• ...НОВА, НЕВИЖДАНА БЕГАЧКА ЗА ПЛАНИНСКОТО ПЪРВЕНСТВО КАРАТ В ГАБРОВО ОТ ИСПАНИЯ СТЕФАН СТОЕВ И НЕГОВИЯ ЕКИП...

  • ...ГЕРМАНСКИ ИНСТРУКТОР И БЪЛГАРСКИ ПИЛОТ-ДЖЕНТЪЛМЕН НА ДВА ПЪТИ ЧУПЯТ РЕКОРДА НА СЕРЕС...

  • ...ПО КАЗУСА "ДАТИТЕ" МОТОРСПОРТ АКАДЕМИЯ ДАВА ВРЕМЕВАТА ЛИНИЯ НА ПРОБЛЕМА ЗА СЛИВЕНСКОТО РАЛИ...

Новините

Рали България–през ноември, Сливен взима исканите дати

Четвъртък, 08 Март 2018 | София, RallyXpress
Рали България–през ноември, Сливен взима исканите дати

ДВЕ ОТ ЧЕТИРИТЕ български автомобилни състезания – кръговете от европейския рали трофей Сливен и България, гарантирано ще имат нови дати в календара на шампионата на БФАС за 2018 г.

И докато за най-добре правеното през последните 20 години автомобилно състезание в Сливен въпросът се свеждаше единствено втората седмица на септември или последния уикенд на юли (искането на домакините – 27/29 юли), то сензационната новина е за рали България.

Информацията (виж ТУК) дойде час преди началото на специалната пресконференция на сливенчани, темата за която се наложи да променена непосредствено преди...

Прокурор Денев готов да брои стартовете и в 39-ия си сезон

Неделя, 25 Февруари 2018 | Велико Търново, RallyXpress
Прокурор Денев готов да брои стартовете и в 39-ия си сезон

АКО ДНЕС ВСЕ ОЩЕ съществуваха зоналните и окръжни ралита, великотърновския прокурор Емил Денев (на снимката) със сигурност би бил на старта точно както е сред участниците в рали Ивайло на 25 февруари 1979 г. Това е първото рали от първия сезон на Прокурора, както става известен по-късно Денев сред гилдията. Реално от днес каращият сега за Мегапорт пилот е готов да отброява стартовете в своя 39 шампионат, в който 59-годишният юрист е готов да се пусне и да вдигне летвата на рекорда за най-дълга кариера в ралитата.

„Изключително силно съм мотивиран, имам опит в изобилие и да съм жив и здрав, за се...

Управата на БФАС постанови: Сливен ще е на старите дати

Неделя, 18 Февруари 2018 | София, RallyXpress
Управата на БФАС постанови: Сливен ще е на старите дати

ПОСЛЕДНОТО заседание на Управителния съвет на БФАС от 16 февруари (протокола виж ТУК) се разпореди, че няма да има промяна в предварително обявените дати за провеждане на Сливен Рали – 7/9 септември 2018 г. Да припомним, че организаторите на състезанието поискаха промяната, съобразявайки изцяло интересите на този кръг от Европейския Рали Трофей – Зона Балкани, с календара и на световния шампионат. За това сайтът с новините в българския автомобилен спорт публикува информация на 5 февруари (виж ТУК).

Във факсимилето, поместено по-долу, могат да бъдат прочетени точните аргументи на управителното...

За отказания спринт Самоков: въпроси повече от отговорите

Вторник, 13 Февруари 2018 | София, RallyXpress
За отказания спринт Самоков: въпроси повече от отговорите

СЛЕДВАЙКИ традицията от последните три години, сезонът на рали-спринта записа едно отказано състезание. В Самоков решиха правилно, че не заслужава да бъде употребен дори и малкият ресурс за тази дисциплина, за да домакинстват на открито състезание, заявките за което са половин дузина.

Нетрадиционното тази година е, че отказът не е в средата на сезона, а в самото му начало.

А като си припомним, как се развиваха спринтовите шампионати от 2014 г. насам, проваления самоковски старт не обещава нищо хубаво и през тази година.

Стряскащото е, че единственият коментар в социалните мрежи бе този на Румен...

Големият Марин Костадинов напусна завинаги ралитата

Сряда, 07 Февруари 2018 | Варна, RallyXpress
Големият Марин Костадинов напусна завинаги ралитата

САМО ПЕТ МЕСЕЦА преди да изпълни 50 години и на юбилея си да види колко голямо е уважението, което колегите му изпитват и да усети признанието за онова, което е направил за автомобилния спорт, от този свят си замина един от най-добрите и професионално подготвени навигатори – Големият Марин Костадинов (на снимката).

Той не само беше сред най-титулуваните автомобилни състезатели у нас, но колоритната му фигура и познаването на спорта в най-дребните детайли го правеха желан събеседник, когото повечето млади пилоти и фенове обикновено слушаха със зяпнали уста.

Марин бе национален шампион с Ради...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев