• ...НОВА, НЕВИЖДАНА БЕГАЧКА ЗА ПЛАНИНСКОТО ПЪРВЕНСТВО КАРАТ В ГАБРОВО ОТ ИСПАНИЯ СТЕФАН СТОЕВ И НЕГОВИЯ ЕКИП...

  • ...ГЕРМАНСКИ ИНСТРУКТОР И БЪЛГАРСКИ ПИЛОТ-ДЖЕНТЪЛМЕН НА ДВА ПЪТИ ЧУПЯТ РЕКОРДА НА СЕРЕС...

  • ...ПО КАЗУСА "ДАТИТЕ" МОТОРСПОРТ АКАДЕМИЯ ДАВА ВРЕМЕВАТА ЛИНИЯ НА ПРОБЛЕМА ЗА СЛИВЕНСКОТО РАЛИ...

Писта

Еуфория на Серес, рекордът на трасето строшен на два пъти

Неделя, 11 Март 2018 | Серес, RallyXpress
Еуфория на Серес, рекордът на трасето строшен на два пъти

ТОВА, КОЕТО вчера планираше 32-годишният Слави (Станислав) Добрев (на снимката) – да направи корекция на рекорда на турския пилот Юмит Юклю от август 2017 г., днес перничанинът и неговият партньор в третото издание на Овърдрайв Лап Батъл на пистата Серес Марвин Диенст, сториха на два пъти с невиждания у нас Мерцедес-Бенц GT3 AMG.

Първо германският инструктор буквално разпертушини постижението на турския Нисан GT-R Низмо GT-3, оставяйки на Слави Добрев възможността да коригира постижението на Юклю още един път. Така в рамките само на някакви си 60 минути, двамата пилоти и звездата на митинга в Гърция...

Четиридесет пилоти се гласят да строшат рекорда на Серес

Събота, 10 Март 2018 | Серес, RallyXpress
Четиридесет пилоти се гласят да строшат рекорда на Серес

ЧЕТИРИДЕСЕТ пилоти, които се събраха на гръцката пистата Серес рано тази сутрин, вече въртят обиколки по 3186-метровото трасе. Всички те обаче за момента по-скоро влизат във форма след зимната пауза и се подготвят за следобедните часове, за да се пробват срещу рекорда на един тур, което е и целта на Овърдрайв Лап Батъл.

Засега пистата все още е студена, а на места по шиканите дори е откровено влажно. Така че най-добрите времена тепърва предстоят да бъдат регистрирани.

Да припомним, че най-доброто време на това трасе принадлежи на турския пилот Юмит Юклю (Нисан GT-R Низмо GT-3), поставен на 7 август 2017...

В събота и неделя на Серес: 100% страст, 200% адреналин

Петък, 09 Март 2018 | София, RallyXpress
В събота и неделя на Серес: 100% страст, 200% адреналин

ПЕТ МЕСЕЦА, след като българската спортна автомобилна година бе закрита на пистата Серес с финала от пистовото първенство, този уикенд повече от двадесет стотици „коне“ ще излязат от зимен „сън“ за първата през 2018 г. битка за една обиколка, организирана от Овърдрайв и Премиум Рали София-Свети Влас.

Благодарение на Георги Дончев и членовете на Overdrive.bg., най-редките и най-бързите автомобили в страната ще направят втория си пореден митинг на гръцкото трасе, гарантирайки на пилотите си 100-процентова страст и 200 на сто адреналин по време на близо 20-те часа.

Това почти пълно автомобилно денонощие...

В Пряпорец почнаха везането бъдещето знаме на Лада Къп

Вторник, 06 Февруари 2018 | Стара Загора, RallyXpress
В Пряпорец почнаха везането бъдещето знаме на Лада Къп

КОГАТО ВСИЧКИ детайли около всичките спортни правила, технически регулации, календар, администрация, такси, застраховки, домакинства бъдат изчистени и в завършен вид идеята Купа Лада бъде представена за одобрение от националната спортна власт, то като официалната дата на раждането ще бъде записана първата неделя на февруари 2018 г., а месторождение - село Пряпорец, Старозагорско.

Миналата неделя, 4 февруари, по покана на заралията Илия Бояджиев в Пряпорец се събраха още двама печени лададжии – Слави Рупчев (Бургас), Милчо Стефчев (София), двама от членовете на управата на БФАС – отговарящият...

Повреда в мотора спира втори тест на Жоро Дончев в Алгарве

Неделя, 28 Януари 2018 | София, RallyXpress
Повреда в мотора спира втори тест на Жоро Дончев в Алгарве

САМО ЕДИТ, ВМЕСТО четири тестови дни на две писти бе принуден да направи българския пилот в Порше Спорт Къп-Германия Георги Дончев (на снимката). Причината е, че преди началото на втория ден от зимните тестове на португалската писта Алгарве, агрегатът на Порше-то се показва нетипично поведение.

„Така че просто не стартирахме във втория ден – обясни Дончев за сайта с новините в българския автомобилен спорт.

Тестовете, предвидени в Португалия, както и тези от понеделник на испанската Херес, които са част от зимната подготовка на пилота за третия му сезон в изключително популярните състезания...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев