• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

Сурилов открива сметките в шуменските „столици“

Събота, 09 Октомври 2021 | Шумен, RallyXpress
Сурилов открива сметките в шуменските „столици“

ВСИЧКИ ПОДРОБНОСТИ ЗА
РАЛИТО НА „СТОЛИЦИТЕ“

2016 Time Keeping
РЕЗУЛТАТИТЕ от скоростните етапи и класирането след всеки един от тях – следете на живо в мрежата ТУК.
Допълнителният правилник на финалното рали от шампионата за 2021 г. – виж ТУК
Допълнителна информация за състезанието може да намерите и на официалната страница на шуменци – ТУК

ПИЛОТЪТ на Шумен Аутоспорт Мартин Сурилов (на снимката) и неговият навигатор Здравко Здравков (Мицубиши Лансър Ево 9) откриха сметките си в 51-ото рали Стари сторици, печелейки по традиция първата скоростна отсечка от надпреварата – Преслав (11.96 км).

Местната звезда, която обичайно прави участия през годината в шуменското планинско, а след това и в Стари столици, постигна време от 5:40.5 мин (средна скорост от 126.4 км/ч), следван на 16.3 сек от Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Мегапорт, Шкода Фабия R5 Eво), които пък от своя страна са следвани на 3.5 от друго Мицубиши Лансър Ево 9 – това на сливенските състезатели и преки претенденти за титлата тази година Георги Василев/Стефан Добрев.

Четвърти са вторият екипаж на Мегапорт – Антон Титов/Динко Георгиев (Шкода Фабия R5), които изостават от лидерите на 28.8 сек и са с 8.3 по-банти от сливенските състезатели.

Възможността, че Сурилов ще е един от възловите моменти, от които може да объркат сметките на тримата пилоти в челото на генералното класиране, беше лесна за прогнозиране, най-малкото, защото шуменецът е традиционно бърз на домашните си отсечки, а отделно от това времето в шуменския регион е добър бонус за този екипаж.

Сурилов открива сметките в шуменските „столици“

снимка: петко станчев/rallyxpress
БЪРЗ У ДОМА И СИЛЕН НА МОКРОТО… Мартин Сурилов и Здравко Здравков започнаха участието си в 51-ото рали Стари столици с победа в първия етап.


Само един-единствен екипаж днес сутринта не се появи на административната контрола и техническият преглед за финала на шампионата. Това е варненския тандем Иван Ангелов/Свилен Савов (Пежо 206 RS), които отпаднаха от списъка на заявките.

Причините за отсъствието на варненци са технически, но тяхното неучастие пряко ще повлияят за годишното класирането на групата RC3-N.

В първенството максимума точки за един клас се присъждат при участие от минимум 3 автомобила, а за финала сега в списъка остават единствено два – Емил Денев/Тодор Йорданов (Мегапорт, Рено Клио RS) и Левент Ризов/Добрин Абрашев (Моторспорт Т-Н, Тойота Тайп R).

Така че, каквото и да е класирането им за Стари столици, те ще получат от това състезание получат само половината от точките, с които трябва да решат спора за вицешампионската титла, за която свата тандема са разделени само от 1 т. – 146.6:145.6 т.

В този клас предсрочно стана известен екипажът победител в този клас – Любомир Николов (Скорпион, Опел Корса ОРС), чийто навигатор сега дебютира в колоната като пилот от групата на Е1.

51-ото издание на рали Стари столици за първи път е напуснало досегашния си дом – хотел Шумен и се е разположило с цялата си пищност на голямо състезание на паркинга пред Арена Шумен.

Ако времето в града и в околността, където са разположени 8-те скоростни етапа (общо 100.4 см) беше хубаво, а не студено и влажно, край Арена Шумен нямаше да може да се размине човек от публика.

Времето обаче изобщо не е заедно с 26-те екипажа, които ще преминат през  стартова арка: високо в планината има мъгла, дъждът валя до рано тази сутрин, температурите непрекъснато падат и сега всичко ще зависи от това кой екипаж колко гуми за дъжд има в бокса, за да си гарантира по-стабилната езда върху мокрите скоростни етапи.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев