• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Други

Абу Даби ще „почива“, Ситроен - само 2 екипа

Четвъртък, 06 Декември 2018 | Париж, RallyXpress
Абу Даби ще „почива“, Ситроен - само 2 екипа

АБУ ДАБИ няма да поднови спонсорството си за Ситроен Спорт през 2019 г., като по този начин арабските меценати подсилват още повече възможността Себ Льоб да е в официалния тим, докато отказа от партньорство бе последната надежда за Мадс Остберг да е в екипа през идната година. Прекратената финансова помощ е обявена като „почивка за преглед на ангажиментите“ от арабските спомоществователи, която почивка обаче означава, че френският екип догодина ще е на терен само с два автомобила.

Първоначално от екипа обявиха, че за втория волан (първият е за Себ Ожие) ще бъдат обсъждани Себастиян Льоб и...

Рекордьор! Ал Атиях за 14-и път шампион MERC

Понеделник, 05 Ноември 2018 | Кувейт, RallyXpress
 Рекордьор! Ал Атиях за 14-и път шампион MERC

ПИЛОТЪТ от Катар Насър Ал Атиях (на снимката) спечели Кувейт Рали, кръг от шампионата на ФИА за Близкия изток (MERC), което му донесе рекордната четиринадесета титла за тази регионална надпревара и го превръща в най-успешният пилот в историята на всички регионални първенства на световната федерация. С тази своя победа катарецът Насър Ал Атиях надмина досегашният рекордьор Мохамед Бин Сулайем, който имаше записани до този уикенд тринадесет титли от същото това първенство на ФИА.

На финала на миналогодишния шампионат Ал Атиях обеща, че ще бие това постижение и сега го направи.

Последният...

Финландия ще тества виртуалните шикани

Вторник, 23 Октомври 2018 | от Мартин Холмс/Англия
Финландия ще тества виртуалните шикани

СЛЕД нарастващото безпокойство при сегашното ниво на скорост в състезанията, особено по събитията на WRC и новите по-мощни световни рали автомобили, властите по моторни спортове във Финландия разглеждат нови системи от виртуални шикани на специални етапи. Независимо от нежеланието на ФИА да приеме виртуални концепции за шикан, предложени миналата година, финландската федерация предлага на организаторите на националния шампионат да се експериментират с две алтернативни системи.

Първият вариант предвижда да се наложат ограничения на скоростта на къси разстояния на състезанието,...

Мат Едуардс е новият британски шампион

Петък, 05 Октомври 2018 | от Мартин Холмс, Дийсайд
Мат Едуардс е новият британски шампион

34-ГОДИШНИЯТ Мат Едуардс (на снимката) е новия шампион на Великобритания, който спечели първенството на Острова днес, в предпоследния кръг от първенството на Моторспорт Асоциацията (MSA) за 2018 г. Това стана у дома, на стадиона в Северен Уелс, пред приятели и родата на Мат. Първите два от общо четирите дни на Уелс Рали Великобритания са определени за паралелните две състезания на MSA, след първото от които пилотът от Княжество Уелс успя да спечели такъв аванс, че вторият в класирането – шотландецът Дейвид Боги не може да заличи в оставащия един кръг в събота.

Син на добре познат местен състезател по...

След 450 ралита Маурис Селдън отива в пенсия

Понеделник, 20 Август 2018 | от Мартин Холмс, Босталзее
След 450 ралита Маурис Селдън отива в пенсия

ТОВА Е ИСТОРИЯТА на един човек, чиято работа цял живот е била да помогне на феновете да се докоснат до жива рисунка от световните ралита.

След 450 състезания в световното първенство по рали, след повече от 40 години в състезанията от световните серии, уелският фотограф Маурис Селдън (на снимката), по време на ADAC Рали Германия обяви, оттеглянето си от спорта.

Маурис започва работа в агенция LAT, а след това започва да работи като частник, като особено известен става предимно с работата си за 35-те годишници за световния спорт Пирели Световно Рали, както и с публикациите в световните моторспорт...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев