• ...САМО СЛУХ ИЛИ И ИСТИНА? ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА АФБ КАМЕН МИХАЙЛОВ БИЛ ГОТОВ С ОСТАВКАТА СИ ЗА СЪБОТА...

  • ...42 КЛУБА С ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МИНИСТЪР РАДОСТИН ВАСИЛЕВ, ТЪРСЯТ ОТГОВОРИ ЗА СЕЗОН 2022...

  • ...ФИА НАЛАГА ДРАКОНОВСКИ САНКЦИИ НА РУСИЯ И БЕЛАРУС ЗАРАДИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА...

     

Позитивни сигнали преди митинга в шоурум на ИТА

Събота, 26 Февруари 2022 | Стара Загора, RallyXpress
  • обновена
Позитивни сигнали преди митинга в шоурум на ИТА

ДИРЕКТНО ОТ ШОУРУМА

Internet 002
САЙТЪТ с новините в българския автомобилен спорт, точно както и през февруари 2019 г., ще направи всичко възможното, за да излъчи на живо срещата - на  ЛИНКА ТУК..

ЧАСОВЕ ПРЕДИ началото на организираната от Автомобилна федерация на България (АФБ) и АСК Стара Загора общо-автомобилна среща в шоурума на ИТА-Сервиз в града, има позитивни сигнали, че четвъртия пободен митинг в града под липите може би ще даде добри резултати, към каквито без съмнение се търси път.

Най-малкото е това, че вчера надвечер в социалната мрежа Фейсбук, президентът на БФАС Румен Дунев публично обяви (виж във факсимилето долу), че приема поканата и желае възможно най-бързото стартиране на автомобилния сезон 2022.

„Защото и аз, както всички спортуващи и интересуващи се от Българският Автомобилен Спорт, желая възможно най-бързо стартиране на сезон 2022. Според мен за всички е важно да се знае актуалното състояние, в което се намираме и какво бъдеща ни очаква.

Надявам се на една градивна и конструктивна среща!!!“, пише на своята стена Румен Дунев


20220225 STZ Meating
ФАКСИМИЛЕ от "стената" във фейсбук на Румен Дунев, за приетата покана за старозагорската среща...

Както е известно началото на първенствата тази година безпрецедентно бе стопирано, след като влезе в сила заповедта на бившия служебен министър на младежта и спорта Андрей Кузманов, забраняваща провеждането на състезанията от националния календар.

Това пък постави целия спорт и всички негови състезатели във висящо положение, а предполагаемите дати за първия старт бяха отложени за първия уикенд юни, когато на Дракона ще бъде пистовото състезание, организирано от пловдивския клуб КА2 Рейсинг Тим.

Преди това в офиса на бул. Тодор Каблешков със сигурност са правили най-малко два междинни варианта на датите във всички шампионати.

Извънредна и обща среща на цялата автомобилна общност у нас, е предвидена с официално начало за днес в 10:30 ч.

Както са обявили от офиса на федерацията – предаде БТА – поканата е абсолютно до всички заинтересовани страни в този спорт, независимо от радикалните различия и принадлежност към групите на открито враждуващите фракции в автомобилизма.

Позитивни сигнали преди митинга в шоурум на ИТА

снимка: интернет


Причината за срещата, както се научава от представител на федерацията, е да се намери общ поглед и възможен изход от продължаващата вече две години административно-правна битка за ръководството на спорта.

Да припомним, че Стара Загора за четвърти пореден път се оказва домакин на подобна общо-автомобилна сбирка, като във всичките предишни срещи градът е бил избиран като място на помирителни действия.

За последно подобна импровизирана „кръгла маса“ бе свиквана в града под липите точно преди три години - на 8 февруари 2019 г., като мероприятие, организирано от БФАС в конферентната зала на парк-хотел Стара Загора.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев