• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

Планинско

40 м. опазват коефициент за финала в шампионата

Сряда, 06 Октомври 2021 | София, RallyXpress
40 м. опазват коефициент за финала в шампионата

ТОЧНО 40 МЕТРА, които остават над предвидената по регламента на националната федерация дистанция от над 100 километра в състезание, за да бъдат умножавани по допълнителен коефициент спечелените точки, реално опазиха предварително определеният бонус от 1.2 за рали Стари столици. С отпадането на градския етап в центъра на града (СЕ5, Площад България, 1.36 км, последен етап от съботния ден), предварително обявената дистанция от 101.40 слезе на 100.04 км.

От петте състезания в календара на АФБ (ако не броим Твърдица, коеф. 1 – бел. ред.), единствено шуменското състезание е с най-малката степен на умножение....

Без пистата в София, Хасково отива на Дракона

Неделя, 03 Октомври 2021 | Хасково, RallyXpress
Без пистата в София, Хасково отива на Дракона

КАКТО НЕОФИЦИАЛНО научи от свои достоверни източници сайтът с новините в българския автомобилен спорт, неяснотата около отложената за неопределено време софийска писта е отпаднала. Окончателното е: две години след възраждането на столичното състезание, в поредицата ѝ ще има поредната празна страница. Официалната причина за това се очаква да бъде обявена от АФБ. Но същото и планираният отказ за организиране на хасковското състезание се отменя и кръга от кв. Орфей в града ще се премести край Калояново.

След като през 2019 г. пловдивския комплекс прие преместеното състезание, сега гонката за...

Фаворитите триумфират и яко затегнаха интригите

Неделя, 03 Октомври 2021 | От Асен Стоянов, Стара Загора
Фаворитите триумфират и яко затегнаха интригите

СОЧЕНИТЕ предварително за фаворити за победата на писта Стара Загора в 3 от 4-те класове логично взеха своето в четвъртия кръг от шампионата на затворен маршрут и писта. И по този начин завързаха интригата за титлите преди последния кръг от сезона, който според обявената информация днес трябва да бъде на Писта Дракон на 27-28 ноември (виж съседния текст).

Според традиция от последните 5 години, градът на липите, приема най-бързите ни пистови пилоти в началото на есента, но също и по традиция - при слънчево и много топло време за сезона.

И отново при много добра организация на местния клуб АСК в...

Рекордна конкуренция за шампиона Иван Влъчков

Петък, 01 Октомври 2021 | от Асен Стоянов, София
Рекордна конкуренция за шампиона Иван Влъчков

РЕКОРДНО ГОЛЯМА конкуренция ще очаква Иван Влъчков (на снимката) в серия Туринг на Писта Стара Загора, където ще се проведе 4-ият кръг от шампионата на затворен маршрут и писта. За участие са се записали 18 пилоти, което е рекордна бройка в серията откакто Влъчков започна да се състезава през 2016 г.

Планираната за миналия месец възобновена пистова надпревара в София беше отложена, а традиционната гонка в Хасково – отказана, заради недопускане на състезанието от общината в града заради противоепидемичните мерки по-късно през този месец.

В първите два старта пилотът на АСК КA-2 Рейсинг Тим нямаше...

Заралии пред рекордното домакинство от 5 сезона

Вторник, 28 Септември 2021 | Стара Загора, RallyXpress
Заралии пред рекордното домакинство от 5 сезона

ГАРАНЦИЯ! От 2015 година насам, откакто АСК Стара Загора организира пистовото състезание в града, такъв наплив на пилоти не сме имали“, категорично заяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт директорът на състезанието и заявеният за участие в серия Туринг пилот на заралийския клуб Илия Бояджиев.

В четирите отделни серии машините са съответно 23 – за „спортистите“, 17 в Туринг-а, рекордните 11 коли в Макси и почти двойно повече лади от миналия септември. (виж списъка със регистрираните състезатели – по-долу).

Ще е горещо не само времето, но ще е и жега на класическото трасе! И ако има...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев