• ...СЕБАСТИЯН ЛЬОБ ВЪРНА ФОРД В СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ СЪС ЗАШЕМЕТЯВАЩА ПОБЕДА В МОНТЕ КАРЛО...

     

  • ...СЕБ ОЖИЕ СЕ ЗАВЪРНА НА ЧЕЛО НА КОЛОНАТА, ВОДИ НА СЕБ ЛЬОБ С КРЕХКИТЕ 21 СЕКУНДИ...

     

  • ...И ГРИЙНСМИТ СЕ РАЗПИСА КАТО ПОБЕДИТЕЛ В ЕТАП ОТ СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ, ЛЬОБ ПЪК ПРАВИ НОВ РЕКОРД...

     

40 м. опазват коефициент за финала в шампионата

Сряда, 06 Октомври 2021 | София, RallyXpress
40 м. опазват коефициент за финала в шампионата

ВСИЧКИ ПОДРОБНОСТИ ЗА
РАЛИТО НА „СТОЛИЦИТЕ“

2016 Time Keeping
РЕЗУЛТАТИТЕ от скоростните етапи и класирането след всеки един от тях – следете на живо в мрежата ТУК.
Допълнителният правилник на финалното рали от шампионата за 2021 г. – виж ТУК
Допълнителна информация за състезанието може да намерите и на официалната страница на шуменци – ТУК

ТОЧНО 40 МЕТРА, които остават над предвидената по регламента на националната федерация дистанция от над 100 километра в състезание, за да бъдат умножавани по допълнителен коефициент спечелените точки, реално опазиха предварително определеният бонус от 1.2 за рали Стари столици. С отпадането на градския етап в центъра на града (СЕ5, Площад България, 1.36 км, последен етап от съботния ден), предварително обявената дистанция от 101.40 слезе на 100.04 км.

От петте състезания в календара на АФБ (ако не броим Твърдица, коеф. 1 – бел. ред.), единствено шуменското състезание е с най-малката степен на умножение. Точките от Рали България, Монбат Рали Сливен и сръбския старт, заради по-големия си километраж, се таксуват по 1.6.

На пръв поглед 0.2 е малко, но предвид вързаните спорове около призовите места в някои от класовете, а защо не и в генералното класиране, това можеше да се окаже нежелана и крайно неприятна загуба в актива.

Най-зрелищната за самия град надпревара се наложи да бъде отменена заради притовоепидемичните мерки, особено след като от вчера вечерта и тази част на страната влезе в тъмночервената зона на пандемичното оцветяване.

Вече станаха известни и имената на екипажите и клубовете, които са се регистрирали за участието си в „столиците“ – общо 27 автомобила, с една машина по-малко от заявките в Твърдица в средата на юли.

Прави впечатление отсъствието на новопоявилият се в Сърбия Рали екипаж на Стайков/Кадир (БМВ-България, Шкода Фабия R5), както и завръщането на терена на местните звезди Мартин Сурилов/Здравко Здравков (Шумен Аутоспорт, Мицубиши Лансър Ево 9).

40 м. опазват коефициент за финала в шампионата

СПИСЪКЪТ на регистрираните за участието в рали Стари столица 27 екипажа.


По този начин най-класната група – тази от RC2 (заедно с присъствието на Антон Титов и връщащият се в кокпита на втората Фабия за мегапортите навигатор Динко Георгиев) ще бъде „каре“.

Два екипажа от тази четворка – лидерите за момента Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Шкода Фабия R5 Ево, 185.4 т.) и  Георги Василев/Стефан Добрев (Дианел Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9, 177.6 т.) трябва да бъде определен и новият първенец на страната в тази дисциплина. 

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев