• ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

  • ...БГ АВТОМОБИЛНИЯТ СЕЗОН 2020 СТАРТИРА СЛЕД 8 ДНИ С АВТОКРОС ЧЕЛОПЕЧ, ФИНАЛЪТ НА НИКУЛДЕН С КРАЯ НА ПИСТА БУРАС...

  • ...ОТ ДНЕС ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТРЕНИРОВКИТЕ И ТЕСТОВЕТЕ НА ДРАКОН, ВИЖТЕ ПРИ КАКВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ СТАВА ТОВА...

     

Блокаж за WRC, остава надеждата Турция

Четвъртък, 04 Юни 2020 | София, RallyXpress
Блокаж за WRC, остава надеждата Турция

ЛЮБОПИТНО: ЩЕ СЕ СЪБЕРАТ
ЛИ „СТАРЕЙШИНИТЕ“ ОТ ФИА?

ПО ПРОГРАМА на Световната автомобилна федерация (ФИА), нейният Световен съвет по моторните спортове трябва да има своя митинг след две седмици в Тайланд. Тогава, освен ратифициране на правилото за тестовете, което заводските тимове имат намерение да прилагат в бъдеще, трябва да бъдат взети и близо две дузини решения около бъдещите регулации на панираната за 2022 г. хибридна технология, както и за „пирамидата“ на самото световно първенство по рали. Дали пандемо-психозата, подобно на състезанията, няма да сложи печата „Canceled“ и на сбирката на „старейшините“?

FIA World Concil 244

СВЕТОВНОТО първенство по рали очевидно е в ситуация на блокаж, след като и Нова Зеландия бе препратена в календара на 2021 с мястото си от това очаквано, но несъстояло се завръщане в световните серии през сезон 2020 г.

Преди два дни RallyXpress написа (виж ТУК), че няма розови надежди нито за кивитата, нито за японците в сегашния развой на пост-пандемичната ситуация в спорта.

Така че в Окланд трябва да са търпеливи, за да изчакат… тринадесетата си година, преди отново да стартират класическото рали Нова Зеландия.

Преди ден бе обявено отпадането на друга европейска класика – Несте Рали Финландия, така че сега поредната европейска надежда след Мексико да има рестарт на световните серии остава Турция.

Дали обаче отпадането на нова Зеландия няма да е катализатор и при комшиите, за да се гарантират добавъчно срещу евентуалните опасности?

В същото време в лошите новини има и нещо добро: от началото на този месец заводските отбори имат договорката да подновят тестовете си, но с условието, че тези изпитания няма да бъдат по-дълги от три дни.

Според специализираните издания, това е някаква стъпка към постепенното нормализиране на ситуацията в спорта в ерата пост-COVID-19.

Блокаж за WRC, остава надеждата Турция

ФАКСИМИЛЕ от първата страницана портала на рали Нова Зеландия, която обявява, че започва 13-ата година на изчакванео за завръщане в WRC


Въпросът около тестовете обаче има и своя чисто нормативен момент, защото ако това правило, което предвиждат отборите трябва да стане задължително, преди неговото въвеждане тежката дума трябва да бъде на Световния съвет на ФИА.

До този момент лимитът на тестовите дни бе 42 за сезон, което на практика е по малко повече от три дни тестове преди всяко състезание от шампионата за годината.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев