• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

WRC

Отмъщението за 2018: победи в WRC2 и Pro

Понеделник, 18 Февруари 2019 | от Мартин Холмс, Англия
Отмъщението за 2018: победи в WRC2 и Pro

ФРЕНСКИЯТ ГУМЕН гигант Мишлен отмъсти за загубата в категорията R5 от миналогодишното Рали Швеция, произвеждайки нови гуми специално за тези автомобили, като по този начин спечели както WRC2 Pro, така и аматьорските категории WRC2. Миналата година WRC2 най-неочаквано бе спечелена от японския пилот Такамото Кацута, който използва гуми от италианските съперниците на Мишлен Пирели. Въпреки това поражение от началото на сезона, в крайна шампионската титла бе за Ян Копецки и Шкода Моторспорт и победа за съотборника му Понтус Тидеман, който използва френските гуми.

Тази година компанията произвежда...

Отт Танак взима ранен контрол над шампионата

Неделя, 17 Февруари 2019 | Карлщадт, RallyXpress
Отт Танак взима ранен контрол над шампионата
31-ГОДИШНИЯТ естонски пилот на Тойота Газоо Рейсинг Отт Танак (на снимката) спечели най-важната победа в своята кариера, завършвайки като първенец в своето 96-о участие в световния шампионат, печелейки Рали Швеция, след което поема и контрола на класирането в сериите WRC.

Както за пилота, така и за отбора на Томи (Гън) Макинен това звучи повече като обещаващо в този ранен етап от сезона.

На Танак това се случва за първи път в кариерата му на професионален рали-пилот, както и за първи път през последните 6 години за първи път на шесткратния световен шампион Себастиян Ожие се случва да е отделен от...

Всички се надяват на снежното пиршество

Вторник, 12 Февруари 2019 | от Мартин Холмс, Англия
Всички се надяват на снежното пиршество

ТАКА КАКТО изисква традицията на единственото истинско зимно рали – Швеция, стартът на неговото 67-о издание е от центъра на Карлщадт навръх Свети Валентин. Това е вторият кръг на Световния рали шампионат на ФИА 2019, за който всички се надяват, че ще бъде традиционното снежно пиршество за зали.

Събитието е съсредоточено около сервизния парк на летището в Торсби (82 км северно от Карлщадт), а централата на надпреварата ще е в Сунне (36 км южно от Торсби).

За пореден път шведката гонка е единствена в листата на WRC, която има специални етапи в две страни - Швеция и Норвегия.

Това е скоростен етап,...

Най-накрая яснота около Рали Естония за WRC

Вторник, 05 Февруари 2019 | Талин, Естония, RallyXpress
Най-накрая яснота около Рали Естония за WRC

КРАЙ НА ЛЮБОПИТНАТА безизходица около неразборията, в която се оказаха едновременно и промотора на WRC, и организаторите на рали Естония (виж публикацията на RallyXpress ТУК). Разясненията дойдоха от коментари на организатора на световните серии, в които коментари се споменава, че преговорите с естонските власти за включване на състезанието в календара на шампионата все още са на много ранен стадий. В разпространените коментари също така се споменава и това, че няма непосредствени планове за Естония Рали.

Първоначалната реакция след информациите от миналия петък бяха, че това е обичайната...

И Естония даде своята заявка за сериите WRC

Петък, 01 Февруари 2019 | Талин, RallyXpress
И Естония даде своята заявка за сериите WRC

МИНИСТЕРСТВОТО на културата на Естония разпространи информация, че „организаторите на сериите WRC“, вероятно промоторът на световното първенство, са се обърнали към Шел Хеликс Рали Естония с предложение състезанието през 2019 г. (12/14 юли) да бъде кандидатски старт за WRC. Допълва се, че министерството вече е инвестирало 980 000 евро в организирането на това събитието кандидат като кандидат за място в световните серии. В същото време информация от организатора на WRC предполага, че преговорите са все още на ранен етап.

Това означава, че дори и на теория е твърде рано, за да бъде направени официалните...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев