• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

На Серес с макс-максималисти, 44 автомобила във финал 2018

Сряда, 14 Ноември 2018 | Благоевград, RallyXpress
На Серес с макс-максималисти, 44 автомобила във финал 2018

В СЛЕДВАЩИТЕ ДВА ДНИ СЕ
ОЧАКВА ПУБЛИКУВАНЕТО НА
РЕШЕНИЕТО НА ТРИБУНАЛА

Law 003
УТРЕ ИЛИ НАЙ-КЪСНО в петък се очаква на официалния сайт на федерацията да бъде публикувано решението на Националния спортен трибунал по последния казус, който върховните спортни съдии трябваше да вземат след писта Дракон (виж ТУК). Това научи сайта с новините в българския автомобилен спорт от човек, ангажиран по казуса от Калояново. И проведеното съдебно заседание, и публикуването на решението по казуса са били в изискуемите от нормативните уредби срокове.

ЧЕТИРИДЕСЕТ и четири автомобила ще оформят стартовите списъци в трите последни старта на групите Макси, Туринг и Спорт, както и края на двата шампионата в купите Енеос и Лада този уикенд на гръцкото трасе Серес.

Това обаче става, след като организатор на единствения пистов кръг извън страната – Георги Стоянов (на снимката) изкарал близо половин ден преди крайния срок за регистрация, гледайки инфарктният до онзи момент списък от само 16 имена.

„И в последния момент се изсипаха всичките останали заявки“, уточни за RallyXpress благоевградчанинът, единственият от организаторите в страната, правещ две планински и едно пистово състезание.

Финалът на сезона ще бъде отбелязан с най-дългият стартов лист на максималистите от досегашните 5 старта (10 машини). Но това, че решетката ще стигне до петата линия е заслуга на едната гръцка заявка (виж списъка по-долу), както и на двата спортни SIN R1 GT, с които Дамасцена-Алба ще представи пилотите си Иван Влъчков и Цветан Илиев в дебютното им участие при големите.

Същото се отнася и до серията Туринг, в която от старта на шампионата на 12 април насам нито един път не е наброявала повече от 12 автомобила (в Бургас). Решетката се очертава да бъде със седем реда, но тук заслугата за масовостта е на петима местни пилоти и двамата македонци, водени от вечният гост в Благоевград Ванко Мизовски с неговото Юго 45.

Без чужденците списъкът отново е от седем български пилоти, и така Туринг-а реално няма да подобри постижението на бургазлии.

„Спортистите“ да девет, като също както и при Макси, има един гръцки гост-пилот.

На Серес с макс-максималисти, 44 автомобила във финал 2018

колаж: rallyxpress
СПИСЪКЪТ със заявките за старта на финалното състезание от шампионата на затворен маршрут тази година.


За втория сезон на едномарковия шампионат на Омникар България и пловдивския КА2 Рейсинг Тим нещата са ясни: действащата презцелия сезон като група спецназ седморка на Маршавелов ще решава името на втория носител на тази титла.

Едва 4 са представителите на Купа Лада, но тяхното участие е повече да съберат опит от състезание на истински професионална писта.

2017 SER Maxi Start AI 006

снимка за rallyxpress: асен илиев
ДВОЙНО ПОВЕЧЕ… За разлика от миналия сезон, когато на старта застанаха една 5 автомобила от най-зрелищната серия, сега решеткаа ще се придвижи назан с още две редици.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев