• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

Бесен съм за сегашната ситуация в нашия спорт!

Вторник, 31 Август 2021 | от Виктор Плачков, Пловдив
Бесен съм за сегашната ситуация в нашия спорт!

КАЗАНО С ПРИСКЪРБИЕ…

My Old Mariza 11
от Страшо Димов, RallyXpress

СКАНДАЛЪТ с финалния кръг от планинското първенство в Кюстендил много силно възбуди мрежата, а текстът на Вики Плачков – не просто един редови фен, а истински знаещ „меломан“,  сякаш прави най-краткото обобщение на онова, което можеш все по-често да чуеш сред зрителите край трасетата. И точно в този момент споделяното от доайена Владо Илиев още преди 10 години („Започваме да се познаваме по имена край отсечките…“) от лоша прогноза тогава, днес това става мрачна реалност. Баналната истина, която се забравя е, че всичко в спорта се прави за публиката… Иначе, къ’в кеф, к’ва файда, к’ви пет ле’а, ако си играл перфектно, ако си направил невероятна „роля“, а от галерията в „театърът“ се чуват единични аплаузи? 

БЕСЕН СЪМ! Бесен съм на вас шофьори, които днес успешно провалихте последния кръг от планинския шампионат! Шофьори, нас феновете вашите дрязги не ни вълнуват, ние сме там или по-точно бяхме там, за да ви подкрепяме и да ви се радваме, а вие шофьори просто трябваше да карате.

Този спорт е на дъното отдавна, но май ще се окаже, че не федерациите са ви виновни, а самите вие.

Вашите конфликти и дрязги нас, феновете, не ни вълнуват, решавайте си ги някъде другаде, но не разваляйте нашия празник.

С тези думи само искам да кажа, че не подкрепям организатор или който и да е, замесен в скандала, бих написал всичко това за всяко друго от малкото останали състезания.

Иначе от онова, което успях да видя на трасето над Кюстендил, видях една добра организация, хвърлен труд и доста нерви.

Но постигната цел - и тя е Автомобилно състезание, което съсипахте, а сега сигурно някой някъде доволно потрива ръчички.

Повече от 20 години ходя по състезания, и в последно време интересът ми започва да става все по-малък.

С риск да се повторя, ще го напиша пак, че вашите дрязги, скандали и претенции не ни вълнуват, не ни вълнува и БФАС, АФБ, ФИА, ако щете, … и ФУФА, и ФАФА.

Искаме просто да гледаме едно нормално състезание. Все пак този спорт е за феновете мам’… му, а те [състезанията] от ден на ден стават все по-малко и по-малко!

Защо ли?

Толкова ли е сложно всички да сте едно цяло и да ни радвате по трасетата?

Бесен съм за сегашната ситуация в нашия спорт!

снимка за rallyxpress: лична фейсбук страница на виктор плачков
НЕ ПРОСТО ФЕН, А МНОГО ЗНАЕЩ „МЕЛОМАН“… За Плачков са важни всички факти около състезанието, включително и попилените край етапите… трофеи

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев