• ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

  • ...БГ АВТОМОБИЛНИЯТ СЕЗОН 2020 СТАРТИРА СЛЕД 8 ДНИ С АВТОКРОС ЧЕЛОПЕЧ, ФИНАЛЪТ НА НИКУЛДЕН С КРАЯ НА ПИСТА БУРАС...

  • ...ОТ ДНЕС ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТРЕНИРОВКИТЕ И ТЕСТОВЕТЕ НА ДРАКОН, ВИЖТЕ ПРИ КАКВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ СТАВА ТОВА...

     

Национални

Министерството отказа лиценз на казанлъшкия Дамасцена

Сряда, 01 Юли 2020 | София, RallyXpress
Министерството отказа лиценз на казанлъшкия Дамасцена

НА КАЗАНЛЪШКИЯ клуб АСК Дамасцена-Алба е било отказано за вписване в регистъра на действащите в страната спортни клубове по силата на чл.9, т.1, ал.1 от Закона за физическото възпитание и спорта. За този отказ, за вписване, искането за който е било отправено от страна на Автомобилната федерация на България, управата е било уведомена на 30 юни със специално писмо от министерството на Кралев, като в мотивите се посочва и нарушението на процедурата, заради която е направен отказа.

В изпратеното до АФБ уведомлително писмо (долу виж факсимилето) от държавната институция се сочи, че в членуването на...

Да поменем Тошко Славов, голямата наша рали надежда

Неделя, 28 Юни 2020 | София, RallyXpress
Да поменем Тошко Славов, голямата наша рали надежда

В БЪЛГАРСКИЯ автомобилен спорт има доста черни дати, но днешния 28 юни и драмата в твърдишкото рали отпреди 5 години, винаги ще бъдат отбелязвани като най-тежкият момент за нашите ралита. И те не само и не просто заради загубата на един млад човек, а защото с него си отидоха и много от надеждите ни за пробив в световните ралита. Тошко Славов, за когото днес задължително трябва да се сетим и да се помоли, гарантирано можеше да направи този пробив. За този точкова чакан момент работеха всички: самият пилот, семейството му, приятелите, спонсорите.

Госпожа Фортуна обаче беше решила друго и сякаш...

Стратиева сменя навигатора, ще кара Златибор на хапове

Сряда, 24 Юни 2020 | София, RallyXpress
Стратиева сменя навигатора, ще кара Златибор на хапове

ЗА НАЙ-БЪЗАТА европейска дама през 2019 г. – Екатерина Стратиева, предстоящото сръбско рали Златибор ще се оказва тежко изпитание пет дни преди старта. Отначало играещият-президент на АСК Астра Рейсинг Тим потрошава сума ти и нерви, докато открие професионален шофьор, който да управлява камиона със състезателното Пежо 208. После се оказва, че трябва да сменя и навигатора, след като регулярният ѝ партньор Жоро Аврамов за уикенда е блокиран от бизнес-дела около своята туристическа агенция.

Този проблем намира бързото си резервно решение – Ангел Башкехайов, един от общо 15-те предишни ко-пилоти, с...

Екип на Моторспорт Академия с напрегнат 4-седмичен цикъл

Вторник, 23 Юни 2020 | Твърдица, RallyXpress
Екип на Моторспорт Академия с напрегнат 4-седмичен цикъл

КЪСНО ТАЗИ вечер от базата на Моторспорт Академията (МСА)в Твърдица керванът от пет автомобила и двата сервизни буса на академията потегли към сръбския град Златибор и с това екипът на Петър Гьошев влезе в напрегнат непрекъснат четириседмичен състезателен цикъл.

Реално поредицата от постепенно увеличаващото се напрежение започна на 18 юни с първия реален тест на МСА и двата му основни екипажа край с. Баня, новазогорско.

Но първият пик ще е този петък и събота с първото от сръбските ралита – Златибор. След луфт от 14 дни, които ще мине като ден, предстои локалното Твърдица-Елена, с което пък се...

От днес БГ-порталът влиза в 16-а година на своята история

Понеделник, 20 Април 2020 | София, RallyXpress
От днес БГ-порталът влиза в 16-а година на своята история

ТОЧНО ПРЕДИ 15 години на тази дата, три дни преди старта на прохождащото тогава рали Траянови врата, в огромното виртуално пространство се появи още един адрес http://www.bgnrc.info.

Така българският автомобилен спорт се сдоби с първия си електронен портал, посветен главно на онова, което се случва по трасетата у нас.

Идеята за това просто плачеше да бъде реализирана, още повече че глобалната мрежа постепенно покриваше и България.

А и в същото време новините за автомобилния ни спорт продължаваха да остават приоритетни  повече в хрониката на медиите, отколкото в основните текстове на вестникарските...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев