• ...НОВА, НЕВИЖДАНА БЕГАЧКА ЗА ПЛАНИНСКОТО ПЪРВЕНСТВО КАРАТ В ГАБРОВО ОТ ИСПАНИЯ СТЕФАН СТОЕВ И НЕГОВИЯ ЕКИП...

  • ...ГЕРМАНСКИ ИНСТРУКТОР И БЪЛГАРСКИ ПИЛОТ-ДЖЕНТЪЛМЕН НА ДВА ПЪТИ ЧУПЯТ РЕКОРДА НА СЕРЕС...

  • ...ПО КАЗУСА "ДАТИТЕ" МОТОРСПОРТ АКАДЕМИЯ ДАВА ВРЕМЕВАТА ЛИНИЯ НА ПРОБЛЕМА ЗА СЛИВЕНСКОТО РАЛИ...

WRC

9 екипажа не стигат на Корсика за нов рекорд

Събота, 17 Март 2018 | Аячо, Корсика, RallyXpress
9 екипажа не стигат на Корсика за нов рекорд

РЕГИСТРИРАНИТЕ 92 екипажа за рали Корсика Линея Тур дьо Корс (6/8 април), четвърти кръг от световните серии за 2018 г. е най-голямото участие на автомобили, доближаващо се до досегашният рекорд на екипажите, поставен през 2015 г. Това на старта застанаха 123 автомобила, правейки от френското рали най-посетеният кръг на шампионата. Сегашният списък включва екипажи в 25 национални категории на френската федерация (FFSA) е още не по-малко от 37 автомобила, които са с две предавателни колела.

За старта от световните серии са записани 14 автомобила от последната версия на WRC, от които 11 са на четирите заводски...

М-Спорт подготвя дело, ще жали наказанието

Сряда, 14 Март 2018 | Лондон, RallyXpress
  • обновена
М-Спорт подготвя дело, ще жали наказанието

ВЕЧЕ СЕ ПОЯВЯВАТ индикации, че M-Sport подготвя делото си за обжалване пред арбитраж срещу наказанието за 10-секундото наказание, наложено на Себастиян Ожие, с което му бяха отнети четирите допълнителни точки, които бе спечелил като направи второ най-бързо време на във финалния скоростен етап от Гуанахуато Рали Мексико.

Това стана повод да се говори за двоен аршин при налагане на наказанията, както и за избирателност при налагането на 10-секунднтата санкция, но също и за тенденциозност при избора на това кой пилот да бъде наказан. (виж двете видиа ТУК)

Източник от общността на световното...

Аплодисментите за Льоб, другият Себ с победа

Понеделник, 12 Март 2018 | Леон, Мексико, RallyXpress
Аплодисментите за Льоб, другият Себ с победа

ПЕТНАДЕСЕТОТО мексиканско рали със сигурност се оказа най-интригуващата гонка в световните серии за последните повече от пет години. Завръщането на „пенсионирания“ гений Себастиян Льоб превръщаше стартът в Леон в най-чаканото събитие за годината, а деветкратния световен шампион стопроцентово превърна това рали в истинска сензация.

В шампионата на планетата подобен прецедент не съществува, още повече, че включвайки се в играта, срещу 44-годишният французин имаше прекалено много видими минуси:

от напълно новите автомобили, от които Льоб бегли впечатления, през прекалено дългата пауза,...

Шест години по-късно: Льоб обратно в играта

Сряда, 07 Март 2018 | от Мартин Холмс/Англия
Шест години по-късно: Льоб обратно в играта

ИМА МНОГО СПЕЦИАЛНА причина да очакваме старта на Гуанахуато Рали Мексико, защото в третия старт от световните серии тази година деветкратният шампион на планетата, 44-годишният Себастиян Льоб стартира третото по ред свое завръщане в WRC.

Това е първото негово завръщане от 3 години насам, но и първото му участие в мексиканското надбягване след 2012 г.

Основната промяна във формата на ралито е, че стартът ще се върне от миналогодишното място в Мексико Сити до традиционното място в Гуанахуато, където церемониалният старт е непосредствено следван от полу-подземната специална „сцена“.

Заради...

Джовани Бернакини се връща като мениджър

Неделя, 04 Март 2018 | Рим, RallyXpress
Джовани Бернакини се връща като мениджър

45-ГОДИШНИЯТ италиански навигатор Джовани Бернакини (на снимката долу) е новият спортен директор на фамозната и обвита с легенди марка Абарт Рейсинг. Добре познатия и у нас италиански ко-пилот е назначен на новия си пост преди дни. Той ще е отговарящият за управлението на обширни мрежи на един от първите едномаркови шампионати, както и осъществява надзора на участието на автомобилите ФИАТ Абарт 124 в шампионата на Международната автомобилна федерация (ФИА) за R-GT Cup.

Като професионален навигатор Джовани Бернакини постигна безброй победи в световните шампионати на ФИА, включително и...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев