• ...ПО СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ, ДИРЕКЦИЯТА ПРЕКРАТЯВА ФИНАЛНИЯ СПРИНТ В БУРГАС...

  • ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

WRC

Без Тойота в Бирмингъм, шоу в NEC няма да има

Четвъртък, 05 Декември 2019 | от Мартин Холмс, Англия
Без Тойота в Бирмингъм, шоу в NEC няма да има

РАЗОЧАРОВАЩИТЕ новини за световното първенство по рали за 2020 г. имат ново допълнение, след като се разбра, че промоторът на WRC отменя официалната церемония по представянето на екипите за шампионата. Това беше планирано за януари в Бирмингъм, по време на традиционната изложба на сп. Аутоспорт в Националния изложбен център (NEC) в града, както беше направено през тази година. Причината за такова решение е резултат от отказа на отбора на Тойота Газоо Рейсинг да присъства на автомобилното шоу в Бирмингъм.

Решението на промотора идва следва неотдавнашната отмяна на рали Австралия, както и след още...

Плановете на WRC за 2020 г. се разгадават

Петък, 29 Ноември 2019 | Мартин Холмс, Англия
Плановете на WRC за 2020 г. се разгадават

НОВИНАТА, че Чили е решила да не провежда определения им от ФИА кръг от световното първенство рали, насрочено за 16/19 април 2020 г., е допълнително разочарование за плановете на промоторите на световните серии за следващия сезон. Особено след отмяната на програмата на Ситроен Рейсинг за WRC, влязла в сила с незабавно действие преди седмица. Това закъсняло решение от Чили не оставя шанс за провеждане на друго жизнеспособно събитие. През 2020 г. не само броят на екипите от сериите намаля от четири на три, но и броят на събитията от 14 се връща на 13.

Основен проблем за Чили е, че митингът ще дойде в...

Мартин: Решението не бе мотивирано от пари

Сряда, 27 Ноември 2019 | Мартин Холмс, Англия
Мартин: Решението не бе мотивирано от пари

ЧЕТИРИДЕСЕТ и четири годишният Марко Марин (на снимката), собственик на базираният в Естония екип на ММ-Моторспорт, който в предишни години бе пилот от екипите на Субару, Форд и Пежо и има пет победи в световните серии наскоро открито говори за уебсайт на Естония за сътресенията, резултат от преминаването на неговия приятел Отт Танак от Тойота Газоо Рейсин към Хюндай Моторспорт. „Въобще не съм съгласен, че имам статут на мениджър с Отт. Правим нещата заедно от десет години. Ролята ми беше различна и променяща се. Ние обсъждаме нещата заедно, но той решава“, категоричен е Мартин.
 
Разривът...

Ситроен напуска WRC, „виновният“ им е Ожие

Сряда, 20 Ноември 2019 | Мартин Холмс, Англия
  • обновена
Ситроен напуска WRC, „виновният“ им е Ожие

НЕПРКЪСНАТО увеличаващите се слухове около напускането на Ситроен от световните серии по рали днес поучиха своето официално потвърждение, дошло като декларация от Ситроен Рейсинг (виж факсимилето по-долу). Това стана, след като внезапно бе отменен планиран през тази седмица тест за развитието на автомобила за Есапека Лапи, а по-късно и за Себастиян Ожие. Забележителни са първите два абзаца на прес-комюникето (виж ТУК), които са и мотивировката за излизане от сериите не в края 2020, а още на момента и с незабавен ефект:

„След решението на Себастиян Ожие да напусне Ситроен Рейсинг след сезон WRC...

Слух: Ситроен е аут в края на шампионат 2020

Петък, 15 Ноември 2019 | Лондон/Париж, RallyXpress
Слух: Ситроен е аут в края на шампионат 2020

ЧЕТИРИ ГОДИНИ, след като се завърна в световното първенство, бъдещето на Ситроен Спорт отново е ориентирано към напускане на сериите WRC. За такава възможност след края на идния сезон пишат едновременно няколко специализирани сайта. Излизането на заводския отбор от шампионата се смята като най-вероятното решение в края календара за 2020 година.

Така че след връщането на „шевроните“ в световните серии от 2017 г. след едногодишната работа по тогава напълно новия Ситроен C3 WRC, новото сбогуване май е предрешено.

Точно този модел се оказа най-малко успешния от предишните четири варианта на Ситроен.

...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев