• ...ОБРАТНО НА СЛУХОВЕТЕ, ЧЕ ПРОПУСКА РАЛИТО НА МОНТЕ КАРЛО, ШКОДА ЩЕ ИМА ПРЕДСТАВИТЕЛ В WRC2...

  • ...С ПИСМО ОТ 29 ДЕКЕММВРИ 2017 Г. КЛУБОВЕТЕ НАСТОЯВАТ ПРЕД УПРАВАТА НА БФАС ЗА СВИКВАНЕ НА ОБЩО СЪБРАНИЕ...

     

  • ...ПЪРВИ ПОДРОБНОСТИ ЗА ЗАЯВКИТЕ НА ЕКИПАЖИТЕ В 86-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ МОНТЕ КАРЛО...

     

WRC

В Шкода ще заложат на Понт Тидеман за 2018 г.

Сряда, 17 Януари 2018 | от Мартин Холмс, Англия
В Шкода ще заложат на Понт Тидеман за 2018 г.

ШКОДА МОТОРСПОРТ променя своята политика за световния шампионат по рали за 2018 г., независимо че остава основният специалист сред марките в WRC2. Говорейки на международното изложение на списание Аутоспорт, шефът на отбора Михал Храбанек обясни последните планове на екипа: „Програмата през 2018 г. ще е същата, каквато беше и през миналата година. Ще се съсредоточим върху WRC2 с Понтус Тидеман. Той ще се опита да защити титлата си, но и ще даде шанс на младите шофьори, особено на Оле-Кристиан Вейби и Кале Рованпера, както и на Юссо Нордгрен.“

Ян Копецки ще участва и в избрани събития в WRC, включително в...

Ив Матон изтеглен във ФИА, Бодар поема поста

Понеделник, 15 Януари 2018 | Париж, RallyXpress
Ив Матон изтеглен във ФИА, Бодар поема поста

50-ГОДИШНИЯТ белгиец Ив Матон (на снимката на Мартин Холмс) ще поеме работата на директор на ралитата в Международната автомобилна федерация (ФИА) от 7 февруали, напускайки Ситроен Рейсинг. Матон беше шеф на тима в продължение на 5 години от сезон 2012 насам. Ив Матон ще замести Ярмо Махонен, за да отговаря за стратегическата визия за състезанията в ралитата на всички равнища, както и ще отговаря за връзките на състезанията на всички нива и спортните комисии. От старта на Монте Карло неговите функции в отбора ще се изпълняват от Пиер Будар.

Досегашната позиция на Будар бяха връзката с клиентите на...

Постепенни промени за Хюндай i20 WRC

Събота, 13 Януари 2018 | от Мартин Холмс, Бирмингъм
Постепенни промени за Хюндай i20 WRC

ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ ще стартира сезона 2018 с автомобили със същата спецификация, в която отборът завърши 2017 в машината та Тири Нювил. Екипът използваше цялата си хомологация за джокери, налична по това време, за да завърши еволюцията на модела. Вероятно ще има някаква нова хомологация за джокера, която ще се появи в средата на сезона по отношение на двигателя. Предполага се, че това ще е нещо в системата за синхронизиране, свързано с разпределителните валове, може би нещо на диференциала.

Ръководителят на отбора Мишел Нандан заяви:

„Работим върху него, затова не знаем какво ще използваме като...

Сунинен ще е третият пилот на М-Спорт Форд

Събота, 13 Януари 2018 | Бирмингъм, RallyXpress
Сунинен ще е третият пилот на М-Спорт Форд

ОФИЦИАЛНО Е потвърдено, че 23-годишният Теему Сунинен (на снимката) ще бъде третият пилот на М-Спорт за осем старта от календара. В две от ралитата – Монте Карло и ADAC Рали Германия Сунинен ще кара в придружаващите шампионата серии на WRC2. В три състезания той няма да участва – Корсика, Аржентина и Австралия, а както бе обявено преди дни, Бриан Буфие ще кара третия автомобилна Форд М-Спорт в Монте Карло и Корсика. Така в Довънби Хол ще трябва да решават кой ще е трети в Аржентина и Австралия.

През миналата година Сунинен завърши 3-и в този шампионат с три втори места (Швеция, Франция и Португалия) и...

Джерард Куин обяснява участието на Овала

Петък, 12 Януари 2018 | от Мартин Холмс, Бирмингъм
Джерард Куин обяснява участието на Овала

ИНФОРМАЦИИТЕ, че Форд са се приближили до подкрепата на частният М-Спорт Световен Рали Тим, който спечели световната титла на ФИА при производителите, беше широко посрещнат от медиите, но не на последно място това важеше и за световния шампион при пилотите Себастиан Ожие.

На представянето на автомобилите от новия шампионат на WRC в Националния изложбен център (NEC ) в Бирмингъм присъства Джерард Куин, ръководител на Форд Перформънс Юръп, който очерта как стоят нещата в настоящия момент, както и по отношение на всяка евентуална промяна в отношенията.

- Нищо по отношение на връзката между Форд и...

1 2 3 4 5  »