• ...НЕБИВАЛО! ЩАМПАТА В ШАМПИОНАТА Е НАРУШЕНА, 3 ОТ 4 СЕРИИ НЕ СЕ ВОДЯТ ОТ ОБИЧАЙНИТЕ ЛИДЕРИ...

  • ...БЕЗ ПРЕЦЕДЕНТ! НАЙ-ДОБРОТО СПРИНТОВО РАЛИ - ВИДА, ОТПАДА ОТ КАЛЕНДАРА НА ШАМПИОНАТА!...

  • ...СЪС ЗАВРЪЩАНЕТО НА РУСЕ В ШАМПИОНАТА: 48 АВТОМОБИЛА ДАВАТ ЗАЯКИ ЗА УЧАСТИЕ В ПИСТОВИЯ УИКЕНД...

     

Анализи

Тежка техника превзема площите около Дракон-а

Четвъртък, 22 Юли 2021 | Страшо Димов/Калояново-София
Тежка техника превзема площите около Дракон-а

ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ десетина дни на комплекса Дракона непрекъснато има движение и грохот на мотори. Това обаче не са пилнатите спортни двигатели на бегачки или байкове, не вървят тестове или мото-събори.

Всъщност, 16 години, след като се пръкна и само два месеца, след като комплекса Дракон отбеляза своето спортно „непълнолетие“, трасето влиза в своята четвърта поредна, но и най-значима реконструкция.

За това време бившето селскостопанско летище и останалата още отпреди Втората световна война резервна полоса за самолетите от Граф-а, се превърна в запазена марка не само в автомобилните спортове,...

Сезонът 2021 навлиза в най-вързания шампионат

Сряда, 14 Юли 2021 | от Страшо Димов, RallyXpress
Сезонът 2021 навлиза в най-вързания шампионат

НЕ МОЖЕ ДА ИМА никакво съмнение – след пауза от точно 35 месеца, рали шампионатът на страната за първи път влиза в първата си половина в такъв завързан вариант.

Макар нито спортът, нито анализите признават условното наклонение, но дали техническите доминираните от 2018 г. от Мирослав Ангелов (Мегапорт, Шкода Фабия R5 Ево) насам първенства в ралитата и спринтовия им вариант, и особено надпреварата сега, би имала това класиране, ако не беше потрошената скоростна кутия във Фабия-та по време на Монбат Рали Сливен?

Сега Ангелов не само не води колоната, така както беше от 7 август 2018 г. насам...

Преместват датата на спринта Видин с 5 седмици по-напред

Вторник, 01 Юни 2021 | София, RallyXpress
Преместват датата на спринта Видин с 5 седмици по-напред

ОБЯВЕНИТЕ в началото на сезона дати за старт на третия от кръговете в националното първенство по рали спринт, почти сигурно ще бъдат променени. Това днес каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт директорът на най-стария от всички спринтове в БГ-шампионата Иван Иванов-Жико (на снимката с наградите от 2020 г., долу). „От Общината и заместник-кметът на града - г-жа Борислава Борисова вече е изпратено писмо до АФБ, с което се иска промяната на датите за осмото издание на Вида“, допълва лидерът на АСК Жико Моторспорт.

Според календара на автомобилната федерация, първоначално Вида бе...

Четирите „класики“ навлизат в обичаен шампионатен ритъм

Петък, 21 Май 2021 | София, RallyXpress
Четирите „класики“ навлизат в обичаен шампионатен ритъм

КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ от старта на 51-ото международно рали България, състезанията от четирите класически дисциплини започват да влизат в обичайния си летен шампионатен ритъм. Това е основната разлика от миналия объркан сезон, в който всичко бе поставено под зависимостта на „короната“ и не само в първенстват нямаше ритъм, но и самите надпревари висяха в неопределеност до последния възможен момент.

Сега шампионатните стартове са всеки уикенд, а началото на тази серия започна от Варна и ще свърши в Сливен.

Този уикенд е втората писта Енеос, организирана от КА2 Рейсинг Тим на писта Дракона край...

От Саксо за Хонда-ленд: натам ли отиват шампионатите ни?

Четвъртък, 06 Май 2021 | от Страшо Димов/RallyXpress
От Саксо за Хонда-ленд: натам ли отиват шампионатите ни?

ТАЗИ СЪБОТА и неделя край Бургаското езеро ще се играе поредният през последните години мач на Саксо срещу Хонда, в който, като се видят резултатите от последните шампионати, „саксофоните“ не само намаляват, но и почти редовно губят преките битки с японските машини.

Според заявките на писта Бургас, общо в Спорт и Туринг има записани 14 Сивик-а, единствено срещу 5 Ситроен Саксо при „спортистите“. Както се казва, тя работата с първия за годината резултат още отсега е от ясна по-ясна.

Това е предвидимо, но с уговорката – превъзходствата на Хонда най-вече са в скоростните шампионати, а Саксо все...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев