• ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

  • ...БГ АВТОМОБИЛНИЯТ СЕЗОН 2020 СТАРТИРА СЛЕД 8 ДНИ С АВТОКРОС ЧЕЛОПЕЧ, ФИНАЛЪТ НА НИКУЛДЕН С КРАЯ НА ПИСТА БУРАС...

  • ...ОТ ДНЕС ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТРЕНИРОВКИТЕ И ТЕСТОВЕТЕ НА ДРАКОН, ВИЖТЕ ПРИ КАКВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ СТАВА ТОВА...

     

Новините

Ангелов показва новия скин на старта на Раховец-Лясковец

Неделя, 05 Юли 2020 | София, RallyXpress
Ангелов показва новия скин на старта на Раховец-Лясковец

ПОБЕДИТЕЛЯТ от миналогодишното издание на планинското състезание Раховец-Лясковец – Мирослав Ангелов (на снимката), ще се появи на старта тройно обновен: новият Шкода Фабия R5 Eво, новата цветова схема на колата и новият спортен екип, който той и навигаторът му Георги Гаджев за първи път използваха преди седмица в сръбското рали. „Това е проектът, който реших, че е най-добрият, тука до два-три дни ще трябва да бъде налепена Шкода-та“, каза по-рано днес вечерта двойният шампион в ралитата от Мегапорт Рейсинг.

Новият скин е резултат на общите идеи и на Катето Стратиева, и на Петър Гьошев и, разбира...

Победителят от Лясковец 2019 първи заявен за втория старт

Четвъртък, 02 Юли 2020 | Велико Търново, RallyXpress
Победителят от Лясковец 2019 първи заявен за втория старт

ПИЛОТЪТ на Мегапорт Рейсинг Тим и победител от последното издание на планинската надпревара Раховец-Лясковец - Мирослав Ангелов (на снимката), е първият състезател, чиято заявка е получена от организаторите в Етър Рейсинг.

Това означава, че първият официален старт на най-новото чешко оръжие - Шкода Фабия R5 Ево в България ще бъде следващият уикенд.

През миналото лято, тогава с предишният модел на Фабия, Ангелов спечели своята първа победа в генералното класиране на скоростния планински шампионат, завършвайки първи и в трите тренировъчни, и в трите състезателни манша.

Въпреки това обаче...

Камбуров с пълен актив за втория старт от сезон 2020

Неделя, 28 Юни 2020 | Шумен, RallyXpress
Камбуров с пълен актив за втория старт от сезон 2020

СЪС СТО НА СТО пълен актив от точки приключи първото си участие тази година шампионът планинските изкачвания в Категория 3 и в клас НС 1 за 2019 г. Пламен Камбуров (на снимката), който в днешните три състезателни манша завърши като най-бързия пилот от 47-те стартирали, но също и постави три нови рекорда на промененото трасе на Планинско Шумен. В третото си качване към финала, пилотът на новия панагюрски отбор Ел-Ви Ауто Рейсинг постигна време от 1:51.701 мин (120.858 км/ч), което ще е новото време на трасето до следващото състезание в Шумен догодина.

Камбуров записа общо пет победи (две квалификации, един...

С две победи от три манша Камбуров печели първия ден

Събота, 27 Юни 2020 | Шумен, RallyXpress
С две победи от три манша Камбуров печели първия ден

С ДВЕ ПОБЕДИ от три квалификационни манша днес под Шуменското плато, защитаващият титлата си шампион в Категория 3 от миналия сезон пилот на Ел-Ви Ауто Рейсинг Пламен Камбуров (на снимката) спечели първото място, записвайки регистрирайки най-добро време от 1:55.156 мин.

Второто преминаване по трасето обаче се оказа по-малко успешно за Камбуров, който в края на отсечката връхлетя върху новопоставеният тази година втори шикан на трасето.

„Педалът на спирачките просто пропадна и това става веднага, след като излязох на финалната [част от трасето], веднага след десният завой на Стъклото – обясни за...

Камбуров открива серията от победните си маншове

Събота, 27 Юни 2020 | Шумен, RallyXpress
Камбуров открива серията от победните си маншове

ШАМПИОНЪТ за 2019 г. в Категория 3 Пламен Камбуров спечели и първия, и втория калификационен манш от Планинско Шумен. В първото изкачване неговата Шкода Фабия S2000 (Ел-Ви Ауто Рейсинг, НС1) завърши 3350-метровото изкачване да 1:55.156 мин (средна скорост от 112.914 км/ч)., а във второто изкачване - след 1:57.393 мин.

Втори, само на 9.190 сек е шампионът от миналата година в Е-1600 и трети в класирането на Категория 3 Искрен Веселинов (Дианел Рейсинг, Хонда Сивик, НС4).

Изненадващо за първия манш, едва на трето място е гостенинът от Румъния, шампион на северната ни съседка Емил Жиня (Прототип Норма).

Той е на 12.155 сек. от...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев