• ...ВНУШИТЕЛЕН СИСЪК СЪС ЗАЯВЕНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ТРЕТИЯ СТАРТ ОТ ПИСТОВОТО ПЪРВЕНСТВО В РУСЕ ТАЗИ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ...

  • ...ЛЮБЕН КАМЕНОВ БЛИЗО ДО НОВ РЕКОРД НА БЪЛГАРКА, КОРЕКЦИЯТА МОЖЕ ДА БЪДЕ В НЕДЕЛНИТЕ МАНШОВЕ...

  • ...ТРЕТИЯТ ОТПАДНАЛ - СТЕФАН ГЕОРГИЕВ, ФОРДЪТ ИЗДЪХВА ПРЕДИ ДА СТИГНЕ ЧЕШМАТА НАД СЛИВЕН...

Писта

Максимални драми в Русе, дебютант печели първа победа

Неделя, 17 Юни 2018 | Русе, RallyXpress
Максимални драми в Русе, дебютант печели първа победа

НЯМА ДА ИМА ПРОМЯНА в генералното класиране на Макси след русенската писта, след като и двамата топ-пилоти в серията – действащият шампион Константин Маршавелов (КА2 Рейсинг Тим, Мицубиши Лансър Ево 10) и вторият в подреждането след Бургас и Хасково Пламен Камбуров (Автотранс, Мицубиши Лансър Ево 9) не финишираха в обединената група на Макси и Туринг.

„Предаде ме автомобилът, точно се готвех да го изпреваря [Пламен] – нещо е станало от удара при първия завой – обясни за сайта с новините в българския автомобилен спорт пловдивчанинът. – Удари ме вляво, прагът е разбит, пораженията стигнаха до...

Без големи изненади в събота, писта Русе подготвена добре

Събота, 16 Юни 2018 | Русе, RallyXpress
Без големи изненади в събота, писта Русе подготвена добре

НИКАКВИ ГОЛЕМИ изненади не поднесоха съботните квалификации за третия кръг от първенството на затворен маршрут в Русе, всичко изглежда е на мястото си, както и победителите от отделните серии изглеждат логично след общо десетте сесии на пътния възел в града.

Също както и съвсем нормално е, че Русе Кар Моторспорт, като организатор на пистовото състезание и този път се представя на висока с добрата си организация.

Всъщност русенци, първи – и единствени до момента направиха надпревара, в която не само приеха едновременно и стандартните 3 серии, и двете нови допълнения за сезона – Купа Енеос и...

Кой от пилотите на Енеос Къп ще е автор на първия рекорд?

Петък, 15 Юни 2018 | Русе, RallyXpress
Кой от пилотите на Енеос Къп ще е автор на първия рекорд?

ЕДИН РЕКОРД предстои да бъде записан за първи път този уикенд на русенското трасе – този на дебютиращата в първенството на страната серия от Енеос Къп – съвместният проект на Омикар-БГ и пловдивския екип на КА2 Рейсинг тим. Листата с най-добри времена на пилотите от новата серия в шампионата на затворен маршрут бе открита в Бургас и продължена на пътния възел Орфей в Хасково. До предстоящият трети кръг „бронзовият“ от първия сезон на проекта – Венци Станев (Ауди А4) има една победа в квалификациите (Бургас) и една най-бърза обиколка - рекордна за бургаското трасе.

В първото състезание Станев...

За третия старт от шампионата в Русе: заявени 70 автомобила!

Сряда, 13 Юни 2018 | Русе, RallyXpress
За третия старт от шампионата в Русе: заявени 70 автомобила!

ОГРОМЕН НАПЛИВ от автомобили за старта на третия кръг от националния шампионат на затворен маршрут, списъкът за участие на русенския пътен възел приближава 70 автомобила. Това е цифрата, включваща четирите официални серии, дебютиралата в Бургас и пропуснала Хасково Купа Лада, но също десетината автомобила за организираният от русенци още от миналото лято т. нар. „отворен клас“ и за гости от Румъния. Толкова много пилоти за старта е мечтата на всеки организатор, но в същото време и огромен проблем с времето за затваряне на пътното съоръжение.

Хасковските притеснения, че малкият брой...

Програма 24-часа Льо Ман-BG с първи опит на гръцката Серес

Петък, 08 Юни 2018 | София, RallyXpress
Програма 24-часа Льо Ман-BG с първи опит на гръцката Серес

ОБЯВЕНОТО миналия месец българско намерение догодина в фамозната автомобилна класика 24-часа Льо Ман да има и присъствие на български автомобил и български екипаж, днес бе реализирано с първи тест на двама от бъдещите пилоти на гръцкото трасе Серес.

Шампионският дует Иван Влъчков и Константин Маршавелов, заедно с ментора на програмата и конструктор на русенския болид Росен Даскалов (на снимката горе) направиха еднодневен тест за оценка на пилотите и първоначално опознаване на SIN R1 GT-4 на класическо автомобилно трасе. 

Заедно с преминаващото през Серес Премиум Рали, екипът на Русе Кар...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев