• ...НЕБИВАЛО! ЩАМПАТА В ШАМПИОНАТА Е НАРУШЕНА, 3 ОТ 4 СЕРИИ НЕ СЕ ВОДЯТ ОТ ОБИЧАЙНИТЕ ЛИДЕРИ...

  • ...БЕЗ ПРЕЦЕДЕНТ! НАЙ-ДОБРОТО СПРИНТОВО РАЛИ - ВИДА, ОТПАДА ОТ КАЛЕНДАРА НА ШАМПИОНАТА!...

  • ...СЪС ЗАВРЪЩАНЕТО НА РУСЕ В ШАМПИОНАТА: 48 АВТОМОБИЛА ДАВАТ ЗАЯКИ ЗА УЧАСТИЕ В ПИСТОВИЯ УИКЕНД...

     

Ретро

Има ли стоп-палка за мото-медиите у нас?

Вторник, 20 Юли 2021 | от Атанас Марков, Vsi4kibri4ki.com
Има ли стоп-палка за мото-медиите у нас?

НЕОБХОДИМОТО ПОЯСНЕНИЕ. Още докато вървеше ралито в Твърдица, на смартфона си получих, „почервеняло“ от яд съобщение на колегата Насо Марков (на снимката), който се оказа по полицейски блокиран при изпълнението на своите професионални задължения.

По-късно на пощата на RallyXpress той изпрати и обясненията, и снимката като фото-доказателство на онова, какво се е случило около двете преминавания на етапа Чумерна.

Познавайки от години Насо, нямам и най-малкото съмнение, че описаното е едно към едно, а дори и това, че част от определенията си съвестно е редактирал, за да не изпадне в положението на...

Наш репортер с престижна награда за фотография

Вторник, 13 Юли 2021 | Варна, RallyXpress
Наш репортер с престижна награда за фотография

ВАРНЕНСКИЯТ сътрудник на сайта с новините в българския автомобилен спорт Ивайло Старчев (на снимката) от днес може да се похвали, че освен похвалите за брилянтните кадри от неговата спортна страст – ралитата, вече е бил оценен по достойнство за работата си „със светлината“ и когато става дума за родния си град, родното летище, а сега и за Пристанище Варна. В края на фотоконкурса на най-значимия български порт, който отбелязва своята 115-годишнина, Иво Старчев е номиниран с третата награда в категорията на участниците над 18 години.

Общо в конкурсната надпревара на порта, под наслов –...

Сливенският Скорпион влезе в историята като третия натирен

Сряда, 23 Юни 2021 | София, RallyXpress
  • обновена
Сливенският Скорпион влезе в историята като третия натирен

С РЕШЕНИЕ на управителното тяло на Автомобилна федерация на България (АФБ) от миналия понеделник, сливенският автомобилен клуб Скорпион и 14 души са лишени от своите лицензи, а клубът е лишен от членството си в автомобилната общност.

:: За това съобщава на своя портал АФБ днес (пълното решение може да бъде прочетено и да се свали от линка ТУК).

Причините за такова трето решение (виж карето долу) в историята на автомобилния ни спорт, са действието и поведението както на сливенския клуб, така и неговия клон в Трявна.


Управителният съвет на АФБ, на базата на събраните факти за две състезания –...

Всички се стягат за новата африканска авантюра Сафари

Понеделник, 21 Юни 2021 | София, RallyXpress
Всички се стягат за новата африканска авантюра Сафари

ОТ РАЛИ за коронацията, през източно африканското рали, през Сафари Рали и КСВ Рали, най-зрелищното и вълнуващо състезание в шампионата през последните 50 години, вероятно именно африканското надбягване е състезанието, претърпяла най-значимите промени в еволюцията си за световните серии по рали на ФИА.

Добре известно е, че рождението на гонката е през 1953 г., с идеята за още един начин, по който да бъде отбелязано коронацията на Нейно Кралско Величие Елизабет II.

„Родилното“ е лобито на световноизвестния хотел Трийтопс в Ниери, а „акужерите“ са Ерик Сесил и Нийл Винсент. След продължителни...

Последно! Писта Русе ще има, третия кръг ще е на 24/25 юли

Вторник, 01 Юни 2021 | София/Русе, RallyXpress
Последно! Писта Русе ще има, третия кръг ще е на 24/25 юли

ОБИЧАЙНАТА лятна пауза в шампионата на затворен маршрут и писта, който през годините делеше първенството на две части и помежду им зейваше дупка от 4 месеца, тази година няма да има, след като – това вече е последно! – планираният, а после отложен старт на писта Русе ще го бъде.

Окончателните дати са определени – възстановяването на крайдунавското състезание ще бъде в последния уикенд на юли, точно 60 дни след финала на писта Енеос на Дракон-а.

Това стана ясно днес от публикуваното на портала на АФБ съобщение за появяващият се преди планираният за средата на септември софийски старт.

Така със...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев