• ... ФИНАЛЪТ НА ПЪРВЕНСТВОТО НА ЗАТВОРЕН МАРШРУТ И ПИСТА В БУРГАС С ЕДИН ЛАКЪТ ЛИСТ ОТ ЗАЯВКИ ЗА УЧАСТИЕ...

  • ...ПРОЩАВАНЕТО С АЛЬОША МАРКОВ - УТРЕ ОТ 11:00 Ч. В РИТУАЛНАТА ЗАЛА НА ЦЕНТРАЛНИЯ ГРОБИЩЕН ПАРК НА СОФИЯ...

  • ...СТАРОЗАГОРСКИ БУМ! ЗАРАЛИИ РЕГИСТРИРАТ 60 АВТОМОБИЛА ЗА ЧЕТВЪРТИЯ КРЪГ ОТ ПИСТОВОТО ПЪРВЕНСТВО...

Край на подготовката за екипа на Астра Рейсинг в Барум рали

Понеделник, 12 Август 2019 | София, RallyXpress
Край на подготовката за екипа на Астра Рейсинг в Барум рали

ПОДГОТОВКАТА за участието на българския екипаж Екатерина Стратиева/Георги Аврамов (на снимката) за стартиращото този уикенд чешко Барум Рали Злин е преполовена: Пежо-то, наето в Клуж от Влад Козма е направено по новия графичен проект на дизайнерката, а и седалките, и коланите са „прогонени“ за екипажа. „Имахме възможността да се запознаем с колата, като направихме около 20 км тест, за първоначалната адаптация“, каза Катето Стратиева тази вечер за сайта с новините в българския автомобилен спорт.

„За момента се чувствам спокойна. Откъм управление мога да кажа, че колата е доста сходна с „це-двойката“ (старият автомобил на Стратиева – бел. ред.), но пък е много по-лесна за боравене и далече по-стабилна на пътя.

„Нямам търпение да седна в петък, за да видя реално какво може. Вярвам, че натрупаното през годините е още в мен и бързо ще се събуди.

Повечето от времето в неделя екипажът за Астра Рейсинг е посветено на новия скин на „208“, който пилот и навигатор започват надвечер, за да го завършат малко преди полунощ, а последните довършителни работи са направени днес сутринта.

Край на подготовката за екипа на Астра Рейсинг в Барум рали

снимка: личен архив на екатерина стратиева
ГОТОВИ ЗА ШЕЙКДАУНА… Георги Аврамов и Катя Стратиева позират пред своето Пежо 208 R2 след първите 20 км с колата за адаптиране на екипажа.


„Сложихме цветовете и логата на спонсорите, но най-ценното за нас са двата предни калника. Там изписах имената на всички фенове и приятели , които отделиха по нещо от себе си и ни помогнаха да стартираме в Чехия“, допълва Стратиева.

Конфронтация в Злин този уикенд ще бъде наистина изключителна! Шестия кръг на Европейското първенство - Барум Рали Злин е традиционно асфалтово събитие, чието седалище е в историческия град Злин в Южна Чехия, известен индустриалния център на компанията Бата и дом на „гумената“ Барум.

2019 CEZ Stratieva 003

2019 CEZ Stratieva 002

снимка: личен архив на екатерина стратиева
ЗА АРХИВА С РЕАЛИЗИРАНИТЕ ПРОЕКТИ… Малко, но силно признание за верните приятели – Катето Стратиева облепва и десния калник с имената на най-важните спонсори (горе). Пилот и навигатор снимат завършената „ер-двойка“, преди двамата да направят първото краткото запознаване с Пежо-то (горе).

Реално Злин е днешният епицентър на чешкия рали спорт и фокусът тази събота и неделя ще бъде върху две специални предизвикателства.

Първо само 6 т. разделят лидерите на сериите в ECR, като руският шофьор на Ситроен Алексей Лукянук изпреварва полския си колега и бизнесмен Лукаш Хабай (Шкода), докато официалният пилот на Шкода Моторспорт и четирикратен национален шампион Ян Копецки ще се стреми да постигне пета победа в това събитие.

2019 CEZ Stratieva 004

снимка: личен архив на екатерина стратиева
НЕ САМО ЗА СИГУРНОСТТА… Екатерина Стратиева пробва как е монтирана седалката на пилота и как са подготвени коланите ѝ.

Англичанинът Крис Инграм (Шкода) остава в спора за титлата ERC.

Предвижда се, че на старта трябва да има шест от новите варианти Ево на чешките в митинга, в за което са заявени общо 33 „ер-петици“.

Общият брой на регистрираните екипажи е 137.

Бързо променящите се метеорологични модели в региона са една от характеристика на Барум Рали Злин.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев