• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Буфие печели победа в крашфестивала Жешов

Понеделник, 07 Август 2017 | Жешов, Полша, RallyXpress
Буфие печели победа в крашфестивала Жешов

Касирането от Жешов Рали

ERC Logo 003
Буфие/Дини
(Форд Фиеста R5) 1.58:12.6 ч., следвани на 38.5 сек от Кайетанович/Баран (Форд Фиеста R5), на 55.6 Грибел/Копчик (Шкода Фабия R5), на 1:08.0 мин от Гжиб/Бровински (Шкода Фабия R5), на 1:45.1 от Силвиан/Дего (Шкода Фабия R5), на 2:24.0 мин от Суареш/Карера (Пежо 208 Т16), и др.

:: Класиране в европейското първенство (5 от 8 старта): Кайетан Кайетанович 108 т., Бруно Магалхаеш 95, Мариян Грибел 50 т., и др.

38-ГОДИШНИЯТ френски пилот на Форд Фиеста Бриан Буфие (на снимката вдясно) и навигаторът му Жилбер Дини си заминаха от двудневното полско Жешов Рали с победа в петия европейски старт от континенталната надпревара след пауза от 4 години.

Полският кръг беше под жестоката жега в страната, като събитието беше белязано от значителен брой катастрофи, станали повод на rally-magdzin.de да постне клип със заглавието Крашфестивал-Жешов (виж ТУК).

Броят на крашовете в първия ден доведе и до висок брой на отменени етапи, особено за екипажите, които са назад в колоната.

Жешов Рали бе завръщането в конкуренцията на бързият руски пилот Алексей Лукянюк, който стартира ненапълно възстановен след страховитата катастрофа преди четири месеца.

Руснакът спечели шейкдауна на състезанието, беше първи в първия етап от надпреварата, но напусна ралито във втория след поредното тежко валциране на своята Форд Фиеста R5.

Буфие печели победа в крашфестивала Жешов

снимка: мартин холмс рали
ОЦЕЛЯЛ СЛЕД КРАШФЕСТИВАЛА… Отървавайки се без големи проблеми в Жешов Рали, Бриан Буфие записа първата си победа в европейско рали от четири сезона насам


Това позволи на пилота от световното рали-шоу Мадс Остберг да поеме водачеството, но той имаше поредица от проблеми, започнали с изгубените спирачки, последвало от трудности със завиването и допълнени от спукана гума, която трябваше да смени в скоростната отсечка.

2017 POL Suarez

снимка: мартин холмс рали
ТРЕТИ В КАТЕГОРИЯТА… Хосе Суареш не успя да се възползва от двубоя между Грибел и Мартин и завърши като техният поддръжник на стълбичката.

Така начелото изплува Бриан Буфие, който успя да удържи контрола над конкурентите си до самия финал на надпреварата.

Французинът водеше пред другия руски пилот – Николай Грязин, преди местният ас и двукратен европейски шампион Кайетан Кайетанович да си пробие път до второто място в общото подреждане.

Грязин обаче също се изтъркаля в един от скоростните етапи, освобождавайки позицията за младия Мариян Грибел, допълнил този си успех и с победата в категорията под 28 години, следван от бившия си съученик в школата на Пежо Силвин Мартин, а трети завърши Хосе Суареш.

Водещият пилот в R2 (кат. под 27 год.) бе Яри Хуттонен, останал все така свеж и бърз след победата си в Несте Рали финландия в WRC2.

Първоначално неговата победа бе оспорвана от пилота на Опел Адам Крис Инграм, но това беше кратък дуел, отколкото дълъг спорт.

Имаше драма в самия край на финалната фаза, когато лидерът на ERC2 Тибор Ерди спука скоростна кутия и не успя да стигне до финала, дарявайки резултата на колегата си от Мицубиши Зелиндо Мелегари.

2017 POL Ostberg

снимка: мартин холмс рали
САМО ТРУДНОСТИ… Мадс Остберг не успя да направи шоу, беше съпътстван от множество технически проблеми.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев