• ...СЕБАСТИЯН ЛЬОБ ВЪРНА ФОРД В СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ СЪС ЗАШЕМЕТЯВАЩА ПОБЕДА В МОНТЕ КАРЛО...

     

  • ...СЕБ ОЖИЕ СЕ ЗАВЪРНА НА ЧЕЛО НА КОЛОНАТА, ВОДИ НА СЕБ ЛЬОБ С КРЕХКИТЕ 21 СЕКУНДИ...

     

  • ...И ГРИЙНСМИТ СЕ РАЗПИСА КАТО ПОБЕДИТЕЛ В ЕТАП ОТ СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ, ЛЬОБ ПЪК ПРАВИ НОВ РЕКОРД...

     

Ретро

Основни промени в WRC с началото на новата ера

Вторник, 18 Януари 2022 | София, RallyXpress
Основни промени в WRC с началото на новата ера

В КРАЯ НА 2019 ГОДИНА RallyXpress публикува първата графика за тогава предстоящата нова философия в бъдещето устройство на новата ера за Световния шампионат на ФИА по рали, след въвеждането на хибридните технологии и новата топ-категория Рали1.

Повечето от основните идеите за промените бяха лансирани от напусналия неотдавна поста си на шеф на Комисия-рали на Конкорд белгиецът Ив Матон.

Междувременно въпросът с въвеждането на хибридните технологии предизвика и поредица от реакции, някои от които остри, други – с неясна позиция за промяната или с откровено изчакващо мълчание.

Така или иначе...

125 години: Историята на световните ралита в едно

Четвъртък, 09 Декември 2021 | София, RallyXpress
125 години: Историята на световните ралита в едно

ТОЧНО според предварителните намерения, на 1 ноември на книжния пазар се появи най-значимата за автомобилния спорт книга: Световните ралита 125 години – история, генезис и еволюция.

За предстоящата премиера на такова фундаментално за спорта издание, сайтът RallyXpress обяви още на 2 август 2021 г. (виж ТУК)

Тази книга не е просто един исторически преглед на спорта от 1892 г., а феноменален труд, правещ разбор и анализ на ралитата, на тяхната еволюция и генезис. Без каквото и да е преувеличение, това е и в огромна степен обобщение на цялата философия на ралитата за един век и четвърт, през които съществува...

Себ/Жулиен: фантастични шампиони от фамозна ера

Неделя, 21 Ноември 2021 | от Спиров и Петров, Монца
  • обновена
Себ/Жулиен: фантастични шампиони от фамозна ера

НЕВЕРОЯТЕН ФИНАЛ, изключителен завършек на една феноменална ера в световните ралита! Страхотен край на шампионат, изпълнен с интрига, обрати, неизвестни и забележителен италиански апотеоз не само на сезона в световните серии на ФИА!

АCI Рали Монца беше такова рали, за което дори и определението Финале гранде изглежда много-много малко!

Но краят на годината беше и също и зашеметяващ завършек на цялата френска декада в WRC, приключила с двойната победа за Себастиян Ожие и Жулиен Инграсия – екипаж, който несъмнено се нарежда с най-големите имена в цялата история на този спорт.

Финал на...

Елфин Елфин не мисли да прави още подаръци

Вторник, 16 Ноември 2021 | Монца, RallyXpress
Елфин Елфин не мисли да прави още подаръци

ПРЕКАЛЕНО много са моментите, които дублират финала на сезон 20-20 и вторият италиански завършек на това първенство. Толкова много, че човек започва да си мисли дали в може толкова много случайности да се съберат на едно място и в един момент?

Точно преди година в ACI Рали Монца уелсецът Елфин Евънс бе изправен пред най-големия си шанс да стане първият пилот от Острова, спечелил световната титла по рали след пауза от 19 години, когато за последно това направи покойният Ричард Бърнс.

При това за етапите в Ломбардия Евънс пристигна - макар и с крехка преднина -  и като водач в класирането преди финала...

Чакал/Акдаг взимат трофея на ФИА за рали '21

Вторник, 09 Ноември 2021 | София, RallyXpress
Чакал/Акдаг взимат трофея на ФИА за рали '21

ПОБЕДИТЕЛИТЕ от тазгодишното Монбат Рали Сливен, добре познатите от участията си у нас Мустафа Чакал/Йозгюр Акдаг (на снимката, Хюндай i20 R5) завършиха като победители в тазгодишната надпревара на ФИА за Европейския Рали Трофей (ЕRT).

Двамата спечелиха първото място в драматичен завършек на своята категория по време на финалното състезание от веригата в германското ADMV Лаузиц Рали.

Това донесе за комшиите и най-големия успех, до който екипажът на GP Гараж Май Тим стига в кариерата си.

Екипажът завърши на 10-о място в генералното класиране (77 стартирали екипажа във финала на годината , в което...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев