• ...ПО СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ, ДИРЕКЦИЯТА ПРЕКРАТЯВА ФИНАЛНИЯ СПРИНТ В БУРГАС...

  • ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

История БГ

Петте години на Ауди Куатро в световния шампионат по рали

Петък, 30 Август 2019 | от Мартин Холмс, Англия
Петте години на Ауди Куатро в световния шампионат по рали

ВНУКЪТ НА Фердинанд Порше - Фердинанд Пиех, основателят на империята Фолксваген, внезапно почина на 25 август 2019 г., преминавайки ненадейно и нелепо в отвъдното. Той беше отговорен за разширяването на страховитото разрастване на Фолксваген Груп, ефикасно спасявайки групата от финансовата криза, но най-накрая бе принуден да подаде оставка на 25 април 2015 г., преди кризата в Дизелгейт да посети Фау-Ве.

Малко знаех по това време, че интервюто, което направих в седалището на Ауди с д-р Фердинанд Пиех в Инголщад  през април 1986 г., ще бъде в най-благоприятния момент. По това време той беше шеф на Ауди и...

Историята на софийската писта започва с 2 старта на „Ленин“

Четвъртък, 15 Август 2019 | от Страшо Димов, RallyXpress
Историята на софийската писта започва с 2 старта на „Ленин“

С ДВА СТАРТА в две последователни  години на тогавашния бул. Ленин, а сега Цариградско шосе, започва историята на пистовия автомобилизъм в София и състезанията, валидни за националното първенство. Защото вариации на пистови гонки, като част от други надпревари (италианското преследване на бившата Мотописта за наградата на Форд-Мото Пфое, 1992 г.), са правени нееднократно. Но шампионатните стартове започват именно от Цариградско през далечната 1977 г., организирани от Градския съвет на Съюза на Българските Автомобилисти (СБА).

Подобно нещо в столицата не беше се случвало, никой дори и не би се...

На Албена преди 30 години: Как видях тогавашното Златни

Събота, 06 Октомври 2018 | от Страшо Димов, RallyXpress
На Албена преди 30 години: Как видях тогавашното Златни

ЕДИН МНОГО неприятен пропуск с рубриките на сайта с новините в българския автомобилен спорт да бъдат обновявани, а и дефект в организацията на портала („закованите“ рубрики) неочаквано донесе полза.

В 500 думи, мухлясалата от 25 май 2016 г. реплика, че трудното за рали България тепърва започва, се оказва идеалното доказателство за ситуацията, в която най-авторитетното ни рали се намира в момента (виж ТУК).

Организация на принципа „да запретнем ръкави“, допълнена с „дайте да дадете“, с нулево финансиране, пропагандни и популистки спасителни мерки, и като капак - половинчата ПР-акция на двамата...

Сижи „проходи“ за втори път на кюстендилската Пауталия

Сряда, 30 Август 2017 | от Страшо Димов, София
Сижи „проходи“ за втори път на кюстендилската Пауталия

МАЛКО ПРЕДИ ДА се изпълнят точно 22 години от драматичната тренировка край София, в която Сергей Сергеев-Сижи (на снимката), за втори път в живота си „проходи“ миналата събота на картинг-трасето Пауталия в Кюстендил.

Направи го с помощта на истински приятели и колеги, които му помогнаха за първи път насам от онзи черен за пилота от триото световни шампиони в пистовите състезания (ендурънс за серийни мотоциклети), да седне на кросова машина и въпреки двата парализирани крака, да направи няколко обиколки на трасето.

„Повярвай ми, приятелю, разплаках се, честно ти казвам! - обясни ми Сижи в...

Преди 50 лета Илия Чубриков с първа победа за BG рали спорт

Петък, 05 Май 2017 | София, RallyXpress
Преди 50 лета Илия Чубриков с първа победа за BG рали спорт

СЛЕД 10 ДНИ, на 16 май, автомобилния спорт у нас ще отбележи половинвековен юбилей от първата международно призната победа на български екипаж. Това става в Слънчев бряг през 1967 г., когато габровските братя Илия (на снимката) и Кольо Чубрикови печелят не само първата международна победа за ралитата в страната, но и го правят с един от първите сглобени в Пловдив автомобили БулгарРено 8. Но първото „първо“ не свършва само с това, защото и за екипажа това е първо автомобилно състезание изобщо! Двамата завършват като победители в първото Трансбалкания Рали, организирано от тогавашния Туринг Клуб на...

1 2  » 
Автобои Неделчев