• ...САМО СЛУХ ИЛИ И ИСТИНА? ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА АФБ КАМЕН МИХАЙЛОВ БИЛ ГОТОВ С ОСТАВКАТА СИ ЗА СЪБОТА...

  • ...42 КЛУБА С ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МИНИСТЪР РАДОСТИН ВАСИЛЕВ, ТЪРСЯТ ОТГОВОРИ ЗА СЕЗОН 2022...

  • ...ФИА НАЛАГА ДРАКОНОВСКИ САНКЦИИ НА РУСИЯ И БЕЛАРУС ЗАРАДИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА...

     

Прокурора почва сезон 43, не обмисля бенефиса

Петък, 25 Февруари 2022 | от Страшо Димов, RallyXpress
Прокурора почва сезон 43, не обмисля бенефиса

ИЗОСТАВА С 4 ГОДИНИ,
НО Е ДОСТА НАПРЕД
САМО С 3 ОТПАДАНИЯ

2018 BUL Kortelov 002
АБСОЛЮТНИЯТ рекордьор по участия в БГ- ралитата – без никакви уговорки – е Ники Кортелов (на снимката с навигатора си Наско Цонев). Добричлията стартира една петилетка след Ево Денев и според дата-базата на eWRC.com е българинът, който има най-много стартове в ралита. „О, аз също не помня бройката…“. Но пък Кортела бие всички рекорди само с трите си отпадания за 38 сезона: в Сърбия, в Сливен и в Хеброс.

ВСЕ ОЩЕ МИ се кара и ще карам докато мога“ – това е обичайната фраза на пилота от великотърновския АСК Мегапорт Емил Денев. Днешната дата - 25 февруари, е ден, който от години Прокурора не пропуска да отбележи в тесен кръг.

За колегата това е нещо като „че-ре-де“, когато става дума за спорта. Преди 42 години, в тази неделя, търновският юрист прави първото свое официално състезание – Рали Ивайло.

По онези години тази окръжната надпревара на СБА във Велико Търново е първата цедилка за начинаещите автомобилисти.

След което, Емо Денев навърта сезоните един след друг, за да се превърне не само в доайен в ралитата (бие го единствено Стоян Апостолов, който обаче вече е предимно пистар – бел. ред), но и в реалният пример за пилота-джентълмен.

С две думи и според банализирания лаф в гилдията: най-бързият пилот сред прокурорите и… единственият прокурор сред пилотите.

Шегата си е шега, но може би Емо е единственият в цялата автомобилна гилдия, който в неделя съблича гащеризона и сваля шлема, а в понеделник намята червената прокурорска тога.

Прокурора почва сезон 43, не обмисля бенефиса

снимки: личен архив на пилота и петко станчев
ПРЕДИ ГОДИНИ ДО ПЪРВАТА БЕГАЧКА И СЛЕД 42 ГОДИНИ В СПОРТА… (вляво) 25 февруари 1979 г., Велики Търново. Младият юрист от Търново Емил Денев се готви за старта на Рали Ивайло. Сега позира под огромната колекция от награди, която има своята специална стая, отредена от Прокурора.


Но макар и заради образованието, и заради професията да се предполага, че е педант във всеки детайл, Прокурора е уклончив:

„А, не зная колко точно, но са много състезанията… Смятай – ралитата, планински и писти, по 7-8 на година… Колко ли стават?

След този старт идва четири десетилетия не на обикновено присъствие в спорта. Това са години, отдадени на любимите автомобилни гонки.


Понеже в този уикенд няма гонки, Денев ще е върши много работа.

„Не, не е домашна, тя ще почака. Работа в офиса, че има още много какво да се работи…“, казва Прокурора и деликатно отклонява темата за бенефис. Не бил и помислял – засега – за такова нещо…

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев