• ...ВНУШИТЕЛЕН СИСЪК СЪС ЗАЯВЕНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ТРЕТИЯ СТАРТ ОТ ПИСТОВОТО ПЪРВЕНСТВО В РУСЕ ТАЗИ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ...

  • ...ЛЮБЕН КАМЕНОВ БЛИЗО ДО НОВ РЕКОРД НА БЪЛГАРКА, КОРЕКЦИЯТА МОЖЕ ДА БЪДЕ В НЕДЕЛНИТЕ МАНШОВЕ...

  • ...ТРЕТИЯТ ОТПАДНАЛ - СТЕФАН ГЕОРГИЕВ, ФОРДЪТ ИЗДЪХВА ПРЕДИ ДА СТИГНЕ ЧЕШМАТА НАД СЛИВЕН...

WRC

Турция’18: нещо изцяло ново в сериите на WRC

Събота, 16 Юни 2018 | Мармарис, Турция, RallyXpress
Турция’18: нещо изцяло ново в сериите на WRC

ПУБЛИКУВАНИТЕ бяха по-рано тази седмица са подробности за турския кръг от световните серии Турция (13/16 септември), който се връща на WRC за първи път от 2010 г. насам. Той предлага първия напълно нов маршрут за световния рали шампионат след седем години, след като първо рали Австралия се премести Кофс Харбър. Това ще бъде седмото място в сериите на шампионата и третата последователна различна дестинация. Седалището ще бъде в Мармарис, където кандидатът на WRC успешно покри критериите през 2017 г.

Надпреварата се обслужва за международни връзки на летище летище Даламан, което е разположено на 100...

Екипите недоволни от правилата за шиканите

Петък, 08 Юни 2018 | Алгеро, RallyXpress
Екипите недоволни от правилата за шиканите

В РАЛИ САРДИНИЯ има нещо необичайно. И това е, че няма шикани! И екипите нямат никакъв шанс да се оплачат. По този повод отборите се опитаха в Сардиния да идентифицират онова, което смятаха за незадоволителен въпрос, извън случайния начин, по който някои отбори бяха наказани за докосване на огражденията, но не и всеки „нарушител“, както това стана в Мексико и Португалия. Но също е факт, че между тимовете няма единомислие за прилагането на такива наказания – нито за начина, нито за оценката на това, дали подобно наказание се следва при всяко докосване на шикана.

Ситроен отбеляза, че наказанията...

Още два сезона в WRC за тима Ситроен Рейсинг

Четвъртък, 07 Юни 2018 | от Мартин Холмс, Алгеро
Още два сезона в WRC за тима Ситроен Рейсинг

ГОВОРЕЙКИ преди началото на рали Италия Сардиния, първото публично изявление, след като Ситроен рейсинг внезапно освободи Крис Мийки от отбора, директорът на тима Пиер Будар (на снимката) разсея съмненията за бъдещето на отбора заявявайки, че Ситроен ще продължи с световните серии със 100-процентова сигурност в следващите два сезона – 2019 и 2020 г. Пред WRC Ол Лайф, Будар заяви, че това е „решение на компанията, включващо всичките ѝ участници“. След новината за Мийки имаше сериозни опасения, че това е последната година на французите в WRC.

Освен това Будар добави: „Наистина ми харесваше да работя с...

Сардиния: последното преди летния отпуск

Сряда, 06 Юни 2018 | От Мартин Холмс/Англия
Сардиния: последното преди летния отпуск

ДОЙДЕ И РЕДЪТ на Рали Италия Сардиния, третото от четирите последователни състезания върху макадам. Надпреварата е в северозападната част на италианския средиземноморски остров, базиран в пристанището на Алгеро, последното събитие преди шест седмична средна лятна почивка в поредицата. Маршрутът до голяма степен е същият като през последните години, но в петък има четири етапа, като финалната част е нова и включва участъци от шейкдауна, близо до град Олмедо.

Тази година няма да има ултра-дълги скоростни, като най-дългата е сцената Монти ди Ала (37 км), която се кара два пъти в събота.

...

Петдесет автомобила за старта на Сардиния

Сряда, 30 Май 2018 | Олбия, Сардиния, RallyXpress
Петдесет автомобила за старта на Сардиния

ЗАЯВКИТЕ за старта на Рали Сардиния, седмият кръг на сезон 2018 в световните серии, са затворени с общо 50 автомобила, включително 16 световни рали автомобила и 21 автомобила R5. През миналата година общия рой на регистрираните екипажи бе 54 (8 от категорията WRCar и 12 R5). За разлика от Португалия, тук няма автомобили от серия „национални“, които да увеличат листа на обявените за участие автомобили. Освен дванадесетте регистрирани шофьори от WRC Мартин Прокоп отново се е включил в списъка.

Италианското състезание ще е първото за Язид Ал Ражхи, както и на френския пилот-джентълмен „Пиано“, чието участие...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев