• ...СЕБАСТИЯН ЛЬОБ ВЪРНА ФОРД В СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ СЪС ЗАШЕМЕТЯВАЩА ПОБЕДА В МОНТЕ КАРЛО...

     

  • ...СЕБ ОЖИЕ СЕ ЗАВЪРНА НА ЧЕЛО НА КОЛОНАТА, ВОДИ НА СЕБ ЛЬОБ С КРЕХКИТЕ 21 СЕКУНДИ...

     

  • ...И ГРИЙНСМИТ СЕ РАЗПИСА КАТО ПОБЕДИТЕЛ В ЕТАП ОТ СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ, ЛЬОБ ПЪК ПРАВИ НОВ РЕКОРД...

     

Анализи

Задоволство в ТОК-Спорт след тестовете в Алпите

Вторник, 18 Януари 2022 | Гап, Франция, RallyXpress
Задоволство в ТОК-Спорт след тестовете в Алпите

И ЧЕТИРИМАТА пилоти на вицешампионите в WRC2 за миналото световно първенство – екипът на ТОК-Спорт – действащият първенец Андреас Микелсен, новопоявилият се Николай Грязин, Крис Инграм и Марко Буласия, видимо са доволни от двудневните предстартови тестове за 90-ото рали Монте Карло край Гап.

С юбилейния церемониален старт на площад Казино Монако (четвъртък, 18:45 местно време) започва 50-ото световно първенство на ФИА в ралитата.

Същия ден, но сутринта, е задължителният за всеки старт шейкдаун, за който е определена 2.29-километрова отсечка край Сент Агнес, по склоновете на Алпите, недалеч от...

Дните пред първи старт: ТОК-Спорт на пълна пара

Петък, 07 Януари 2022 | София, RallyXpress
Дните пред първи старт: ТОК-Спорт на пълна пара

ДЕСЕТ ДНИ ПРЕДИ началото на новата ера в световното първенство па рали, отборът на шампиона в WRC2 и вторите в класирането на тимовете ТОК-Спорт всички са под пълна пара.

От едната страна е защитата на титлата на Микелсен в „малката серия“, от друга – напълно сигурно - крайно амбициозната задача 2022 г., да защитят първото място при пилотите от изминалия шампионат.

Но също и да завърши с титла и при тимовете, изпусната с някакви си 11 пункта в ACI Рали Монца за радост на Мовиспорт!

Без да броим карето на пилотите за този сезон – световният и европейски шампион Андреас Микелсен, европървенецът за 2019...

В Шумен пазят традиция - почетоха Валери Великов

Четвъртък, 16 Декември 2021 | от Иво Ангелов, Шумен
В Шумен пазят традиция - почетоха Валери Великов

ДНЕШНАТА ДАТА няма как да се пропусне от шуменската автомобилна общност, защото днес се изпълват точно 30 години от момента, в който най-именитият шуменски пилот, превърналият се в легенда не само за града, но и за спорта в България Валери Великов напусна този свят. Но не само неговото име, но и неговото наследство, както и цялото поколение местни състезатели, за когото той бе и пример, и наставник, ревниво продължават да пазят спомените, а стореното от Вальо продължава да бъде еталон.

На този ден в гробищния парк, до скромната могила на пилота винаги могат да бъдат открити свежите цветя,...

Един сигурен шампион, други девет са кандидати

Четвъртък, 25 Ноември 2021 | Калояново, RallyXpress
Един сигурен шампион, други девет са кандидати

ЕДИН-ЕДИНСТВЕН пилот, шампионът от миналото първенство в Серия Спорт – Йордан Методиев (МБ Рейсинг) ще стартира в хасковското състезание на писта Дракон напълно освободен от шампионатното напрежение.

Независимо от резултатът, който русенецът ще запише във финалното състезание от шампионата на затворен маршрут и писта, той е нодостижим от съперниците си в повторението на титлата си от 2020 г.

Метоциев е с максимум точки от четирите си победи през годината (виж таблицата по-долу), като се превърна не само в единственият пилот, който се подпечата за 2021 г. като поледител, но и като най-ефективният...

Какво още има в картите след финала в Италия?

Вторник, 23 Ноември 2021 | от Спиров, Петров/Монца-София
Какво още има в картите след финала в Италия?

ВСЯКО СЪСТЕЗАНИЕ, дори то да не е от мега-стандартите на тазгодишния италиански финал на световното първенство в Италия, е не само играта на артистите, не са само „железата“.

Това също е цялата атмосфера, която – за огромно съжаление – остава извън репортажите, коментарите, остава дори и извън перфектното тв-излъчване на WRC+.

Това е онова изживяване, на четирите дни, което кара феновете да бъдат край трасета, това е целия онзи спортен мирис на ралито – с бегачките от предишните години, със студуването край етапите и една бърза бира в парка, преди началото на следващата врътка.

Това е и...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев