• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Ще се стигне ли до сблъсъка Динко Иванов-Митко Божилов

Вторник, 13 Ноември 2018 | София, RallyXpress
Ще се стигне ли до сблъсъка Динко Иванов-Митко Божилов

ДВЕ ТИТЛИ от спринтовото първенство – за „малката купа“ (за автомобили с две предавателни колела – бел. ред.) и тази в RC4 да бъде решена тази неделя, като и двете звания са на везните между два Ситроен-а. От едната страна е още действащият шампион в шампионата за 2017 г. Динко Иванов (Стара Загора, Ситроен С2 R2), а на другата е пилота на Дунев Рейсинг Димитър (Ситроен Саксо). След като колоната спринтира през Дряново и Видин, на финала на които завършваха в този ред на стълбичката, те са разделени от 14 т. - 50:36 т.

За двамата финалът в Сливен реално ще затвори двойния фронт, на който водеха битка и в планинското (2:3 победи за Божилов), и по време на двата спринта.

Спорът Иванов - Божилов всъщност е не само вторият дублиран, но и вторият по значение в целия шампионат, след този за генералното класиране – Миро Ангелов – Георги Василев.

„Казах го и във Видин – на „големите“ ние не сме конкурентно способни и да си мислим за дублиране на титлата в генералното класиране е нереалистично – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт шампионът Динко Иванов.

„Отделно намираме се в края на сезона, преди ревизия, ресурсите са на привършване… Няма да предприемаме нищо рисковано, а и не си заслужава…“

Заралията обаче прави и едно уточнение: „ако нещо се отвори“, визирайки неблагополучия при някой от големите, „…тогава ще се възползваме, разбира се!“

От думите на Иванов, а и от заявеното от пилота във Видин, и технически, и психически – напълно резонно, целите са две и те не включват първото място в генералното класиране.

Ще се стигне ли до сблъсъка Динко Иванов-Митко Божилов

снимка за rallyxpress: асен илиев
С ОСТАТЪЦИТЕ ОТ РЕСУРСА… Шампионът за 2017 г. Динко Иванов ще заложи на прагматична езда в Сливен, опитвайки се да вземе малкия трофей, но и титлата в RC4.


Но от шестте старта в планинското Божилов записа и две отпадания (второто в Лясковец) и това обърна наопаки плановете, възможностите и намерението на Фокса.

„За нас това е краят на един каръшки сезон, започнал още от Мемориал Валери Великов и ударът отпред вдясно в „саксофона“, след което тръгна… - обяснява ситуацията на екипажа Божилов/Христов пилотът.

„Практически онова, което правихме на Вида, ще продължим да вършим и в Сливен – да правим различни настройки, да записваме промените и резултатите. Правим го, за да пробваме колата с промените.“

Божилов не го казва открито, но това се подразбира от изложеното от него, а също и от начертаните цели – ясно се разбира, че целите на екипажа повече са насочени към 2109 г. с един далече по-добре подготвен Саксо.

Което обаче не значи, че ако на него и Христо Христов се отвори възможност за атака и на двете титли, екипажът би се замислил и за една минута.

2018 DAM Bojilov MAX 004

снимка за rallyxpress: петър минчев/maxphoto
ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА СПРИНТА ВЪВ ВИДИН… За да приключат този започнал каръшки в Шумен сезон, тандемът Митко Божилов и Христо Христов ще доразвиват схемата от миналия кръг.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев