• ...СЕБАСТИЯН ЛЬОБ ВЪРНА ФОРД В СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ СЪС ЗАШЕМЕТЯВАЩА ПОБЕДА В МОНТЕ КАРЛО...

     

  • ...СЕБ ОЖИЕ СЕ ЗАВЪРНА НА ЧЕЛО НА КОЛОНАТА, ВОДИ НА СЕБ ЛЬОБ С КРЕХКИТЕ 21 СЕКУНДИ...

     

  • ...И ГРИЙНСМИТ СЕ РАЗПИСА КАТО ПОБЕДИТЕЛ В ЕТАП ОТ СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ, ЛЬОБ ПЪК ПРАВИ НОВ РЕКОРД...

     

Планинско

Шампионът отвори сезон на тестове за първенство 2022

Вторник, 04 Януари 2022 | от Страшо Димов, Калояново
  • обновена
Шампионът отвори сезон на тестове за първенство 2022

ТОЧНО 12 ДНИ – между последният тест за 2021 г., направен от Камен Василев и Юли Телийски, писта Дракон бе тиха и без автомобили на трасето на единственото специализирано у нас съоръжение за автомобилен спорт.

Така бе до първия понеделник на новата година, когато отложеният заради дъждовното време от 28 декември тест за екипа на Иван Влъчков (на снимката), беше направен по пълната програма на екипа.

Не, не секретни изпитания, но не и публично обявен.

Както пистата сайтът с новините в българския автомобилен спорт на ден преди финала на годината (виж ТУК), в първият прогнозен слънчев ден от новата...

Промените за догодина: и още повече километри

Петък, 26 Ноември 2021 | София, RallyXpress
 Промените за догодина: и още повече километри

ОБРАТНО НА ОЧАКВАНОТО, че обявената от федерацията за днес на пистата Дракон предсезонна среща, за да се обсъжда Специалния правилник в шампионата на затворен маршрут и писта ще бъде добре посетена от организатори, тимови мениджъри и пилоти, в митичното кафе на комплекса край Калояново са се събрали едва двадесетина заинтересовани.

Това каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт човек, който е бил на събирането, но пожелал името му да остане неназовано. „Продължи [срещата] около час и половина“, уточни „съгледвачът“ на RallyXpress.

Онова, което още научи сайтът с новините в...

Първият спринтьор ще се върне за финала в неделя

Сряда, 03 Ноември 2021 | Пловдив, RallyXpress
Първият спринтьор ще се върне за финала в неделя

ПЪРВИЯТ ОФИЦИАЛЕН шампион на страната в спринтовия вариант на ралитата – Коце Щерев-Шпльоки и неговият кум и по съвместителство – ко-пилот Николай Арабаджиев (на снимката) ще се върнат в шампионата тази неделя, след като късно снощи, с усилията на втория в екипа, двамата пловдивчани успяха да скърпят бюджет за спринта в Пампорово.

Щерев стана първият пилот, след като със съпругата си Ани Папазова спечелиха пълното (също първото – бел. ред.) спринтово първенство през 2016 г.

„До снощи вечерта не бяхме сигурни, а след като разбрахме, че от ИНСА Ойл ще имам бюджет за състезанието, днес побързахме с...

Астра РТ: Старт за титла и тест за финала на ERC

Сряда, 03 Ноември 2021 | София, RallyXpress
Астра РТ: Старт за титла и тест за финала на ERC

ЗА ЕКИПАЖА на софийския Астра Рейсинг Тим Екатерина Стратиева/Георги Аврамов (на снимката) първото състезание в Пампорово и последен рали-спринт от сезон 2021 ще бъде особено състезание.

От една страна, както и за всички екипажи в колоната, с напълно непознатите си трасета и условия за финала, новопредставеният родопски кръг ще бъде истинско предизвикателство.

От друга, от онова, което двамата ще направят в рали-спринта до голяма степен зависи дали Катето и Жоро ше вземат първа титла и в класа, и в спринтовия вариант на ралитата.

В момента двамата са на втората позиция в RC4 (45 т.), но след като е...

40 м. опазват коефициент за финала в шампионата

Сряда, 06 Октомври 2021 | София, RallyXpress
40 м. опазват коефициент за финала в шампионата

ТОЧНО 40 МЕТРА, които остават над предвидената по регламента на националната федерация дистанция от над 100 километра в състезание, за да бъдат умножавани по допълнителен коефициент спечелените точки, реално опазиха предварително определеният бонус от 1.2 за рали Стари столици. С отпадането на градския етап в центъра на града (СЕ5, Площад България, 1.36 км, последен етап от съботния ден), предварително обявената дистанция от 101.40 слезе на 100.04 км.

От петте състезания в календара на АФБ (ако не броим Твърдица, коеф. 1 – бел. ред.), единствено шуменското състезание е с най-малката степен на умножение....

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев