• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Анализи

За последна страница на 2018: 149 истински купи, 100 плакета

Неделя, 02 Декември 2018 | София, RallyXpress
За последна страница на 2018: 149 истински купи, 100 плакета

ЗА ВТОРИ ПЪТ след близо 12 години, БФАС направи своята Годишната церемония по награждаване на своите призьори в зала Витоша софийския Интер Експо Център, след която Гала за първи път от доста време шампионите и подгласниците им получиха купи и плакети, които с удоволствие да изложат във витрината с трофеите си. А те са от К и К Спорт, в която фирмапо-добре онвсеки друг знаят, какво искат победителите.

Общо 149 купи и над 100 плакета отбелязаха края на Сезон 2018, който пък от десетилетия насам се оказа най-объркания, най-оспорвания, преминал през какви ли не перипетии, неудачи всичко друго, което...

В битка за титлата и купата: кой как би спечелил победа

Петък, 16 Ноември 2018 | София, RallyXpress
В битка за титлата и купата: кой как би спечелил победа

ПИЛОТЪТ на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов (на снимката) и неговият навигатор Недялко (Еди) Сивов са на прага не само на втора титла през сезона, но и на първия дубъл от шампионски звания, печелен в един сезон от един екипаж.

В рали спорта, това не се е случвало от далечната 1995 г., когато старозагорецът Георги Петров печели и трите корони в един и същи сезон. (виж също и карето вдясно).

От друга страна, ако в неделя след обед Ангелов/Сивов завършат като шампиони (виж възможните варианти – по-долу), мегапортите ще се запишат и като първият екипаж в рали-дисциплините, спечелил и двете в една година.

...

Какво показва операцията по спасяване на България 1.0?

Сряда, 31 Октомври 2018 | от Страшо Димов, RallyXpress
Какво показва операцията по спасяване на България 1.0?

ДВЕ СЕДМИЦИ след финала на 49-ото рали България стана онова, което лесно можеше да бъде предвидено. След настойчивите апели „сега да не говорим“ и след нападки за „всички злонамерени статии и разпространяването на невярна информация, целящи да компрометират и провалят Рали България 2018“, БФАС не намери време, за да постави на сайта си кратък текст за това, дали най-старото ни състезание все пак е било успешно.

Но 16 дни стигат, за да се изчака, а след това да се каже – при това напълно добронамерено – що се опитвате да ни правите на балъци? Затова и е редно да се попита

спасено ли е било ралито и...

БФАС с панически опити да спаси БГ-ралито и своя имидж

Събота, 29 Септември 2018 | София, RallyXpress
  • обновена
БФАС с панически опити да спаси БГ-ралито и своя имидж

РАЗВИТИЕ ПО ТЕМАТА за червения картон за рали България! В БФАС панически правят всякакви опити, за да спасят нещо от имиджа на рали България, а покрай него и малкото останало от авторитета на управата на спорта.

Информацията, с която сайтът за новините в българския автомобилен спорт разполага, е базирана на разговорите с трима колеги от чужбина, както и с текста на е-мейл на Мениджъра за регионалните състезания на ФИА Жером Русел, в който се казва, че след разговор с директора на рали България, състезанието може би ще запази мястото си в календара на федерацията за догодина.

Така след...

Половината титли с решение от финала в неделя в Казанлък

Петък, 21 Септември 2018 | София, RallyXpress
Половината титли с решение от финала в неделя в Казанлък

ПЕТ ОТ ДЕСЕТТЕ титли в скоростния шампионат в планинските изкачвания за 2018 г. ще бъдат решени този уикенд над Казанлък, когато след неделните финали към известните след края на Осогово 2018 г. пилоти, ще се присъединят новите имена. На площада в Богослов преди по-малко от месец Ивелин Йотков (Грийн Фокс-Моторспорт, БМВ Е30, НС2), Александър Димитров-Пъчката (Грийн Фокс-М-спорт, Ситроен Саксо, НС4), Павел Шенков (Дианел Рейсинг, ВАЗ 2105, НС5), Динко Иванов (Стара Загора, Ситроен С2 R2, RC4) и Георги Митев-Рънара (Джордан Рейсинг Тим, Ситроен Саксо, RC5) си подпечатаха титлите.  

Но в четири от тях – НС2, НС5, RC4 и RC5...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев