• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Анализи

Преди да изгаснат светлините: Някой да пусне и вентилатора!

Събота, 26 Януари 2019 | от Страшо Димов, RallyXpress
Преди да изгаснат светлините: Някой да пусне и вентилатора!

КАКТО СОЧАТ две снимки от компютърният екран и придружаващият ги текст във фейсбук от вчера, постнати от Иван Шопов (виж по-долу), фигуративната автомобилната власт, за която върви нескончаема война вече шести сезон, е била поставена в сериозно кръгова отбрана едновременно по три направления.

От едната страна е ръководството на БФАС, което бе освободено от ОС на 21 април 2018 г., но управляващо в момента, докато не се реши съдбата на шестте жалби по начина на свикване на общото събрание (от клубовете на Ковачев, Златков, Маринов, Даскалов, Влъчков, Жечев), управа, която не е призната за легитимна от...

BG в Балканския синдром 5.0. Кой ще изгаси осветлението?

Четвъртък, 24 Януари 2019 | от Страшо Димов, RallyXpress
  BG в Балканския синдром 5.0. Кой ще изгаси осветлението?

СЛЕД ДЕСЕТ МЕСЕЦА на епистоларни обяснения, на пресконференции и контра-срещи с пресата, на обещания за „европейско състезание“ и „малко, но хубаво рали“, на призиви „да спасим спорта“ и „да възродим рали България“, въпросът в BG-автомобилния спорт вече не е кога, а на кого ще се падне честта да изгаси осветлението в офиса на БФАС на бул. Тодор Каблешков.

От години бензиновите спортове у нас са на командно дишане, всички около и в тях не спират с мантрите: „…копаем дъното …затрит е …отиде си! …нема връщане!“. Но всички те говорят това, тайно надявайки все един ден да бъде преместен в...

Задава се брутална промяна в географията на планинските?

Неделя, 06 Януари 2019 | от Страшо Димов, RallyXpress
Задава се брутална промяна в географията на планинските?

МОЖЕ БИ ЗАГЛАВИЕТО е неточно и както изглежда в него излишното е въпросителният знак. Публикуваният на 18 декември 2018 г. Календар за състезанията на БФАС (сегашната версия 1) през този сезон сочи, че планинският шампионат ще е минимализиран до 4 кръга.

Впрочем същото е и с още други две от четирите класически дисциплини - с пистата, със спринта (дали е случайно?). Така че осемте състезателни дни между първата квалификация и новия шампион ще има някакви си 146 дни.

От планинските са отказани и в Календар 2019 отсъстват Благоевград и Кюстендил, а от пистите – Дракон-а и гръцката Серес.

За първи път от...

За последна страница на 2018: 149 истински купи, 100 плакета

Неделя, 02 Декември 2018 | София, RallyXpress
За последна страница на 2018: 149 истински купи, 100 плакета

ЗА ВТОРИ ПЪТ след близо 12 години, БФАС направи своята Годишната церемония по награждаване на своите призьори в зала Витоша софийския Интер Експо Център, след която Гала за първи път от доста време шампионите и подгласниците им получиха купи и плакети, които с удоволствие да изложат във витрината с трофеите си. А те са от К и К Спорт, в която фирмапо-добре онвсеки друг знаят, какво искат победителите.

Общо 149 купи и над 100 плакета отбелязаха края на Сезон 2018, който пък от десетилетия насам се оказа най-объркания, най-оспорвания, преминал през какви ли не перипетии, неудачи всичко друго, което...

В битка за титлата и купата: кой как би спечелил победа

Петък, 16 Ноември 2018 | София, RallyXpress
В битка за титлата и купата: кой как би спечелил победа

ПИЛОТЪТ на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов (на снимката) и неговият навигатор Недялко (Еди) Сивов са на прага не само на втора титла през сезона, но и на първия дубъл от шампионски звания, печелен в един сезон от един екипаж.

В рали спорта, това не се е случвало от далечната 1995 г., когато старозагорецът Георги Петров печели и трите корони в един и същи сезон. (виж също и карето вдясно).

От друга страна, ако в неделя след обед Ангелов/Сивов завършат като шампиони (виж възможните варианти – по-долу), мегапортите ще се запишат и като първият екипаж в рали-дисциплините, спечелил и двете в една година.

...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев