• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

Национални

Нашите Драганов и Янев: 12-ти в ралито на янките

Понеделник, 18 Октомври 2021 | Чикаго, RallyXpress
Нашите Драганов и Янев: 12-ти в ралито на янките

ТРЕТА БЪЛГАРСКА следа в рали шампионата на Щатите, записа българският екипаж Иво Драганов и неговият ко-пилот Влади Янев (на снимката), след като в събота късно през нощта българско време, двамата доведоха до 12-о място в генералното класиране (от общо 44 финиширали и 63 стартирали екипажа) своето Субару Импреза WRX Вагон.

В най-старото от ралитата на Американ Рали Асосиейшън (ARA) – Лейк Съпириър Перформънс Рали, живеещите от години в Чикаго българи направиха силна езда и се разписаха като петият екипаж в класацията на първенството за Източният регион на страната.

Това класиране на българския...

Екипът Драгън Рейсинг: „…и каквото сабя покаже“

Петък, 15 Октомври 2021 | Чикаго, RallyXpress
  • обновена
Екипът Драгън Рейсинг: „…и каквото сабя покаже“

„НАПРАВИХМЕ добри записки и… каквото сабя покаже!“, типично по нашенски определи очакванията на екипажа Иво Драганов/Влади Янев (на снимката) пилотът на участващото в американското Лейк Съпириър Перформънс Рали (LSPR) българско Субару Импреза WRX Вагон.

Двамата наши състезатели стартираха днес късно след обед в първия от скоростните етапи на най-старото американско рали, второ за годината участие на екипажа в първенството на Американ Рали Асосиешън (ARA).

„За първи път се и с професионално окачване за такива трасета, като тези на LSPR – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт...

БГ-шампионите на янките Драганов/Янев с 2-и старт

Четвъртък, 14 Октомври 2021 | Чикаго, RallyXpress
БГ-шампионите на янките Драганов/Янев с 2-и старт

EДИНСТВЕНИТЕ двама български автомобилни състезатели, спечелили национални титли извън Европа – шампиони на Източния регион на Щатите - Иво Драганов и Влади Янев (на снимката), рано днес късно след обед ще стартират в най-старото американско състезание Лейк Сапириър Перформънс Рали.

Това ще е второто участие за годината на двамата нашенци от Чикаго, след като в края на 2020 г. те станаха победители и регионални шампиони на САЩ в ралитата, а началото на новия сезон на Американ Рали Асосиешън (ARA) българите и тяхното Субару Импреза WRX Вагон завършита на бронзовото място с Сноу Дрифт Рали.

И за да...

Ралито на Монца повтаря края на ковид-сезон 2020

Сряда, 06 Октомври 2021 | Мюнхен, Пресслужба на WRC
Ралито на Монца повтаря края на ковид-сезон 2020

ЗА ВТОРА ПОРЕДНА година световните серии по рали ще завършат не в Япония, както предвиждаше календара на ФИА, а на същото място, на което завърши и окастрения от пандемията сезон на WRC – в Храма на скороста Монца и по трасетата на Ломбардия и предпланините на Алпите. Както и за финала на миналия шампионат, италианците в екстрен порядък ще затворят годината с  грандиозен завършек на Световното рали първенство 2021 на ФИА, с който ще бъде затворена и последната, 49-а страница в една цяла епоха в рали-спорта.

Ралито също беше включено в шампионата в съкратени срокове през 2020 г., когато Себастиен Ожие и...

Финал във Врънечка баня или край със "столиците“

Вторник, 21 Септември 2021 | София, RallyXpress
Финал във Врънечка баня или край със

ОТ 2016 ГОДИНА насам, когато в Ужице сръбското рали бе спечелено от екипажа Пламен Стайков/Давид Кварацхелия, а с това двамата завършиха престижното си участие и в трофея на ФИА за полуострова, най-престижното автомобилно състезание на комшиите не се е превръщало във фактически шампионатен финал в първенството на България.

С четири победи от пет състезания, Стайков/Кварацхелия си гарантираха короната и за формалния финал на първенството оставаше единствено Стари столици, класирането от което обаче вече беше без значение.

Няма и грам съмнение, че както обичайно, Сърбия рали ще е крайно...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев