• ...СЕБАСТИЯН ЛЬОБ ВЪРНА ФОРД В СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ СЪС ЗАШЕМЕТЯВАЩА ПОБЕДА В МОНТЕ КАРЛО...

     

  • ...СЕБ ОЖИЕ СЕ ЗАВЪРНА НА ЧЕЛО НА КОЛОНАТА, ВОДИ НА СЕБ ЛЬОБ С КРЕХКИТЕ 21 СЕКУНДИ...

     

  • ...И ГРИЙНСМИТ СЕ РАЗПИСА КАТО ПОБЕДИТЕЛ В ЕТАП ОТ СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ, ЛЬОБ ПЪК ПРАВИ НОВ РЕКОРД...

     

Национални

Захариев: Половината от техника вече пристигна

Сряда, 26 Януари 2022 | София, RallyXpress
Захариев: Половината от техника вече пристигна

ТОЧНО ПРЕДИ четири дни, в офиса на автомобилната федерация транспортна фирма достави двадесетина кашона, препълнени до горе с електроника от АЛГЕ, която техника е втората част от гранда на ФИА, по закупуването от АФБ на времеизмервателна апаратура.

До този момент, ползвайки за състезанията работата на екипа и техниката на Иван Маринов, както и част от апаратурата, която е лична собственост на председателя на федерацията Камен Михайлов и е събрана преди години, „тайм-кипърите“ на Стойко Нейчев можеха да гарантират 100 на 100 работата единствено за състезанията от планинския шампионат.

„Сега...

И Сашо Бошнаков излезе от гилдията „старейшини“

Понеделник, 17 Януари 2022 | от Страшо Димов, София
И Сашо Бошнаков излезе от гилдията „старейшини“

ГИЛДИЯТА НА „старейшините“ в българския автомобилен спорт осиротя днес, след като само  месец, преди да навърши 87 години, Александър Бошнаков не успя да се пребори с вторият, този път масивен инфаркт на миокарда.

При това, след като на два пъти преди това Бошнака, както той бе широко известен на автомобилното общество, заради своята жизненост и упоритост, бе успя геройски да се справи.

От десетина години, главно заради възрастта, Сашо следеше случващото се в автомобилния спорт единствено онлайн.

В нашенската автомобилна общност Бошнаков, към който дори и най-големите спортни и съдийски...

Шефове на СБА и АФБ се срещат с президента ФИА

Петък, 31 Декември 2021 | София/Белград, RallyXpress
Шефове на СБА и АФБ се срещат с президента ФИА

НА ОФИЦИАЛНИЯ портал на Автомобилна федерация на България (АФБ) излезе информация за срещата на шефовете Съюза на българските автомобилисти (СБА) Емил Панчев и на федерацията Камен Михайлов с новоизбрания президент на Международната автомобилна федерация (ФИА) Мохамед бен Сулайем в Белград в понеделник (виж ТУК). Това е станало по време на тържественото честване на 100-годишнината на Авто-Мото Савез-Сърбия (AMSS), отбелязано подобаващо тържествено в белградския хотел Холидей Ин в първия от дните след Коледните празници.

%снимка1%
По време на своето встъпително слово, председателят на AMSS Деян...

Мохамед бин Сулайем е новият президент на ФИА

Четвъртък, 30 Декември 2021 | София, RallyXpress
  • обновена
Мохамед бин Сулайем е новият президент на ФИА

НОВИЯТ ПРЕЗИДЕНТ на Международната автомобилна федерация (ФИА) е 60-годишният Мохамед бин Сулайем (на снимката), който днес бе избран да наследи, след 13 годишно управление на алианса французина Жан Тот.

Изборът на новия глава на ФИА бе с виртуално гласуване, в което той спечели с 62 гласа срещу 69-годишният британски юрист Греъм Стокър, за когото гласуваха 34 от националните клубове (ANS), които са официални членове на федерацията.

Така след двама французи (Жан-Мари Балестър – три мандата и Жан Тот – три мандата и една допълнителна година) и един британец (Макс Мозли – три избора), Мохамед Ахмед бин...

Иван Влъчков: изцяло обновена бегачка за 2022

Четвъртък, 30 Декември 2021 | София, Пресслужба на тима
Иван Влъчков: изцяло обновена бегачка за 2022

ШЕСТКРАТНИЯТ шампион в пистовите надпревари от Сурия Туринг Иван Влъчков (на снимката) ще кара с изцяло обновена кола през следващия сезон в първенството на Затворен маршрут и писта.

През изминалата година той спечели 6-а поредна титла в серията с добре познатата Хонда Сивик, след оспорвана битка със Стоил Неков (Елена Тим, Хонда Сивик) и Димитър Кондев (Грийн Фокс МС, Рено Клио).

Като лицензиран пилот за КА2 Рейсинг Тим през 2021 г. Влъчков имаше значителен принос за спечелването на третата поредна клубна титла за екипа на пловдивчани.

Това обаче стана в тежък и объркан откъм техническо...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев