• ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

  • ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

Трима наши екс-шампиони в румънското Ресита 2020

Четвъртък, 02 Юли 2020 | София, RallyXpress
Трима наши екс-шампиони в румънското Ресита 2020

ВСИЧКО ЗА РЕСИТА 2020

НА ЛИНКА на официалния сайт на състезанието (виж ТУК) може да намерите списъка на участниците по категории, както и картата на трасето край Ресита.

ТРИМА БИВШИ български шампиони в планинските изкачвания – Любен Каменов (Мицубиши Лансър Ево 9), Стефан Стоев (Силвър Кар EF 10) и непобеденият в категорията си лададжия Павел Шенков (ВАЗ 2107) този уикенд се представят във второто състезание от шампионата на съседите ни – Ресита 2020.

За първите двама 4.75-километровото трасе ще е тестов полигон, след като панагюрецът и неговия колега от Габрово приключиха с ревизията на автомобилите си в края на юни, докато за спечелилият в категорията си Е2-SH до 1600 куб. см Шенков, това най-вероятно ще е продължение за участие в румънския шампионат.  

„Освен за тестове – старт и за забавление – мотивира първото си участие за тази година в Румъния Стоев. – След като направих ревизията на двигателя, реално не съм карал болида повече от 3.2 км, за да видя дали всичко работи нормално. И толкова!“

Завършвайки с подготовката на автомобила, Стоев го пуска на летище, недалеч от Габрово, правейки само три дължини на полосата, преди да замине за Ресита.

Това е първото излизане на „испанката“ от октомври миналата година, когато пилотът е карал в състезанието над Брашов.

„От резултатите в това състезание ще зависи какво правя след това, защото изпуснах първия старт в Кейле Градищей (20/21 юни), а за шампионата от 6 кръга (един отпада), остават още 5 състезания…“


Трима наши екс-шампиони в румънското Ресита 2020

колаж от официалната страница на fras
НА НАЙ-ВИСОКОТО СТЪПАЛО… Година по-рано Стефан Стоев убедително се наложи в своята категория именно в планинското състезание Ресита.


Онова, което като събитие не се състоя в Шумен – на трасето да се появят и Жиня и неговата Норма М20F, и испанската кола на Стоев, ще се случи през този уикенд, когато двамата са сред осемте заявени в групата Е2-SC.

Ситуацията при Каменов е подобна, ако се изключи, че за момента той няма ясна програма за годината.

„След като миналата година на планинско Шипка двигателят се повреди, бях принуден да правя нов агрегат през зимата – пояснява панагюрецът. – Във вторник за първи път го запалих, а  понеделник, а преди да потегля направих кратък тест край Мухово, но само, за да имам сигурността, че всичко е направено точно в ремонта.“  

Каменов, който е в същата група, както и Стоев, но в класа над 3000 куб. см, ще е в конкуренция с още 6 автомобила – три Мицубиши (две от тях Ево 9), Субару WRX, Дачия STTC и един Нисан GRT R35.

Като втори човек в екипа и като първи помощник, Каменов ще разчита на Заю Баю - Васко Въжаров.

Последен от триото в Ресита пристига русенецът Павел Шенков, който бе на път от днес по обед.

FBIMG1593600198866

ГРАФИКЪТ НА РУМЪНСКИЯ УИКЕНД с часовете на свободните тренировки, квалификациите и двата състезателни манша.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев