ФИНАЛЪТ НА ПЪРВЕНСТВОТО НА ЗАТВОРЕН МАРШРУТ И ПИСТА В БУРГАС С ЕДИН ЛАКЪТ ЛИСТ ОТ ЗАЯВКИ ЗА УЧАСТИЕ...

  • ...ПРОЩАВАНЕТО С АЛЬОША МАРКОВ - УТРЕ ОТ 11:00 Ч. В РИТУАЛНАТА ЗАЛА НА ЦЕНТРАЛНИЯ ГРОБИЩЕН ПАРК НА СОФИЯ...

  • ...СТАРОЗАГОРСКИ БУМ! ЗАРАЛИИ РЕГИСТРИРАТ 60 АВТОМОБИЛА ЗА ЧЕТВЪРТИЯ КРЪГ ОТ ПИСТОВОТО ПЪРВЕНСТВО...

Анализи

В Бургас: истински Финале гранде – 67 заявки, рекорд!

Вторник, 15 Октомври 2019 | София, RallyXpress
В Бургас: истински Финале гранде – 67 заявки, рекорд!

НЕЗАВИСИМО, че четири от шестте титли в шампионата на затворен маршрут и писта бяха решени още на 29 септември в Стара Загора, бургазлии има защо да бъдат доволни! С 67 заявени участници (виж списъка по-долу). Писта Бургас, не само чупи рекорда като интерес на пилотите, но и като участие напълно се вързва в националните мерки за Финале Гранде.

И не само дългият цял лакът списък с имена е причина за достоен финал на най-объркания автомобилен сезон в цялата история на спорта, а и защото положението около двете титли, са останали за решаване в Бургас са така оплетени, че отсега битката е заредена с...

Заралия открива заявките за старта на писта Стара Загора

Сряда, 18 Септември 2019 | София, RallyXpress
Заралия открива заявките за старта на писта Стара Загора

СЕДМИЦА, преди да бъдат обявени заявените за старта в четвъртия кръг от шампионата на писта и затворен маршрут – Стара Загора, първото име с регистрация за участие в класическата българска надпревара вече е известно.

Това е заявката на пилота на Дианел Рейсинг Светослав Ковачев, който пред своите домашни ще се представи в Серия Туринг с автомобила Рено Клио, с който този джентълмен участва от началото на сезона.

Старозагорската гонка, която е едно от най-посещаваните автомобилни трасета у нас, е последния уикенд на месеца на традиционното място - пътния възел на изхода на града за Бургас.

...

АФБ с аргументиран отговор на писмото от Шипка Дамасцена

Неделя, 25 Август 2019 | София, RallyXpress
АФБ с аргументиран отговор на писмото от Шипка Дамасцена

ИЗПРАТЕНОТО до председателят на Автомобилна федирация на България (АФБ) писмо от председателят на организационния комитет организатора на планинско състезание Шипка-Дамасцена и директор на състезанието Николай Мончев (факсимилето виж по-долу), от вчера има своя аргументиран отговор, поместен на официалния сайт на федерацията (виж ТУК). Според направеният още в края на 2019 г. спортен календар, казанлъшкото Шипка-Дамасцена трябваше да е финала на скоростния шампионат по планинските изкачвания следващия уикенд.

Този календар изрично бе признат от АФБ, но с условията, които федерацията обяви...

Стратиева: 4 години не съм усещала този хъс за каране

Вторник, 20 Август 2019 | София, RallyXpress
Стратиева: 4 години не съм усещала този хъс за каране

ЗА ЕКАТЕРИНА Стратиева (на снимката) чешкото рали от европейското първенство не е просто любим старт. Барум Чеч Рали Злин не е за българката само онази надпревара, която я зарежда с желание за каране. Преди  година за сайта с новините в автомобилния ни спорт най-бързата българка заяви, че това е „нещо много повече, състезанието, което ме зарежда за спорта, но и с желанието за много повече“.

Сега новият ѝ навигатор Георги Аврамов я водеше в старт №99, участие, което Стратиева символично искаше да направи точно в Злин.

Като аргумент за силната езда на екипажа е достатъчно от крайният резултат на...

Легендите са категорични: Ралито трябва да се състои

Събота, 10 Август 2019 | от Вальо Колев, Пловдив
Легендите са категорични: Ралито трябва да се състои

ДНЕС НА МЕЙЛА на сайта с новините в българския автомобилен спорт се получи писмо от Вальо Колев (на снимката), първият от фоторепортерите на RallyXpress, работил за портала между 2005 и 2008 г. „Не, отказахме се от Барум…, за да отидем на Шумен. Но да кажа, че от днес сутринта в главата ми се върти единствено Стари столици и бих искал да напиша нещо от името на нашата група. Става ли?“ Понеже Валентин не е само признат експерт, но и  фотографиите му се публикуваха редовно на сайта, а и защото Вальо вече има репутацията на мислещ и безпристрастен човек, единственият отговор на неговото питане можеше да бъде...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев