• ...ПОБЕДИ ЗА СИМЕОНОВ, ВЛЪЧКОВ, МАРШАВЕЛОВ, СТАНЕВ И ПАТЕНОВ В СТРОЗАГОРСКОТО СЪСТЕЗАНИЕ НА КАЛОЯНОВО...

  • ...ДОМАКИНИТЕ НА 51-ОТО СЪРБИЯ РАЛИ ПУБЛИКУВАХА СПИСЪКА СЪС ЗАЯВЕНИТЕ ЕКИПИ, 17 АВТОМОБИЛА СА БЪЛГАРСКИ...

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИТЕ ЗА СТАРОЗАГОРСКИЯ КРЪГ НА КАЛОЯНОВСКАТА ПИСТА ДРАКОН...

Анализи

Три клуба спасяват спринта, финалът в Сливен в ноември

Вторник, 04 Септември 2018 | София, RallyXpress
Три клуба спасяват спринта, финалът в Сливен в ноември

ТИХО И БЕЗ ИЗЛИШНО БЪРЗАНЕ, в годишния календар на БФАС се появиха датите на финалния (трети) старт от първенството на рали-спринт, който едновременно трябва да замести отказаното състезание в Панагюрище, но също и да спаси остатъка от честта на тази надпревара. Налага по спешност, след като от въвеждането на шампионата през 2014 г. до момента има един-единствен пълен сезон от 3 състезания.

За това, че управата е взела решение ва 17/18 ноември Сливен да е центъра на финалния спринт, в новините не се съобщава нищо.

Очевидно е, че ще се изчака известно време, преди да бъде публикуват протокола на...

Панайотов: Работата за юбилея започва веднага след финала

Четвъртък, 30 Август 2018 | Шумен, RallyXpress
Панайотов: Работата за юбилея започва веднага след финала

НАЙ-МАЛКО ДВА варианта на трасетата и почти толкова възможности за промяна на програмата на юбилейното рали Стари столици имат шуменци за следващата година. Тогава най-старата автомобилна надпревара, единственото бензиново състезание с непроменено във времето име и 49-годишна история ще отбележи половин век. От началото на този сезон Савко Панайотов (на снимката), който също без прекъсване е директор на Стари столици от 1986 г. насам, прави своите бележки как да бъде отбелязана кръглата годишнина.

Според ветеранът в рали-администрацията, работата по подготовката на 50-ата годишнина ще започне...

Мишел Нандан обяснява фаула на Хюндай в Несте Рали Финландия

Четвъртък, 16 Август 2018 | от Мартин Холмс, Босталзее/Германия
Мишел Нандан обяснява фаула на Хюндай в Несте Рали Финландия

ЛИДЕРИТЕ световните серии и при пилотите, и при производителите – Хюндай Моторспорт, имаха ужасяващо време в Несте Рали Финландия. Единственото спасително удовлетворение за тях бе ата 4-о място на Хейдън Падън, но също и не по-малко лошото представяне на най-близките им съперници M-Спорт. Нито един от трите пилоти на Хюндай (лидерът при пилотите първенство Тиери Нювил, Андреас Микелсен и Хейдън Падън) не записаха най-бързите времена и етапни победи.

Така че, в момента, в който директорът на екипа Мишел Нандан се появява в сервизния парк на ADAC Рали Германия, бе попитан как се е случило всичко...

Тежко и непредвидимо рали над Сливен очакват лидерите

Петък, 27 Юли 2018 | Сливен, Пресцентър на състезанието
Тежко и непредвидимо рали над Сливен очакват лидерите

НЕПРЕДВИДИМО, но и много и интересно състезание очакват лидерите на колоната в Монбат Рали Сливен. Участващите в официалната пресконференция екипажи Тихомир Стратиев/Добрин Борисов (Марина Моторспорт, Пежо 208 R2), Мирослав Ангелов/Недялко Сивов (Мегапорт Рейсинг, Шкода Фабия R5) и Влад Козма/Флорин Дорца (Напока Рали Академия, ФИАТ Абарт 124) имаха почти едни и същи мнения, че времето ще бъде ключовия фактор в двата дни на ралито.

Тихомир Стратиев (шампион за 2017 г., Марина Моторспорт): „Днес направихме опознаването на етапите. Трасето е доста променено спрямо предни години, в което няма нищо лошо....

Рали Сливен основно изменено Чупи 10-годишните си рекорди

Събота, 21 Юли 2018 | София, RallyXpress
Рали Сливен основно изменено Чупи 10-годишните си рекорди

В СВОЕТО 38-о издание Монбат Рали Сливен не само е основно изменено като трасета на скоростните етапи, но и със заявените 48 екипажа чупи всичките си предишни рекорди за участие през последните десет години.

В случая важното е, че точно в това десетилетие започнаха и икономическите трусове, и кризата в ралитата, стегнали коланите едновременно и за състезатели, и за публика.

Продължителните зимни дандънии около датите на сливенският кръг и неговото място в календара на националното първенство сега показват, че непримиримата позиция на сливналии да имат за старта предстоящият уикенд, е била...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев