• ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

  • ...БГ АВТОМОБИЛНИЯТ СЕЗОН 2020 СТАРТИРА СЛЕД 8 ДНИ С АВТОКРОС ЧЕЛОПЕЧ, ФИНАЛЪТ НА НИКУЛДЕН С КРАЯ НА ПИСТА БУРАС...

  • ...ОТ ДНЕС ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТРЕНИРОВКИТЕ И ТЕСТОВЕТЕ НА ДРАКОН, ВИЖТЕ ПРИ КАКВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ СТАВА ТОВА...

     

Оливър Сиесла остава на поста си до август

Вторник, 02 Юни 2020 | Мюнхен, RallyXpress
Оливър Сиесла остава на поста си до август

ОТ „КОРОНАТА“ и последвалата пандемична обстановка все пак може да се извади и нещо добро – шефът на фирмата WRC Промотор GmbH, ще остане на поста си и през следващите два месеца. Да припомним, че преди началото на пандемията и в самия водовъртеж на обърканото до крайност шведско рали, Сиесла обяви намерението си да напусне поста. Това пък стана причина (поводът неудачите на Швеция Рали – бел. ред.), президентът на ФИА Жан Тот по спешност да кацне в Карлщад за дълъг частен разговор с германеца.

„Нещата се промениха и заради това бе намерението ми да не оставам в офиса след април – обяви преди дни шефът на промотора. – Но поради сегашната ситуация се съгласих да остана до края на следващия месец.

„И дотогава се надявам, че ще успея да коригирам календара за тази година и може би дори да предложа голяма част от календара за следващото първенство.“

Германецът обаче деликатно избягва темата затова, кой ще бъде неговия приемник на най-отговорното във финансово отношение за спорта място.

Оливър Сиесла остава на поста си до август

снимка: лична инстарграм страница на сиесла
ДОБРИЯТ „ГОТВАЧ“ ЗА WRC… След 10 години начело на промоторската фирма, Оливър Сиесла остава в шефския стол до края на следващия месец.


Оливър Сиесла е начело на компанията, след като през 2010 г. Ред Бул Медия Хаус спечели конкурса за търговските права в световните серии, за което време Сиесла стана свидетел на много и значителни промени в първенството на планетата.  

Той започва да работи на различни позиции в Лагардер Спорт, включително като маркетинг мениджър на международни медийни права на УЕФА за Евро 2008, както и за английската Висша лига. Откритите клонове на фирмата в Израел са изцяло заслуга на Сиесла, а след откриването на този в Италия.
 
Преди да оглави търговската дейност на WRC, Сиесла беше управляващият директор на германската медийна група за спорт Ред Бул Медия Хаус, управляваше портфолиото за телевизията на компанията и права за залагане във футбол, волейбол, хандбал, тенис, хокей на лед и много други.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев