• ...НЕБИВАЛО! ЩАМПАТА В ШАМПИОНАТА Е НАРУШЕНА, 3 ОТ 4 СЕРИИ НЕ СЕ ВОДЯТ ОТ ОБИЧАЙНИТЕ ЛИДЕРИ...

  • ...БЕЗ ПРЕЦЕДЕНТ! НАЙ-ДОБРОТО СПРИНТОВО РАЛИ - ВИДА, ОТПАДА ОТ КАЛЕНДАРА НА ШАМПИОНАТА!...

  • ...СЪС ЗАВРЪЩАНЕТО НА РУСЕ В ШАМПИОНАТА: 48 АВТОМОБИЛА ДАВАТ ЗАЯКИ ЗА УЧАСТИЕ В ПИСТОВИЯ УИКЕНД...

     

Новините

Миро Ангелов с каре победи от рали Твърдица

Събота, 17 Юли 2021 | Твърдица, RallyXpress
Миро Ангелов с каре победи от рали Твърдица

ТРИКРАТНИТЕ шампиони на България Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Мегапорт, Шкода Фабия R5 Ево 2, на снимката) продължи серията си от победи в Рали Твърдица и за четвърти път завършиха като първенци на балканското състезание, влизайки в неговата история, като най-ефективният състезател.

За първи път пилотът на Мегапорт прави това през 2018 г., когато печели и първата си титла в генералното класиране на националното първенство и с днешната си победа изпревари досегашните тройни шампиони на това състезание Крум Дончев и Пламен Стайков, които са печелили по три ралита тук.

„Да кажа така –...

Три екипажа на Флат-аут командват шампионата Е1

Петък, 16 Юли 2021 | Твърдица, RallyXpress
Три екипажа на Флат-аут командват шампионата Е1

ТРИ ЕКИПАЖА на варненския тим Флат-аут – Николай Георгиев/Свилен Славов (БМВ М3), Тодор Атанасов/Владимир Ичеренски (ВАЗ 2108) и Ясен Обретенов/Калоян Шантанов (БМВ 1) са на върха на класирането в шампионата на нехомологираните автомобили (Е1).

Подобна тотална доминация варненци не се помни от дълго време и както се очаква, първенството на тази група ще се окаже не по-малко интригуващо, отколкото „шампионате гранде“ за този сезон.

„Божа работа, дано стане [шампионската титла], !“, коментира вицето на Е1 за миналата година Тодор Атанасов, който в момента изостава от лидера Николай Георгиев с 20.8 т. и...

Сурилов заряза „очи“ ала Дисни, вади новия дизайн

Четвъртък, 15 Юли 2021 | Шумен, RallyXpress
Сурилов заряза „очи“ ала Дисни, вади новия дизайн

ШУМЕНСКАТА атракция за рали-феновете Мартин Сурилов (на снимката) не само направи ремонт и продължителна ревизия на своя „кавалерист“, но и в церемониалния старт утре привечер на площад Свобода в Твърдица, ще представи автомобила си с променен дизайн.

„Не е голяма промяната, но е забележима – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт шуменския пилот. – Винаги си правя сам дизайна и винаги използвам като „основа“ цветовете на Мицубиши. Не че имам някакви определени специални чувства към черно-сиво-червеното…“

Видимата промяна, която ще бъде представена утре от пилота на...

След три безпроблемни сесии Камбуров взима съботния ден

Събота, 03 Юли 2021 | Лясковец, RallyXpress
След три безпроблемни сесии Камбуров взима съботния ден

ШАМПИОНЪТ в планинските изкачвания за 2019 г. Пламен Камбуров (Ел-Ви Ауто Рейсинг, Шкода Фабия RS 2000, НС1) взе съботния ден от четвъртия кръг в шампионата за 2021 г., печелейки две от трите квалификации над Лясковец.

Пилотът бе най-бърз в първата и втората сесия, катко времето му от второто изкачване по съкратеното до 2550 м трасе на състезанието бе 1:33.026 мин, с 4.507 сек по-добро от това на Косю Йорданов (Грийн Фокс Моторспорт, Рено Меган Макси, НС3).

С други 4.527 сек. той бе по-бърз от заклетия почитател на „баварците“ и партньор на Косю Йорданов при „зелените лисици“ Ивелин Йотков (БМВ Е30).

%снимка1%
Тази...

Четири състезателни манша в планинско Раховец-Лясковец

Петък, 02 Юли 2021 | Велико Търново, RallyXpress
Четири състезателни манша в планинско Раховец-Лясковец

ДИРЕКЦИЯТА на четвъртото състезание от календара на планинския шампионат – Раховец-Лясковец издаде Бюлетин №1, в който са посочени промените в състезанието този уикенд.

В него се казва:

Поради невъзможност трасето да бъде подготвено по стандартите на АФБ след падналите проливни дъждове и обявено бедствено положение финала на състезанието се измества с 800 метра напред.

След тази промяна дължината на трасето става 2550 метра и състезанието ще се проведе в четири манша.

Тренировките в събота остават три манша.

%снимка1%
Така в тазгодишното издание на надпреварата, дистанцията между...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев