• ...ВНУШИТЕЛЕН СИСЪК СЪС ЗАЯВЕНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ТРЕТИЯ СТАРТ ОТ ПИСТОВОТО ПЪРВЕНСТВО В РУСЕ ТАЗИ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ...

  • ...ЛЮБЕН КАМЕНОВ БЛИЗО ДО НОВ РЕКОРД НА БЪЛГАРКА, КОРЕКЦИЯТА МОЖЕ ДА БЪДЕ В НЕДЕЛНИТЕ МАНШОВЕ...

  • ...ТРЕТИЯТ ОТПАДНАЛ - СТЕФАН ГЕОРГИЕВ, ФОРДЪТ ИЗДЪХВА ПРЕДИ ДА СТИГНЕ ЧЕШМАТА НАД СЛИВЕН...

Национални

Деветима правят своя дебют в съботните сесии на писта Русе

Петък, 15 Юни 2018 | Русе, RallyXpress
Деветима правят своя дебют в съботните сесии на писта Русе

ОСЕМТЕ ПИЛОТИ на пловдивската Рейсинг академия Енеос Къп, както и пазарджиклията Камен Василев (на снимката, Стайков Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9) ще направят своя дебют на русенското трасе по време на съботните квалификации за третия старт от шампионата на България на затворен маршрут този уикенд. И деветимата, повече и ли по-малко имат представа от трасето и неговата конфигурация, но по-скоро това е виртуално познаване на пистата от гледаните десетки пъти он-борд записи от миналата година.

„Аз обаче познавам пистата, защото съм я минавал с автомобил – обяснява за сайта с новините в...

Свалиха покривалото от „Ер-5“ на Миро Ангелов/Еди Сивов

Четвъртък, 14 Юни 2018 | София, Мегапорт Рейсинг
Свалиха покривалото от „Ер-5“ на Миро Ангелов/Еди Сивов

СПОРЕН КЛУБ Мегапорт Рейсинг и Еуратек официално свалиха покривалото от новия състезателен автомобил на екипа – Шкода Фабия R5, по време на специална церемония в шоурума на вносителя в София, на която присъстваха медии и представители на моторния спорт у нас.

Тандемът Мирослав Ангелов и Недялко Сивов вече записа една победа с него по време на рали спринт Дряново, използван от отбора за тренировка преди началото на сезон 2018 в националния рали шампионат, който стартира с рали Твърдица на 7 и 8 юли.

„Изключително много съм доволен, че успяхме да се сдобием с толкова успешен рали автомобил като...

Бай Иван Дончев пак ще сбира "стари автомобилни муцуни"

Четвъртък, 07 Юни 2018 | Сливен, RallyXpress
Бай Иван Дончев пак ще сбира

ОТКОЛЕШНАТА идея, подхваната от пловдивската рали-легенда Георги Гераджиев-баща и успешно удържана тази зима в хотел Александрина в с. Кипилово, недалеч от скоростната Стара река от сливенския му съперник – Иван Дончев (на снимката), тази събота ще бъде премиерата на втората (трета с предпремиерата) серия. В нея „старите автомобилни муцуни“ ще се срещнат в Сливен. За разлика от филмите, в които „мястото на срещата не се променя“, сега Бай Иван е определил за митинга хотел Свети Никола и неговия ресторант, в събота, 19:30 ч.

И там ще бъде направено поредното преброяване на тези от България, за...

Бъдещ Ай-Ти от Сливен смени подреждането на най-младите

Вторник, 05 Юни 2018 | Сливен, RallyXpress
Бъдещ Ай-Ти от Сливен смени подреждането на най-младите

ДЕСЕТОКЛАСНИКЪТ по информатика в сливенската Природо-математическа гимназия Добри Чинтулов Христо Вълчев (на снимката) днес пренареди челото на статистиката за най-младите пилоти, стартирали в четирите класически първенства на страната. „Първия си старт направих две седмици преди да навърша 17-години“, уточнява младия пилот на сливенския клуб Скорпион. „Мемориал Валери Великов беше първия ми старт, но така и никой не ме „отрази“, мина незабелязано“, с доза разочарование каза за RallyXpress средношколникът.

Така със своите 16 години, 11 месеца и 17 дни на старта в Шумен той влиза в Топ-6 на десетте...

Двойният шампион и екипа в Хасково европейски пременени

Четвъртък, 31 Май 2018 | Хасково, RallyXpress
Двойният шампион и екипа в Хасково европейски пременени

ОТБОРЪТ на Дамасцена-Алба, под чийто флаг се състезава тази година двукратният шампион в Серия Туринг Иван Влъчков (Хонда Сивик, НС3), ще се появи на трасето на пътния възел Орфей в събота сутринта по европейски пременен. „Днес дори ще получа и надуваемата арка, която ще монтираме пред бокса на Иван – каза за RallyXpress бащата и личен мениджър на 19-годишния пилот Стамен Влъчков (на снимката). Промяната обаче не се отнася единствено до арката, която ще маркира и българската територия в европейските серии на GT-4, в които Иван Кара вече втори сезон.

Видяното на общо петте старта от пистовия шампионат на...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев