• ...АНГЕЛРОВ И СИВОВ-МЛ. - НА ЕДНА РЪКА ОТ ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ОТ ШАМПИОНАТИТЕ ЗА 2018 ГОДИНА...

  • ...ЛИДЕРИТЕ В ШАМПИОНАТА АНГЕЛОВ/СИВОВ ЗАПОЧВАТ МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН С ПОБЕДА В ГРАДСКИЯ ЕТАП...

     

  • »» ШАМПИОНИТЕ ИВАН ВЛЪЧКОВ И КОНСТАНТИН МАРШАВЕЛОВ СЕ СЪБИРАТ В ЕКИП ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СЕРИИ НА GT-4 CEC»»

     

Други

Една стъпка по-близо до електро-ралитата

Петък, 17 Август 2018 | Оукланд, Нова Зеландия, RallyXpress
Една стъпка по-близо до електро-ралитата

ЕДНА СТЪПКА по-близо ралитата с електрически автомобили ще бъде направена от Хейдън Падън (на снимката), който ще използва Хюндай Кона EV за решаващото за пилота рали Коромандел, петото и последно състезание от шампионата на нова Зеландия за 2018 г. Пилотът на корейския тим е категоричен, че „новата гама автомобили, които позволяват езда над 450 км, дават възможност с лекота да бъде завършен първия ден от надпреварата.“ Рали Коромандел, се провежда в северния остров на Нова Зеландия.

Този старт от шампионата на кивитата винаги се е славил с това, че има компактна схема и характеристики със...

Новото техническо взривяване в ралитата

Петък, 10 Август 2018 | от Мартин Холмс/Англия
Новото техническо взривяване в ралитата

ОТБОРЪТ M-Спорт изпрати новата версия на своята Фиеста WRC до специализирания център на Уиндсхеър в Шарлот, щат Северна Каролина веднага след Рали Аржентина. Целта беше, за да може екипът „да влезе по-добре в разработването“ на фиеста WRC. Това предизвика видими промени в ездата на Себастиян Ожие в рамките на седмици. Резултатите от Несте Рали Финландия бяха добра възможност да разберете от техническия консултант на M-Спорт Масимо Кариеро повече за този нов подход към текущите разработки, които се правят в Довънби Хол.
 
„Както виждате, промените в аеродинамиката на автомобила на Себ показват...

Кой точно се нуждае от Кения Рали Сафари?

Петък, 06 Юли 2018 | от Мартин Холмс/Англия
Кой точно се нуждае от Кения Рали Сафари?

ПЪРВАТА ПОЛОВИНА на сезон 2018 приключи с новината, че организаторът на WRC е подписал споразумение с правителството на Кения, под погледа на президента на Международната автомобилна федерация (ФИА). Нищо по-малко! За да видите връщането на WRC в Кения, това е не е нищо друго, основен политически стремеж към йерархията на ФИА, тъй като африканския моторспорт е пълен с членове с право на глас във ФИА. И ако те могат да видят, че са признати от ФИА, те ще подкрепят категорично настоящия режим на пл. Конкорд.

По-добра причина не може да бъде намерена за възкресението на Рали Кения Сафари, чиято...

М-Спорт бележи осми сезон в младежкото WRC

Петък, 01 Юни 2018 | от Мартин Холмс/Англия
М-Спорт бележи осми сезон в младежкото WRC

ПРОИЗВОДИТЕЛЯТ от М-Спорт отбелязва осмата годишнина от своята дейност в световния шампиона на юниорите (JWRC), който през тези осем сезона е имал различни форми. Първенството се родее от по-ранната схема на Пирели Старт Драйвър, преди да се премести в програмата JWRC. За известно време схемата се върна в Драйв ДиМак Фиеста Трофи, преди да се появи отново през 2017 г. като младежкото световно първенство. През годините програмата е подкрепяна от гумите Ханкоок, ДиМак и след това от Пирели и всяка година работи на базата на напълно контролиран автомобил, винаги с Фиеста с предно предаване.

Понастоящем...

Рованпера взима първа победа в Заксен Рали

Понеделник, 28 Май 2018 | Цвикау, Германия, RallyXpress
Рованпера взима първа победа в Заксен Рали

17-ГОДИШНАТА рали-звезда Кале Рованпера (на снимка, Шкода Фабия R5) си осигури първата победа в кариерата върху асфалтова настилка, побеждавайки по възможно най-убедителния начин във второто състезание от германските серии ADAC Мастър Рали – AvD Заксен Рали в Цвикау. В саксонската надпревара синът на финландската звезда Хари Рованпера успя буквално да отвее двете германски аса – Динкел и Вейганд (и двамата с Шкода Фабия R5), за които дузината специални етапи са познати така, както Рованпера-младши единствено може да мечтае.

От старта до финала в града, в който се произвеждаха легендарните Трабант...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев