• ...НОВА, НЕВИЖДАНА БЕГАЧКА ЗА ПЛАНИНСКОТО ПЪРВЕНСТВО КАРАТ В ГАБРОВО ОТ ИСПАНИЯ СТЕФАН СТОЕВ И НЕГОВИЯ ЕКИП...

  • ...ГЕРМАНСКИ ИНСТРУКТОР И БЪЛГАРСКИ ПИЛОТ-ДЖЕНТЪЛМЕН НА ДВА ПЪТИ ЧУПЯТ РЕКОРДА НА СЕРЕС...

  • ...ПО КАЗУСА "ДАТИТЕ" МОТОРСПОРТ АКАДЕМИЯ ДАВА ВРЕМЕВАТА ЛИНИЯ НА ПРОБЛЕМА ЗА СЛИВЕНСКОТО РАЛИ...

Планинско

Страшното испанско чудовище върти километри към Габрово

Четвъртък, 15 Март 2018 | София, RallyXpress
Страшното испанско чудовище върти километри към Габрово

УТРЕ КЪМ КРАЯ на деня или най-късно в събота на разсъмване, в Габрово ще паркират бусът и трейлъра на Боженци, керванът на екипа на Стефан Стоев, който ще докара най-страшното испанско чудовище за предстоящото планинско първенство.

Това е построената в испанския производител Силвър Кар ЕF-10 и в момента навъртаща последните от маратонските 3200 километра между Пералта, провинция Навара и балканския град.

Освен че изглежда доста заплашително, болидът -  все още девствено бял – изглежда и страшно красим. Както всяка истинска „испанка“, разбира се!

Асо не броим Радикал-ът, който Росен Даскалов...

Шуменци намаляват таксата, лададжиите плащат половина

Понеделник, 05 Март 2018 | Шумен, RallyXpress
Шуменци намаляват таксата, лададжиите плащат половина

ВЕЧЕ МОЖЕМ ДА бъдем спокойни около бюджета на Мемориал Валери Великов – каза днес по обед директорът  на първия старт от шампионата в скоростните планински изкачвания Димитър Георгиев-Полицая.

„Вчера си направихме оперативка с Живко Николов, Петър Петров-Делона, Петър Методиев от Сънсистемс и Валери Балабанов и установихме, че имаме 17 спонсора, които ще подпомогнат мемориалното състезание.“

Това позволило на домакините на откриващото сезона планинско надбягване да намалят таксата за участие с една трета, като вместо регламентираните 140 лв. на пилот, за Шумен състезателите ще платят...

Шуменци вадят разумни идеи за планинския шампионат 2018

Четвъртък, 15 Февруари 2018 | Шумен, RallyXpress
Шуменци вадят разумни идеи за планинския шампионат 2018

ПРЕДИ ТРИ ДНИ на входящата поща на Българската федерация по автомобилен спорт е изпратено писмо от шуменския АСК Стари столици.

Шуменци са организатори на два старта в два от четирите класическите шампионати на страната – планинско Мемориал Валери Великов и най-старото в българската автомобилна история рали - Стари столици.  Писмото е подписано от директора на първия старт в програмата на скоростния шампионат по планински изкачвания Мемориал Валери Великов Димитър Георгиев-Полицая, както и от шефа на автомобилния клуб н шуменци Петър Минчев (на снимката).

Тема на писмото, което е и...

Определена програмата за дните на шуменския старт

Понеделник, 22 Януари 2018 | Шумен, RallyXpress
Определена програмата за дните на шуменския старт

В КРАЯ НА УИКЕНДА организационния комитет на 19-ото издание на Мемориал Валери Великов окончателно утвърди програмата на двудневната надпревара, както и часовете за съботните квалификации и неделната надпревара.

Краят на записванията за първия кръг от шампионата ще бъде обявен във вторник, 10 април, а на следващия ден ще бъде публикуван списъка на участниците.

Имената на пилотите, автомобилите, както и участниците в отделните класове ще бъдат качени както на официалния сайт на БФАС, така и на електронната страница на организатора (виж ТУК) и на фейсбук-страницата на Мемориал Валери Великов...

Призовете в Мемориал Валери Великов сбрани за яки пилоти

Петък, 19 Януари 2018 | Шумен, RallyXpress
Призовете в Мемориал Валери Великов сбрани за яки пилоти

НЯМА ДА Е ДОСТАТЪЧНО тримата първенци в общото генерално класиране сред пилоти на финала на 19-о издание Мемориал Валери Великов в средата на април да бъдат само по-бързи от конкурентите си. Всеки един от тях ще бъде поставен на сериозно, макар и кратко изпитание на моментната им фитнес-форма, когато бъдат награждавани в следобедните часове на 15 април! „Нямат никакъв шанс да вдигат купата с една ръка, както го правят по другите състезания“, коментира Валери Балабанов-Барни.

В четвъртата година от възстановяването на мемориалното планинско състезание в Шумен, носещо името на една от...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев