• ...ОБРАТНО НА СЛУХОВЕТЕ, ЧЕ ПРОПУСКА РАЛИТО НА МОНТЕ КАРЛО, ШКОДА ЩЕ ИМА ПРЕДСТАВИТЕЛ В WRC2...

  • ...С ПИСМО ОТ 29 ДЕКЕММВРИ 2017 Г. КЛУБОВЕТЕ НАСТОЯВАТ ПРЕД УПРАВАТА НА БФАС ЗА СВИКВАНЕ НА ОБЩО СЪБРАНИЕ...

     

  • ...ПЪРВИ ПОДРОБНОСТИ ЗА ЗАЯВКИТЕ НА ЕКИПАЖИТЕ В 86-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ МОНТЕ КАРЛО...

     

Национални

Влъчков: четири респектиращи постижения само за един сезон

Понеделник, 15 Януари 2018 | София, RallyXpress
Влъчков: четири респектиращи постижения само за един сезон

ДРУКРАТНИЯТ шампион на България с пистовите състезания на Серия Туринг и клас НС3 Иван Влъчков (на снимката) стана притежател на четири респектиращи постижения само в рамките на две първенства от календара на БФАС. Миналата година хлапето набързо завърши дебютният си сезон с двете титли  - 7 старта, 7 полпозишъна и 11 победи (системата до 2016 г. предвиждаше два старта на кръг), допълвайки ги през 2017 г. с 5+5 пола и победи. Ако изключим възрастта, на която Ванката се окичи с титлите, назад във времето може и да се намери български пилот, който има такова постижение.

Няма да обсъждаме неговия принос към...

Рали-кросът загуби голямото сърце на Александър Атанасов

Понеделник, 08 Януари 2018 | Монтана, RallyXpress
Рали-кросът загуби голямото сърце на Александър Атанасов

БЪЛГАРСКИЯТ автомобилен спорт и две от неговите най-атрактивни дисциплини – рали- и авто-кросът днес загубиха голямото сърце на Сандо Благия – Александър Атанасов (на снимката), председателят на Автомобилния и мото-клуб Старт-Н (Криводол). Сандо се оказа поразен от тежък инсулт преди Коледните празници и въпреки огромната му борбеност, въпреки невероятния дух на този човек, който дух не го предаде, тялото не пожела да се справи с болестта.

„Не просто е загуба, а е огромна загуба за спорта“, каза за RallyXpress председателят на комисията по рали-крос Румен Манолов.

Макар прякорът му да беше Благия,...

Повече от 30 клуба поискаха от УС да насрочи общо събрание

Вторник, 02 Януари 2018 | София, RallyXpress
Повече от 30 клуба поискаха от УС да насрочи общо събрание

ПОВЕЧЕ ОТ 30 КЛУБА, които са членове на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС), са поискали от управата на сдружението да свикат общо събрание. Това е станало със специално писмо, депозирано във федерацията два дни преди края на годината, което беше потвърден днес в ранния след обед от администрацията в офиса на бул. Тодор Каблешков 55А, като уточниха, че писмото е заведено под № 128/29 декември 2017 г. Ето и пълният текст на писмото, с което клубовете се основават на чл. 22/2 от Устава на БФАС:

До
УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ
ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,

На...

Бургазлии с автомобилна TV в YouTube, налагат нов формат

Вторник, 02 Януари 2018 | София, RallyXpress
Бургазлии с автомобилна TV в YouTube, налагат нов формат

МАЛКО ПРЕДИ Коледните празници в YouTube се появи поредната телевизионна платформа, носеща името Pitlane.TV. За разлика от всички останали, които Гуугъл би ви показал, тази си е наша, чисто българска, автентично бургаска и е продукт на екипа на Радко Петров и водещият уебдизайнер Мирослав Терзиев.

Pitlane.TV ще бъде продуцирана единствено в YouTube и ще е насочена единствено към националния автомобилен спорт.

Честно казано появата на платформата не е никаква изненада. По-вероятно е, че изненадващо хората около АСК Вромос се забавиха толкова дълго време.

Защото и възможностите им, а да не говорим за...

Раликрос BG влиза в историята като дисциплина със свой сайт

Събота, 30 Декември 2017 | София, RallyXpress
Раликрос BG влиза в историята като дисциплина със свой сайт

ПОДОБНО НА световните тенденции, които в момента показват рели-кросът като най-гледана и динамично развиващата се автомобилна дисциплина, българският му вариант влезе в историята на националния спорт с първия специализиран електронен портал.

Това е единственият от българските автомобилни шампионати, които създадоха своя електронен вестник и информационен център за състезанията на кросаджиите.

Автор на сайта е Васил Кубадинов („Направих го съвсем сам!“, на снимката горе), който е добре известен не само като един от самоотвержено отдадените на дисциплината администратори, но и като...

1 2 3 4 5  »