• ...НЕБИВАЛО! ЩАМПАТА В ШАМПИОНАТА Е НАРУШЕНА, 3 ОТ 4 СЕРИИ НЕ СЕ ВОДЯТ ОТ ОБИЧАЙНИТЕ ЛИДЕРИ...

  • ...БЕЗ ПРЕЦЕДЕНТ! НАЙ-ДОБРОТО СПРИНТОВО РАЛИ - ВИДА, ОТПАДА ОТ КАЛЕНДАРА НА ШАМПИОНАТА!...

  • ...СЪС ЗАВРЪЩАНЕТО НА РУСЕ В ШАМПИОНАТА: 48 АВТОМОБИЛА ДАВАТ ЗАЯКИ ЗА УЧАСТИЕ В ПИСТОВИЯ УИКЕНД...

     

Интригите намаляват - Стан. Владимиров дори не тръгнал!

Петък, 27 Септември 2019 | Варна, RallyXpress
Интригите намаляват - Стан. Владимиров дори не тръгнал!

Както научи RallyXpress днес късно вечерта, от три предвидими интриги в шампионата останаха само две! (виж ТУК) Пилотът на варненския Флат-аут Станислав Владимиров (на снимката) е останал блокиран у дома и дори не е потеглил към границата, за участието си в 52-ото Сърбия Рали. Владимиров и неговият навигатор Чавдар Събев бяха основните съперници и претенденти за първите места в най-важната, след генералното класиране група – 2WD. Двамата се намираха ва втора позиция, само на 26.4 т. от лидерите Антон Титов/Динко Георгиев (Мегапорт Рейсинг).

Отделно двамата конкурираха за първото място същите съперници и в RC3, където изоставането им от Титов/Георгиев бе 34.4 т.

„Опел-ът работеше на място, когато в един момент от картерната вентилация започна да излиза пушек – обясни пилотът ситуацията, която е станала причина екипажът дори да не натовари свята Астра на платформата за Врънечка Баня. – Подкарахме я [колата], но димът излизаше и през капака на мотора… Можеше да са само две причините – сегменти или бутало. Сегменти имахме, но не и бутало, което е специално…“

Както в такива случаи се оказва, налице е по-голямата беля: след като отварят мотора се оказва, че е спукано буталото и… сбогом на възможностите „мегапортите“ да бъдат изместени от пътя към две титли.

„Никакъв шанс да се оправим!“, завърша Владимиров, за когото това е вторият пореден технически „стоп“ след Рали Твърдица през лятото.

Интригите намаляват - Стан. Владимиров дори не тръгнал!

снимки за rallyxpress: личен архив на пилота и петко станчев
НА МЯСТО… Спуканото бутало в двигателя на вехтата Астра на Владимиров/Събев (горе) и Опел-ът, с който екипажът записа двойна победа в юбилейното рали България – и в 2WD, и в RC3, дали им надежда, че в Сърбия малшансът от Твърдица ще бъде компенсиран.


:: Така че, при положение, че Рали Бургас организационно е 90 на сто загубено за шампионата, за Титов и Георгиев титлите в групата и класа са осигурени и единствено остава да прибавят към тях и званието вицешампион след едно прилично по всички критерии класиране от Врънечка Баня.  

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев