• ...ОТ ДНЕС ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТРЕНИРОВКИТЕ И ТЕСТОВЕТЕ НА ДРАКОН, ВИЖТЕ ПРИ КАКВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ СТАВА ТОВА...

     

  • ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

АФБ с аргументиран отговор на писмото от Шипка Дамасцена

Неделя, 25 Август 2019 | София, RallyXpress
АФБ с аргументиран отговор на писмото от Шипка Дамасцена

ИЗПРАТЕНОТО до председателят на Автомобилна федирация на България (АФБ) писмо от председателят на организационния комитет организатора на планинско състезание Шипка-Дамасцена и директор на състезанието Николай Мончев (факсимилето виж по-долу), от вчера има своя аргументиран отговор, поместен на официалния сайт на федерацията (виж ТУК). Според направеният още в края на 2019 г. спортен календар, казанлъшкото Шипка-Дамасцена трябваше да е финала на скоростния шампионат по планинските изкачвания следващия уикенд.

Този календар изрично бе признат от АФБ, но с условията, които федерацията обяви за организаторите на състезания през този сезон и – изрично - единствено на базата на разпоредбите за Закона за физическото възпитание и спорта.

20190822 To AFB Monchev

ФАКСИМИЛЕТО на изпратеното до председателя на АФБ на 22 август писмо от председателя на Организационния комитет на Шипка-Дамасцена Николай Мончев.

В писмото си Николай Мончев призовава председателят на АФБ Камен Михайлов, без санкции за регистрираните във федерацията автомобилни пилоти, да разреши тяхното участието в Шипка-Дамасцена следващата събота и неделя под връх Столетов.

В отговор на призива на Мончев, Камен Михайлов цитира три законови основания, поради които подобно разрешение не би могло да се очаква от АФБ за лицензираните към нея пилоти и клубове.

Отделно в писмото (виж факсимилето) Михайлов припомня и факта, че от 19 април тази година, Автомобилна федерация на България е единствената лицензирана автомобилна федерация е именно АФБ, както и се припомня това, че ситуацията сега би била избегната, ако спортният клуб Дамасцена-Алба би валидизирал своята лицензия в новото сдружение, за да се издаде визата на Шипка-Дамасцена по предвидените в наредбата условия и срокове.

Ето и факсимилето от публикувания вчера отговор на Камен Михайлов:

АФБ с аргументиран отговор на писмото от Шипка Дамасцена

20190825 AFB Answer 002

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев