• ...ПОБЕДИ ЗА СИМЕОНОВ, ВЛЪЧКОВ, МАРШАВЕЛОВ, СТАНЕВ И ПАТЕНОВ В СТРОЗАГОРСКОТО СЪСТЕЗАНИЕ НА КАЛОЯНОВО...

  • ...ДОМАКИНИТЕ НА 51-ОТО СЪРБИЯ РАЛИ ПУБЛИКУВАХА СПИСЪКА СЪС ЗАЯВЕНИТЕ ЕКИПИ, 17 АВТОМОБИЛА СА БЪЛГАРСКИ...

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИТЕ ЗА СТАРОЗАГОРСКИЯ КРЪГ НА КАЛОЯНОВСКАТА ПИСТА ДРАКОН...

Новините

Денис Станчовски: Една титла сигурна, бори се за още две

Вторник, 18 Септември 2018 | София, RallyXpress
Денис Станчовски: Една титла сигурна, бори се за още две

ПИЛОТЪТ НА Моторспорт Академията Денис Станчовски (на снимката) ще стартира в 51-ото Сърбина Рали не само като най-първият гарантиран шампион за сезон 2018 г. в R5 (не броим отборната титла на Мегапорт Рейсинг), но и като най-резултатният пилот до момента в групите тази година. За три ралита – от старта на Твърдица до финала на Стари столици панагюрецът е събрал общо 139.4 т. и, чисто административно, единственото, което остава за Денис пред първата му шампионска титла в кариерата е годишното утвърждаване на резултатите и шампионите от управата на БФАС.

Това обаче ще е реално от момента в който, Денис...

Старото е само името, всичко друго за Сърбия Рали е ново!

Сряда, 12 Септември 2018 | от Игор Маркович, Белград
Старото е само името, всичко друго за Сърбия Рали е ново!

СЛЕД НЯКОЛКО десетилетия на поддръжка в Байна Баща, Ужице и Валево, с епизодични „пътувания“ в и около Белград, Сърбия Рали, в 51-ото си издание, се движи към изцяло нов терен. За първи път в историята си, градът Върнячка Баня, един от най-известните туристически центрове на Сърбия (хотели с оферти и категоризация от една до пет звезди), е домакин на ралито. От новото място и новият щаб на ралито ще бъдат особено доволни състезатели от България, тъй като Върнячка баня е със 130 км по-близо от Ужице, а и в непосредствена близост до магистралата.

Ралито ще се намира в изключителния хотел "Соларис...

Григоров подготвя специален тест на две коли при Рок Турк

Сряда, 05 Септември 2018 | София, RallyXpress
Григоров подготвя специален тест на две коли при Рок Турк

СПЕЦИАЛЕН ДВУДНЕВЕН тест подготвя пилотът на Григоров Рейсинг Тим Григор Григоров (на снимката) край Любляна, заедно с познатия у нас словенски пилот Рок Тюрк. „Поддържаме добро приятелство от повече от година и сега това е добър начин, за да мога с негова помощ да направя още по-точни настройки по колата, за които настройки имам някои забележки“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Григоров. Григор обяснява, че пътуването до Любляна има и втора, не по-малко важна цел от прецизните настройки, които той се надява да направи заедно с Рок.

„Тази цел е да направим симулация на...

Ангелов все по-близо до титла Мегапорт Рейсинг си я осигури

Неделя, 02 Септември 2018 | Шумен, RallyXpress
Ангелов все по-близо до титла Мегапорт Рейсинг си я осигури

МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ и навигаторът му Еди Сивов (на снимката) направиха днес решителната крачка към спечелването на първата си титла в генералното класиране на националното първенство по рали, печелейки безапелационно девет от деветте скоростни етапа на шуменското Стари столици.

Това, естествено бе предвидим изход от третото рали за годината, още повече, че първо в събота, а след това в неделя последователно отпаднаха от състезанието двата екипажа, които до момента бяха „крали“ по една етапна победа на „мегапортите“ – Бенчев/Спиров (Дунев Рейсинг, Субару Импреза WRХ, гр. Е) и Йордан...

Повторение на драмата в Сливен за Атанасов и Янакиев

Неделя, 02 Септември 2018 | Шумен, RallyXpress
Повторение на драмата в Сливен за Атанасов и Янакиев

ВАРНЕНСКИЯТ екипаж на АРТ Рейсинг Тим Йордан Атанасов (на снимката) и неговия навигатор Янаки Янакиев днес изживяха повторение на сливенската драма със задния диференциал на Мицубиши-то, но шуменският й вариант бе много по-тежък.

Мистър Мърфи седна при екипажа след Ардашес 1 (7.10 км) и твърдо отказа да излезе от Мицубиши-то преди първата Новосел (12.20 км.)

И през юли, и сега в Шумен, проблемът бе в задната част на колата, но за разлика от Монбат Рали Сливен, където заради строшения диференциал двата направиха лошо време, като за едната бройка не продължиха по системата рестарт.

Не само това, но...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев