• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Камбуров, Паришков, Киртсиос и Кожарски на първи позиции

Събота, 17 Ноември 2018 | Серес, Гърция, RallyXpress
 Камбуров, Паришков, Киртсиос и Кожарски на първи позиции

ПИЛОТЪТ НА Автотранс Пламен Камбуров (Мицубиши Лансър Ево 9) спечели полпозишъна на трасето край Серес в последните за годината квалификации от пистовия шампионат на България за 2018 г. След двете сесии на писта Диамо, Камбуров застава на дясната страна на решетката с време от 1:20.933 мин, следван на 0.97 сек от стартиралия за първи път в голямата серия трикратен шампион от Серия Туринг Иван Влъчков (Дамасцена-Алба, SIN R1 GT4). На втората редица за утрешния старт са съответно действащият шампион Константин Маршавелов (КА2 Рейсинг Тим, Мицубиши Лансър Ево 10) – 1:23.583, а вляво от него – Цветан Илиев (Дамасцена Алба, също със русенски болид) – 1:24.992 мин.

„Мисля, че денят, който изкарах миналия уикенд тук, много ми помогна - коментира пилотът - Според мен това допринесе за доброто време днес и първото място на стартовата решетка.”
 
Екипът на Камбуров ще направят последни уточнения по настройките на автомобила утре, се казва в краткото прессъобщение от Автотранс . В момента не е съвсем ясно какво ще е времето в неделя, когато ще се проведе финалният кръг от първенството на писта за 2018 г.

 Камбуров, Паришков, Киртсиос и Кожарски на първи позиции

снимка за rallyxpress: мартин нацев
С ОПИТ ОТ ПРЕДНАТА НЕДЕЛЯ… Пламен Камбуров обяснява своя полпозишън благодарение на опита от Серес в състезателния ден на Овърдврайв.


В своя дебютен старт в Макси, 19-годишният Иван Влъчков, който си осигури титлата в Серия Туринг предсрочно, застава непосредствено до Камбуров на първа линия

Трети остана Константин Маршавелов, който получи повреда в двигателя на автомобила си още в първата серия.

„В момента екипът продължава да работи по агрегата, не мога да кажа в детайли каква точно е повредата и от какво беше причинена тя“, коментира кратко за RallyXpress действащият шампион на страната.

2018 SER Vlach Maxi MH

снимка за rallyxpress: мартин нацев
УСПЕШНО НАЧАЛО ПРИ БАТКОВЦИТЕ… Второто място за старта на финалния кръг в Гърция е поредното стъпало, което Влъчков-младши изкачи успешно.

Камен Василев (Стайков Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9), който до очакваното решение на националния спортен трибунал поповод казуса Писта Дракон е лидер в общото класиране на шампионата в Серия Макси, ще стартира от 9-а позиция.

Василев записа време от 1:32.299 мин във втората сесия, подобрявайки времето си от първата сесия с 0.387 сек.

2018 SER Marsahv MN 001

снимка за rallyxpress: мартин нацев
ЗА ДА СЪХРАНИ АГРЕГАТА… Прекъсването в работата двигателя и опасенията, че повредите могат да се окажат фатални за мотора, са причината Маршавелов да спре участието насред първата квалификация.

Впечатляващо четвърто време постигна Цветан Илиев, който се представи много добре с напълно непознат за него автомобили и без да се е състезавал в продължение на 5 сезона.

2018 SER Kamen Vassili MH

снимка за rallyxpress: мартин нацев
НА НАЙ-ВИСОКАТА ТОЧКА В КЛАСИРАНЕТО… Пилот и мениджър – Камен Василев и Пламен Стайков засега, заемат първото място при максималистите. Дали ще го заразят зависи и резултата в Серес, и от решението на националния трибунал по казуса Писта Дракон.

В отсъствието на Влъчков полпозишънът в Серия Туринг взе Станислав Паришков (Дианел Рейсинг, Опел Астра) – 1:27.125 мин, изпреварил с 2.429 сек Давид Будев (Влъчков Рейсинг, Хонда Сивик) и, а трети, с 1:30.226 мин е местният пилот. Лазарос Скулариотис, следван на по-малко от секунда от Стоян Апостолов (Елена тим, Хонда Сивик Тайп R).

Гръцкият пилот Крисос Кристосиос зае първото място в Серия Спорт -1:31.797 мин, следван от бившият шампион на групата от 2016 г. Симеон Симеонов (Стара Загора, Хонда Сивик) – 1:32.125 мин. Зад тях на втората редица съответно другата старозагорска Хонда на Деян Куманов – 1:32.493 и Александър Димитров (Елена Тим, Хонда Сивик) – 1:32.754 мин.

2018 SER Parishkov MN 001

снимка за rallyxpress: мартин нацев
ПЪРВИ ПОЛ С НОВИЯ АВТОМОБИЛ… Станислав Паришков закона първата си най-добра позиция с новия за него автомобил в квалификациите на Серес.

2018 SER Simo Sim MN 001

снимка за rallyxpress: мартин нацев
СЪС САМОЧУВСТВИЕ… Пловдивчанинът Симеон Симеонов зае второ място за старта в неделя, но шансовете му за втора тила за три години все още не са отпаднали окончателно.

 „Квалификациите преминаха по график без излишно напрежение. Много добро и професионално поведение на състезателите, които стриктно спазваха програмата. Надявам се утре надпреварата да протече по същия начин и да закрием сезона подобаващо“, заяви организаторът на писта Диамо Георги Стоянов.

При първото излизане на едномарковия шампионат на КА2 Рейсинг Тим и Омникар БГ Купа Енеос зад ганица, първенецът във втория сезон – Венци Станев бе безкомпромисен, печелейки най-доброто място в решетката (1:36.821 мин.), следван от Кольо Карастоянов (1:37.076), Васил Александров (1:37.439) и Денислав Терзийски (1:37.039 мин.).

2018 SER Ven Stanev MN 001

снимка за rallyxpress: мартин нацев
НИКАКВА АВАНТА ЗА КОНКУРЕНЦИЯТА… Венци Станев направи силна квалификация зад граница, показвайки, че спечелената титла не означава намаляване на газта…

На първата редица в шампионата на Купа Лада са благоевградчанинът Иван Кожарски (1:34.555) и Иван Лишев другия пилот на Диамо – Иван Лишев (1:35.630 мин.)

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев