• ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

  • ...БГ АВТОМОБИЛНИЯТ СЕЗОН 2020 СТАРТИРА СЛЕД 8 ДНИ С АВТОКРОС ЧЕЛОПЕЧ, ФИНАЛЪТ НА НИКУЛДЕН С КРАЯ НА ПИСТА БУРАС...

  • ...ОТ ДНЕС ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТРЕНИРОВКИТЕ И ТЕСТОВЕТЕ НА ДРАКОН, ВИЖТЕ ПРИ КАКВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ СТАВА ТОВА...

     

Австралия отменено, Хюндай са шампиони

Вторник, 12 Ноември 2019 | Мартин Холмс, Англия
Австралия отменено, Хюндай са шампиони

ТАЗИ СУТРИН, със специално заявление от организаторите на финалния кръг от световните серии по рали за 2019 г. бе обявено, че Рали Австралия е отменено. Като първи резултат от това следва, че Хюндай Моторспорт, който беше начело на серията преди четиринадесетото рали от календара, е шампион при производителите, надпреварата за която титла приключва с тринадесет от планираните четиринадесет ралита. Отменени са и празничната церемония на WRC в края на сезона, планирани за края на събитието в Сидни.

Тази тъжна новина беше с предизвестени елементи на неизбежността от такова решение, предвид катастрофалните пожари, които бушуват в източните крайбрежни райони на Нов Южен Уелс.

Както се казва всичко приключва преди да е започнало…

Домакините имаха планове за много по-кратък авариен вариант на маршрут, който също щеше да доведе до стандартния вариант за придобиването на титлата от Хюндай.


Австралия отменено, Хюндай са шампиони

ФАКСИМИЛЕ от официалното заявление на дирекцията на Рали Австралия, взето от портала на състезанието, с което се обявява отмяната на финалния кръг от световния шампионат.


Ето какво се казва в заявлението:

Кофс Кост, Нов Южен Уелс  - Рали Австралия, включително финалния кръг на световния рали шампионат на ФИА през 2019 г., няма да стартира тази седмица в резултат на сериозните пожари в горите, които продължават да засягат голяма част от северната част на Северозапада.
 
Организаторите обявиха отмяната днес след обширни консултации с правителството на щата Нов Южен Уелс, международния управляващ орган на автомобилните спортове ФИА, спешните служби и местната общност.
 
Държавата изпитва най-тежките си условия на бури в света, довели до обявяването на извънредно положение в следствие на пожарите в цялата държава и условия в някои региони, определяни като "катастрофални".
 
Председателят на събитието Андрю Пападопулос заяви, че отмяната е единственият възможен вариант, като се има предвид безопасността на повече от 1000 души, участващи като длъжностни лица, състезатели и хора в други поддържащи роли за състезанието.
 
„Имайки предвид най-добрите интереси и безопасност на всички, участващи в събитието, и разбира се на широката общност, не е подходящо да се провежда митингът“, заявява Пападопулос.
 
„Нашите мисли са с общността на Нов Южен Уелс, особено с хората, които са загубили близки, поминък и домове в резултат на пожарите в северната част на щата, и ние благодарим на цялата рали-общност за вашата подкрепа и разбиране.“

Bushfire BAL

снимка: abc.net.au
АПОКАЛИПТИЧНО… Катастрофалните за страната пожари в по южното крайбрежие на континента са причината рали Австралия да бъде отменено.
 
:: След промените, които ФИА направи
в календарът за 2020 г., като част от WRC
Рали Австралия e планирано да бъде
заменено от ралито на Нова Зеландия.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев