• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

Новините

Екип от Флат-аут с дебют в Шумен без и 1 км опит!

Петък, 08 Октомври 2021 | Шумен, RallyXpress
Екип от Флат-аут с дебют в Шумен без и 1 км опит!

ИЗГЛЕЖДА на шуменската надпревара й е предписано да е състезанието, в което млади и по-възрастни състезатели да записват своя спортен дебют в ралитата. Достатъчно е да си спомним юбилейното 50-о Стари столици и първото рали за Сашо (Върбишки) Стайков, а месеците преди това – пак на същия пилот – първото планинско в мемориалното състезание на града.

В събота това ще направят едновременно двама – 21-годишните Георги Цонев и Християн Христов, чиито имена сега са монтирани на бившия пистов „саксофон“ на хасковлията Иван Бакърджиев в група Е1.

„От хлапе все е около гаража и дойде времето, за да му...

Шуменския клуб: нонстоп работа за края на сезона

Вторник, 05 Октомври 2021 | от Иво Ангелов, RallyXpress
Шуменския клуб: нонстоп работа за края на сезона

ДО ФАКТИЧЕСКОТО начало на 51-ото рали Стари столици остават три дни, но за организаторите от АСК Шумен Аутоспорт финалът на първенството по рали за 2021 г. реално е дошъл още от месец назад. Е, както си му е обичайното за такова състезание напрежение, то се увеличава в всеки изминат ден.

Още повече, че в първото от шестото десетилетие издание на „столиците“ ще претърпи голяма, трета поредна промяна в организацията си.

След като през 80-те години всичко около ралито бе базирано в стария Мадара-хотел, а през 90-те – в хотел Шумен, сега най-старото българско автомобилно състезание се мести в центъра...

Пловдивчани: решителен старт срещу „лисиците“

Петък, 01 Октомври 2021 | Пловдив, RallyXpress
Пловдивчани: решителен старт срещу „лисиците“

ШАМПИОНСКИЯТ тим на пловдивския КА2 Рейсинг Тим за 2020 г. в първенството на затворен маршрут и писта, воден от двамата си основни пилоти – Константин Маршавелов и Камен Василев (двамата с Мицубиши Лансър Ево 10) от утре влиза в решителен старт срещу отбора на Грийн Фокс Мотоспрот в старозагорската пистова надпревара.

Състезанието в Зарата е четвъртият кръг от шампионата за 2021 г.

В момента разликата между двама екипа в класирането на клубното първенство е 22 т. и петимата от КА2 Рейсинг Тим (по двама пилоти в сериите Спорт и Туринг, трима – в Макси) ще се изправят срещу целия взвод на „лисиците“ –...

Тежък ден за Флат-ауто, още 2 едвам се измъкват

Събота, 25 Септември 2021 | от Милен Дечев-Замбата, RallyXpress
Тежък ден за Флат-ауто, още 2 едвам се измъкват

ТЕГАВО се развива съботния ден от Сърбия Рали за варненския АСК Флат-Аут, след като и втория екипаж на клуба в Е1 – Ясен Обретенов/Калоян Шантанов (БМВ 1 серия) при второто преминаване на спринтовата Пупакчи (4.6 км) се наложи да разчита на местната публика, за да продължи участието си.

И вторият екипаж се оказва в критична ситуация, при това по закона за „световното свинство“ – само на 150 м. от точката, в която при първия старт на Пупакчи Николай Георгиев/Свилен Славов (БМВ М3) „таванираха“ своя автомобил.

Отделно ситуацията също е след бърз завой, в който фракцията изстрелва оранжевия баварец в...

Пада мъгла, пада „киша“ и… се сипе първият сняг

Сряда, 22 Септември 2021 | Врънечка баня, RallyXpress
Пада мъгла, пада „киша“ и… се сипе първият сняг

ДАНО МЕТЕО-ТО все пак се окаже вярно в прогнозите си за дните от петък до неделя, за които пет от десетте сайта сочат слънчево време и температури от 13 до 27 градуса. Защото по думите на сръбския колега Борко Турудич, на възловата отсечка Силвър „сад йе као новембар“: пада мъгла, пада „киша“
и… се сипе първият сняг!


:: По-долу вижте подборката от
кадри, които Турудич изпрати
специално за сайта с новините
в българския автомобилен спорт.


Трасето на тази скоростна е най-дългото от всички 11 теста (27.11 км) и се кара два пъти в събота и още един път – в неделя, като всички местни и български пилоти са...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев