• ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

  • ...БГ АВТОМОБИЛНИЯТ СЕЗОН 2020 СТАРТИРА СЛЕД 8 ДНИ С АВТОКРОС ЧЕЛОПЕЧ, ФИНАЛЪТ НА НИКУЛДЕН С КРАЯ НА ПИСТА БУРАС...

  • ...ОТ ДНЕС ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТРЕНИРОВКИТЕ И ТЕСТОВЕТЕ НА ДРАКОН, ВИЖТЕ ПРИ КАКВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ СТАВА ТОВА...

     

Финландия: честити 70 години… догодина!

Сряда, 03 Юни 2020 | Юваскийла, RallyXpress
Финландия: честити 70 години… догодина!

НЕЗАВИСИМО от това, че ситуацията във Финландия, както и в международен план, се е подобрила значително, има твърде много текущи фактори по отношение на рисковете за здравето и безопасността, които са свързани с организирането на юбилейното издание на едно от най-емоционалните ралита в света – Несте Финландия. Трябва да се има предвид, че до старта на състезанието остават само 2 месеца, заяви организаторът AKK Спорт в изявление, публикувано днес (сряда, 3 юни – бел. ред) на челното място на официалния портал на Несте Рали Финландия.

:: Официалното заявление
на сайта на финландското
състезание вижте ТУК

„Заедно с неизвестния напредък на Covid-19, съществуват и други големи несигурности, които влияят на това решение.

„Например липсата на информация дали настоящите ограничения, наложени от държавата за публични събития, ще продължат и след юли и как чуждестранните участници, екипи и зрители ще могат безопасно да пътуват до Финландия“, се казва в изявлението.

Да припомним, че досега от схемата на световните серии последователно бяха отказани Португалия и Сафари, докато Аржентина и Италия са в графата „изчакване“.

Финландия: честити 70 години… догодина!

ФАКСИМИЛЕ отпървата страница на офоциалния портал на 7-ото Несте Рали Финландия


Днешното съобщение идва малко повече от месец преди 31 юли, когато официално във Финландия ще бъдат оповестени по какъв начин ще бъдат редуцирани ограниченията в страната заради здравната обстановка (виж ТУК).

Организаторите проучиха възможността за отлагане на митинга до по-късно през годината, но след като точно са оценили плюсовете и минусите за това, тази опция е отпаднала заради  голямото количество неизвестни и рискове, за да се стигне до решението за преместване на юбилея направо за 2021 г.
 
Промоторът Яни Бекман (на снимката горе) заявява, че част от подготовки за отмяната вече са направени.
 
„Отменяйки събитието тази година, искаме да покажем отговорност към всеки един от заинтересованите страни, както и към цялото общество. Здравето и благополучието винаги са приоритет “, категоричен е Бекман.

„Ние уверено ще насочим фокуса си към 2021 г., когато най-накрая ще успеем да организираме заслужените празненства за 70-годишнина в невероятна атмосфера и в страхотен дух заедно с зрителите, конкурентите, както и нашите дългосрочни и нови партньори. "

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев