• ...САМО СЛУХ ИЛИ И ИСТИНА? ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА АФБ КАМЕН МИХАЙЛОВ БИЛ ГОТОВ С ОСТАВКАТА СИ ЗА СЪБОТА...

  • ...42 КЛУБА С ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МИНИСТЪР РАДОСТИН ВАСИЛЕВ, ТЪРСЯТ ОТГОВОРИ ЗА СЕЗОН 2022...

  • ...ФИА НАЛАГА ДРАКОНОВСКИ САНКЦИИ НА РУСИЯ И БЕЛАРУС ЗАРАДИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА...

     

Клоната осиротя без още един пилот-Пл. Георгиев

Вторник, 10 Май 2022 | Габрово, RallyXpress
  • обновена
Клоната осиротя без още един пилот-Пл. Георгиев

ПОСЛЕДНО СБОГОМ
С ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ

65 big
ЗАУПОКОЙНАТА молитва и последната почит към габровския пилот ще бъде утре, 11 май, от 14:30 ч. в габровския храм Успение Богородично.

МАСИВЕН И ВНЕЗАПЕН инфаркт вчера вечерта извади завинаги от колоната габровският състезател Пламен Георгиев. Съдбата се разпореди така, сякаш за да ни покаже за сетен път, че добрите хора Господ Бог прибира при себе си млади! Колкото на нас простосмъртните това да ни изглежда несправедливо…

При това в момент, в който Пламен наистина е неизмерно щастлив, возейки до себе си в новата спортна кола най-любимия човек – внука си Питър!

Само си представете момента: пилотът на ум крои своите плановете си за новия състезателен сезон, поредният, в който да участват заедно с Габи, неговата щерка и незаменим навигатор…

Усещайки какво се случва, със сетните си сили и с едничката мисъл за Питър, Пламен е успял да отбие встрани, опазвайки детето и другите на пътя…

Като пилот, той беше от хората в спорта, които се раздаваха в състезанията. Без парадиране, без празни и помпозни думи. Беше истинското въплъщение на джентълмена, изцяло обладан от спортсменския дух и олимпийския принцип, че не победата, а участието е по-важното.

Клоната осиротя без още един пилот-Пл. Георгиев

снимки за rallyxpress: драгомир петров/варна


И то като състезател, пред който има още много етапи, много стартове и финали. Заради всичко онова, което като истински професионалист, Пламен правеше възможното, за да бъде на високото спортно равнище.

Не му достигнаха някакви си 3 месеца, за да влезе в своя 50-и сезон, същият този, за който имаше и плановете, имаше и амбициите и към който се стремеше с познатия несломим, както само габровци го могат, дух.

Никакво съмнение, че и Пламен, и лъснатата до блясък и винаги добре направена бегачка, ще липсват много на гилдията!

Сбогом, Пламка!
Светъл ти път, друже!

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев