• ...НОВИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В РАЛИ БЪЛГАРИЯ СА МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ/ЕДИ СИВОВ, МЕГАПОРТИТЕ ПЕЧЕЛЯТ И ДВАТА ШАМПИОНАТА...

  • ...ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА НАМАЛЯХА НАПОЛОВИНА: СЛЕД ОТПАДАНЕТО НА ВАСИЛЕВ, ИГРАТА НАПУСНА ДАНЧО АТАНАСОВ...

  • ...БЕЗ АНТОН ТИТОВ ВЪВ ВАРНА, ВЕРОЯТНО ОТПАДАН ОЩЕ ДВАМА ПИЛОТИ, СПИСЪКЪТ СТАНА ОТ 27 АВТОМОБИЛА...

     

Други

Мат Едуардс е новият британски шампион

Петък, 05 Октомври 2018 | от Мартин Холмс, Дийсайд
Мат Едуардс е новият британски шампион

34-ГОДИШНИЯТ Мат Едуардс (на снимката) е новия шампион на Великобритания, който спечели първенството на Острова днес, в предпоследния кръг от първенството на Моторспорт Асоциацията (MSA) за 2018 г. Това стана у дома, на стадиона в Северен Уелс, пред приятели и родата на Мат. Първите два от общо четирите дни на Уелс Рали Великобритания са определени за паралелните две състезания на MSA, след първото от които пилотът от Княжество Уелс успя да спечели такъв аванс, че вторият в класирането – шотландецът Дейвид Боги не може да заличи в оставащия един кръг в събота.

Син на добре познат местен състезател по...

След 450 ралита Маурис Селдън отива в пенсия

Понеделник, 20 Август 2018 | от Мартин Холмс, Босталзее
След 450 ралита Маурис Селдън отива в пенсия

ТОВА Е ИСТОРИЯТА на един човек, чиято работа цял живот е била да помогне на феновете да се докоснат до жива рисунка от световните ралита.

След 450 състезания в световното първенство по рали, след повече от 40 години в състезанията от световните серии, уелският фотограф Маурис Селдън (на снимката), по време на ADAC Рали Германия обяви, оттеглянето си от спорта.

Маурис започва работа в агенция LAT, а след това започва да работи като частник, като особено известен става предимно с работата си за 35-те годишници за световния спорт Пирели Световно Рали, както и с публикациите в световните моторспорт...

Три от трите за Едуардс, взе и ралито на Ълстър

Неделя, 19 Август 2018 | Ълстър, Сев. Ирландия, RallyXpress
  • обновена
Три от трите за Едуардс, взе и ралито на Ълстър

ПИЛОТЪТ ОТ УЕЛС Мат Едуардс (на снимката, Форд Фиеста R5) спечели и Ралито на Ълстър, трети кръг от Британския Рали Шампионат Престън MSA, събирайки максимума от точки в три последователни състезания. Ралито на Ълстър бе дублиран старт, валиден едновременно за и за шампионата на Великобритания, и за този на Ирландия. Проливен дъжд и променливото време направиха състезанието от асфалтовия шампионат на двете страни непредвидимо и изключително трудно и с много инциденти на трасетата.

Това в най-голяма степен се отнася за пилотите на R5 Джони Гриър и Деси Хенри, както и за англичанина Рис Йетс.

На...

Една стъпка по-близо до електро-ралитата

Петък, 17 Август 2018 | Оукланд, Нова Зеландия, RallyXpress
Една стъпка по-близо до електро-ралитата

ЕДНА СТЪПКА по-близо ралитата с електрически автомобили ще бъде направена от Хейдън Падън (на снимката), който ще използва Хюндай Кона EV за решаващото за пилота рали Коромандел, петото и последно състезание от шампионата на нова Зеландия за 2018 г. Пилотът на корейския тим е категоричен, че „новата гама автомобили, които позволяват езда над 450 км, дават възможност с лекота да бъде завършен първия ден от надпреварата.“ Рали Коромандел, се провежда в северния остров на Нова Зеландия.

Този старт от шампионата на кивитата винаги се е славил с това, че има компактна схема и характеристики със...

Новото техническо взривяване в ралитата

Петък, 10 Август 2018 | от Мартин Холмс/Англия
Новото техническо взривяване в ралитата

ОТБОРЪТ M-Спорт изпрати новата версия на своята Фиеста WRC до специализирания център на Уиндсхеър в Шарлот, щат Северна Каролина веднага след Рали Аржентина. Целта беше, за да може екипът „да влезе по-добре в разработването“ на фиеста WRC. Това предизвика видими промени в ездата на Себастиян Ожие в рамките на седмици. Резултатите от Несте Рали Финландия бяха добра възможност да разберете от техническия консултант на M-Спорт Масимо Кариеро повече за този нов подход към текущите разработки, които се правят в Довънби Хол.
 
„Както виждате, промените в аеродинамиката на автомобила на Себ показват...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев