• ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

  • ...БГ АВТОМОБИЛНИЯТ СЕЗОН 2020 СТАРТИРА СЛЕД 8 ДНИ С АВТОКРОС ЧЕЛОПЕЧ, ФИНАЛЪТ НА НИКУЛДЕН С КРАЯ НА ПИСТА БУРАС...

  • ...ОТ ДНЕС ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТРЕНИРОВКИТЕ И ТЕСТОВЕТЕ НА ДРАКОН, ВИЖТЕ ПРИ КАКВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ СТАВА ТОВА...

     

Голямото натъкмяване: датите в Календар 2020-V.2 ясни днес

Петък, 05 Юни 2020 | София, RallyXpress
Голямото натъкмяване: датите в Календар 2020-V.2 ясни днес

СТРЕСТЕСТ. КАКВИ СЕГА СА
ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА АФБ?

Stress Test 244
АКО COVID-19 показа нещо, то това е, че през цедилката на стрес-тест мина всякаква човешка дейност, а АБФ няма как да е извън обсега на това. При положение, че се реално сезонът може да се простре до 21 уикенда, в повечето от които ще има минимум по 2 състезания от различните шампионати, то логично е да се попита:

» федерацията притежава ли технически ресурс за такава сгъстена програма;
» съществуващият съдийски апарат ще бъде ли достатъчен, за да покрива толкова събития едновременно;
» как ще бъде осигурено материалното и техническо обезпечение, след като е ясно, че АФБ досега го вземаше под наем от БФАС?
» как ще се решава въпроса с едновременното времеизмерване на повече от едно състезание?

ДЕН, СЛЕД КАТО първо здравният министър Ананиев издаде заповед за намаляване на санитаро-епидемиологичните мерките около състезанията и на открито, а часове по-късно това тя беше препотвърдена и от Министъра на младежта и спорта Красен Кралев, днес шефовете на отделните комисии към Автомобилна федерация на България (АФБ) са привикани в централата на бул. Тодор Каблешков, за да бъдат поименно датирани състезанията от Календар 2020-V.2.

Това предполага, че денят ще остане известен като Голямото натъкмяване, след което втората версия на състезателния сезон трябва да стане реалност в края на деня.

Предишното събиране бе на 25 май, когато водещите фигури в БГ-автомобилния спорт обсъждаха принудителното свиването на календара заради пандемичните мероприятия.

За предстоящата „сбирка под знамената“ RallyXpress научи от член на спортните комисии, сочейки, че трябва да пътува до София заради определянето „кои ще са [състезателните] уикендите“.

Той пожела анонимност, мотивирайки се с това, че за момента АФБ не е направила официално съобщение за митинга, допълвайки, че най-вероятно до края на дена ще станат известни точните дати.

И по-важното - кое от състезанията ще открие сезон 2020 след принудителното му отлагане до с досегашните 16 седмици, ако за начало на годината се брои старта на планирания за 13 март Кърджали оф-роуд Фест.

Както вече писа сайтът с новините в българския автомобилен спорт (виж ТУК), в редуцирания вариант на четирите класически дисциплини се предвижда, състезанията да са във формат от 19 старта – 3 ралита, 4 спринта, 4 писти и направо нелогичния брой 8 планински.

Голямото натъкмяване: датите в Календар 2020-V.2 ясни днес

колаж: rallyxpress


От друг източник, който е близо до управата, порталът за българския автомобилен спорт научи също, че се предвижда и обичайната августовска пауза в спорта.

Което означава, че с евентуално с летния отдих, до края на ноември остават общо 21 уикенда, в които да се поберат тези 19 състезания.

Като се има предвид, че дори и да бъде редуциран, календарът се покрива от общо 9 различни дисциплини, натискането за натъкмяването ще е жестоко, което пък предполага, че в един състезателен уикенд ще има поне по 3-4 състезания от различните шампионати.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев