• ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

  • ...ЗАЯВКИТЕ ЗА ЮБИЛЕЯ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ МИНАХА 40,  28 ПИЛОТИ РЕГИСТРИРАНИ ЗА НАЦИОНАЛНОТО ПЪРВЕНСТВО...

  • ...ЗА КВАЛИФИКАЦИИТЕ НА ПЛАНИНСКО ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ: ИЛИ 45 АВТОМОБИЛА, ИЛИ 48 С ЧАКАНИТЕ ТРИМА МАКЕНОДСКИ ПИЛОТИ...

WRC

Португалия се връща на прекрасните Арганил

Вторник, 21 Май 2019 | Порто, RallyXpress
Португалия се връща на прекрасните Арганил

СЛЕД КЪСНОТО анулиране на двата етапа в португалския град Гая, предстоящият седми кръг от световните серии – Водафон Ралито на Португалия (31 май - юни 2), всичко около маршрута вече е изчистено. В сегашния вариант има 18 скоростни етапа (официалните отсечки 14 и 15 са премахнати), няма да има скоростен в центъра и бъде устроен само един-единствен суперспециален – Лосада, където в петък вечер автомобилите са рамо до рамо. Най-последните подробности се отнасят до петъчните отсечки по хълмовете на Арганил.

 Тези прекрасни пътища за последен път са използвани в WRC през 2001 г., след което много от...

Един важен 10-годишен урок за сериите на WRC

Сряда, 15 Май 2019 | от Мартин Холмс, Англия
Един важен 10-годишен урок за сериите на WRC

ПРЕДИ ЗАВЪРШИЛОТО през уикенда световно рали в Чили, Международната автомобилна федерация (ФИА) не бе разрешавала някоя нова страна да влезе в календара на световното първенство. Това беше ставало единствено за рали „България 2010“. С изключение на може би атмосферата в централата на ски-хотела, специално открит извън сезона за събитието, Рали България трябваше да бъде в много отношения свеж въздух в спорта.

Местният сайт Rallyxpress наскоро пусна история (виж ТУК), която съживява паметта от онези. Това бяха дните, преди световният шампионат да бъде контролиран от WRC Промотор и президентът на ФИА,...

Чилийското рали първо след България WRC 2010

Понеделник, 06 Май 2019 | от Мартин Холмс, Англия
Чилийското рали първо след България WRC 2010

ШЕСТИЯТ кръг на Световния рали шампионат на ФИА за 2019 ще бъде Копек Рали Чили - първата нова страна, която влезе в календара на световните серии след България през 2010 г. Етапите се изпълняват по гладки чакълести пътища в горите Копек на юг и югоизток от Консепсион, третият по големина град в страната, в центъра на региона Биобио, на около 500 км южно от столицата Сантяго. Събитието се провежда две седмици след аржентинския кръг, но от другата страна на Андите. За този старт има специални правила, целящи ограничаване на разходите.

Това изисква от екипите да използват едни и същи коли и на двете...

Скандал с хотелите за дебюта на рали Чили

Четвъртък, 02 Май 2019 | Консепсион, RallyXpress
Скандал с хотелите за дебюта на рали Чили

КРАТКО СЛЕД финала на Аржентинското рали от световните серии на ФИА и дни, преди организаторите на Копек Рали Чили в Консепсион да започнат да приветстват отбори, медии и фенове за тяхното събитие, идва новината за грандиозен скандал. Сава дума за цените на хотелите в дните на новото състезание от световния шампионат, който силно заплашва да се разрасне преди началото на надпреварата. Нормалните за тази част от годината цени на стаите са завишени близо 4 пъти в сравнение с парите, които трябва да бъдат платени в седмицата на ралито.

Един от източниците пита: „Можете ли да ми обясните защо...

Дадоха на пилотите по „3 понички“ аванта

Петък, 26 Април 2019 | от Мартин Холмс, Вила Карлос Пас
Дадоха на пилотите по „3 понички“ аванта

След противоречивите трудности преди началото на първия етап в Мексико, когато екипажите бяха глобени за принудителното подгряване на гумите си, докато чакаха да влязат на скоростния етап, стюардите отбелязаха сходна ситуация в Аржентина (каране по асфалтов етап с гуми за чакъл веднага след прегрупиране), тукашните съдии позволих на екипажите да направят кратък дрифт (по „три понички“), за да затоплят гумите си.Дъждовете причиняват сериозни проблеми за ралито.

Всеки път, когато екипите се опитваха да изолират от водата своите двигатели, над нормалното монтиране на контролирано затваряне...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев