• ...АНГЕЛРОВ И СИВОВ-МЛ. - НА ЕДНА РЪКА ОТ ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ОТ ШАМПИОНАТИТЕ ЗА 2018 ГОДИНА...

  • ...ЛИДЕРИТЕ В ШАМПИОНАТА АНГЕЛОВ/СИВОВ ЗАПОЧВАТ МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН С ПОБЕДА В ГРАДСКИЯ ЕТАП...

     

  • »» ШАМПИОНИТЕ ИВАН ВЛЪЧКОВ И КОНСТАНТИН МАРШАВЕЛОВ СЕ СЪБИРАТ В ЕКИП ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СЕРИИ НА GT-4 CEC»»

     

ERC

Еврошампионатът най-после е пак в Европа!

Четвъртък, 24 Май 2018 | Атина, RallyXpress
Еврошампионатът най-после е пак в Европа!

ТРЕТИЯТ кръг на регионалния шампионат на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Европа, най-накрая се доплува на европейска земя за предстоящото гръцко Акрополис" (1-3 юни). Доплува, след като първите два кръга бяха проведени извън терена на материка, на островите в Атлантическия океан.

Заявени са тридесет и четири коли, като повече от половината от тях са автомобили R5, но това са автомобилите само Форд и Шкода, като единственият, който „нарушава“ британско-чешката линия е Алекс Цолуфтас, който ще кара Ситроен С3 R5.

Нито гръцкото събитието от календара, нито следващия старт от...

Отиде си още една от шведските легенди

Понеделник, 14 Май 2018 | София, RallyXpress
Отиде си още една от шведските легенди

ИЗВЕСТНИЯТ шведски пилот на СААБ и Порше Уке Андерсон, 77-годишен (на снимката), е починал преди два дни в резултат на сърдечен удар, съобщават шведски медии. В последните години на легендарните шведски автомобили, той е пилот на марката, която печели шведското рали от европейското първенство, а по-късно през 1966 г. и Бритиш Гълф Лондон Рали. Година след това Андерсон започва да се състезава за Порше  и отново печели Бритиш Гълф Лондон Рали, когато е приложена тридневната схема на ралитата. След това шведът прави… 20-годишна почивка в спорта, завръщайки се през 90-те години като частен пилот на...

Най-после! Кажто влиза в сериите на WRC2

Събота, 12 Май 2018 | Варшава, RallyXpress
Най-после! Кажто влиза в сериите на WRC2

ТРИКРАТНИЯТ европейски шампион по рали Кайетан (Кажто) Кайетанович (на снимката) влиза в световните серии на WRC2 и, започвайки от италианския кръг - Рали Сардиния, ще участва в „най-малко“ четири състезания тази година. Кажто ще кара Форд Фиеста R5, управлявана от поделението на М-Спорт в Полша и, както се очакваше толкова дълго време, ще е подкрепен в начинанието от полската национална петролна група Лотос. Лотос бе основният спонсор на полското Райд Полски в продължение на близо 10 години.

„Аз със сигурност ще бъда наказан за разкриване на тайни, но съм толкова развълнуван, че трябва да напиша...

Двама руснаци начело в ралито на Канарите

Неделя, 06 Май 2018 | Тенерифе, RallyXpress
Двама руснаци начело в ралито на Канарите

РУСКИТЕ ПИЛОТИ Алексей Лукянук (на снимката, Форд Фиеста R5) и Николай Грязин (Шкода Фабия R5) взеха първите две места в Канариа, втория кръг на европейското първенство по рали 2018. За Лукянук това е второто спечелено рали от програма на шампионата на Стария континент и втората поредна победа на испанския остров. Местата от втора до пета позиция бяха взети от пилоти, участващи в надпреварата на състезатели над 28 години, докато в категория под 27 бяха спечелени от пилотиращият Пежо 208 R2 на Диого Гаго.

Лукянук бе начело на Канариа рали от самото начало до края, като се изключи след втория етап, когато...

Неуредени планове за сериите в европейско

Сряда, 29 Ноември 2017 | Париж, RallyXpress
Неуредени планове за сериите в европейско

ЮРОСПОРТ Ивентс, организатор на европейското първенство по рали на ФИА, потвърдиха, че все още на този етап не са в състояние до определят пълния календар за следващата година.

Най-престижните серии от регионалните първенства на международната федерация е предвидено да бъдат в 8 кръга, провеждани от края на март до средата на октомври.

Но до момента са назовани само три състезания и нито едно от Централна Европа. Първите две събития от календара за 2018 г. са Азорските острови, следвано от друго „отвъдморско“ състезание – Канариа Айлънд.

Знае се и финала на шампионата – латвийското рали...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев