• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

Анализи

Две от титлите вече ясни, в Шумен чакат други пет

Четвъртък, 07 Октомври 2021 | София, RallyXpress
Две от титлите вече ясни, в Шумен чакат други пет

НАЦИОНАЛНОТО първенство в класическите ралита приключва този уикенд с класическото Стари столици в Шумен и за първи път от петилетка насам, след края на столиците в най-старата от нашенските автомобилни надпревари ще станат известни първенците на БГ-шампионата.

Каквито и да са резултатите на финала в неделя, един от първенците в класовете и притежателите на клубната титла, вече са известни.

:: Да припомним, че
според регулациите на
националната спортна
власт, резултатите от
сезона трябва да бъдат
официално потвърдени.Новият шампион в RC3-N е сливенският пилот на Скорпион Любо Николов (Опел...

Ицо Атанасов се отказа от Сърбия… и от титла 2021

Сряда, 22 Септември 2021 | Преслав, RallyXpress
Ицо Атанасов се отказа от Сърбия… и от титла 2021

ЕКИПАЖЪТ на Бултранс Рали Тим Христо Атанасов (на снимката) и неговия регулярен навигатор Марин Иванов отказаха участието си в Сърбия Рали – поради онази вечна причина за българския автомобилен спорта.

А с това практически направиха и отказ от финалната битка за титлата в RC4, от която претенциите на Антон Титов бяха снети, след като той премина в топ-категорията на БГ-рали спорта.

„Поради недостатъчният финансов ресурс, в екипа решихме, че е по-добре да запазим средствата за участие в Стари столици“, коментира кратко отсъствието си от Сърбия Рали пилотът от Преслав.

„А не само много...

Бесен съм за сегашната ситуация в нашия спорт!

Вторник, 31 Август 2021 | от Виктор Плачков, Пловдив
Бесен съм за сегашната ситуация в нашия спорт!

БЕСЕН СЪМ! Бесен съм на вас шофьори, които днес успешно провалихте последния кръг от планинския шампионат! Шофьори, нас феновете вашите дрязги не ни вълнуват, ние сме там или по-точно бяхме там, за да ви подкрепяме и да ви се радваме, а вие шофьори просто трябваше да карате.

Този спорт е на дъното отдавна, но май ще се окаже, че не федерациите са ви виновни, а самите вие.

Вашите конфликти и дрязги нас, феновете, не ни вълнуват, решавайте си ги някъде другаде, но не разваляйте нашия празник.

С тези думи само искам да кажа, че не подкрепям организатор или който и да е, замесен в скандала, бих написал...

Възможни и невъзможни варианти за шестте титли

Четвъртък, 26 Август 2021 | София, RallyXpress
Възможни и невъзможни варианти за шестте титли

САМО В ШЕСТ от общо 9-те категории на планинския шампионат тази година ще бъдат излъчени шампиони. Това показват резултатите за годишното класиране (правено неофициално от сайта с новините в българския автомобилен спорт – бел. ред.) преди финала на първенството този уикенд над Кюстендил.

В четири от класовете – НС1, както и в трите хомологирани класа RC2, RC3 и RC4, в досегашните три старта не имало пълен състав от по 3 автомобила, което според действащите правила предполага, че в тези категории ще има първенци, но не и шампиони за сезон 2021 г.

Ето какви са позициите на първите шестима състезатели в...

След 60 седмици: Любо Каменов пак е на трасето

Понеделник, 23 Август 2021 | София, RallyXpress
След 60 седмици: Любо Каменов пак е на трасето

ТРОЙНИЯТ шампион на България в планинските изкачвания за 2014-2016 г. и притежател на рекорда на кюстендилското планинско Осогово Любен Каменов (на снимката, Мицубиши Лансър Ево 9, НС1) ще бъде сред стартиращите във финалното първенство тази неделя над Богослов.

„Така се оказа, че вместо да замина за Бърно и да гледам ралито там, аз оставам, за да карам в Кюстендил“, каза за RallyXpress панагюрския пилот. – Харесвам това състезание, а и особено ми се кара на това трасе…“

За последно в България Каменов се е пускал именно в осоговското надбягване през миналия юли, но, след като спечели първата...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев