• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

Ретро

За бройка БГ-шампионът да лиши сайта от снимки

Вторник, 28 Септември 2021 | от Страшо Димов, RallyXpress
  • обновена
За бройка БГ-шампионът да лиши сайта от снимки

ТАЗИ ГОДИНА снимките на Бот Фото ще бъдат по-„скъпи!“, написа на стената си във фейса в първия ден на Сърбия Рали белградският фоторепортер Борко Турудич. И допълнено необичайно аматьорски кадър в на ¾ от Шкода-та на Миро Ангелов.

Както беше странен постът, така и необичайният  за колегата случаен кадър на шампионската Шкода, независимо, Борко да ми беше писал, че още с пристигането във Врънечка баня Борко се сблъскал с най-неприятното за работата: проблеми с техниката.

Два дни по-късно сърбинът разказа подробностите, а също и това, как за едната бройка БГ-шампионът не само да остави RallyXpress без...

Затруднено движението по пистата Стара Загора

Четвъртък, 23 Септември 2021 | Стара Загора, RallyXpress
Затруднено движението по пистата Стара Загора

СЕДМИЦА ПРЕДИ старта на четвъртото състезание от шампионата на затворен маршрут и писта в Стара Загора (2/3 октомври), пътното движение по трасето на импровизираната писта на бул. Никола Петков и детелината на възел в края на града е затруднено.

Причината е започналият ремонт на настилката, която организаторите от АСК Стара Загора планират да завършат днес и утре, за да бъде „изкъпано“ трасето в четвъртък идната седмица и да е приключено с подготовката за състезанието.

Да припомним, че допреди дни съществуваше реална възможност Зарата, също както и Хасково, да отпадне от календара.

И в...

... и неделното индиго на белградската писта

Неделя, 19 Септември 2021 | Белград, RallyXpress
... и неделното индиго на белградската писта

СЪС СТО НА СТО под индиго завърши и втория ден от белградската експедиция на пилота на КА2 Рейсинг Тим Иван Влъчков (на снимката), който днес дублира – макар и да не постигна повторен рекорд за своя клас до 2000 куб. см. - съботното си класиране в първото от двете състезания от Централнo-Eвропейска зона (CEZ) на ФИА.

Студентът от София стартира в тази надпревара, за да добие допълнителен международен опит, но преди всичко заради силната тренировка в реални условия и със значителна местна конкуренция от сръбски и македонски пилоти.

„Как да определя второто състезание? Ами единственото, което мога да...

Младен и Гюлден събират близките и приятелите си

Петък, 27 Август 2021 | Сливен, RallyXpress
Младен и Гюлден събират близките и приятелите си

ВРЕМЕННО слезлият „от коня“ сливенски ко-пилот на АСК Булсим Младен Карчев и неговата семейна половинка Гюлден (на снимката), а и двамата им синове, днес вечерта ще съберат близките си и приятелите си в ресторант Национал, за да отбележат своя семеен юбилей. Причината, макар и с известно закъснение, е, че семейството на Младен и Гюлден не са вдигали традиционната сватба, за да отпразнуват с най-близките до семейството си хора, началото на съвместния житейски път.

Сливенският състезател може да е доволен, защото с такава жена, всичките негови участия в ралитата и спринта са били двойно...

Предстои да публикуват пълна История на ралито

Понеделник, 02 Август 2021 | София, RallyXpress
Предстои да публикуват пълна История на ралито

В ПЪРВИЯ ДЕН от октомври, на книжния пазар предстои да се появи книга, която обхваща 125 -годишната история на ралитата от 1895 г. насам. Този общ труд почит към починалия през юни 2020 г. Мартин Холмс (на снимката), труд който е обединил рали журналисти и председателя на комисията по рали на ФИА.

Историята на спорта включва развитието на ралито от неговото създаване през 19 век до края на 2020 г. с безпрецедентно обяснение за техническото развитие на автомобилите, участващи в ралита.

Това започва с Деня на еманципацията във Великобритания и продължава през състезанията от град в град, включва...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев