• ...НЕБИВАЛО! ЩАМПАТА В ШАМПИОНАТА Е НАРУШЕНА, 3 ОТ 4 СЕРИИ НЕ СЕ ВОДЯТ ОТ ОБИЧАЙНИТЕ ЛИДЕРИ...

  • ...БЕЗ ПРЕЦЕДЕНТ! НАЙ-ДОБРОТО СПРИНТОВО РАЛИ - ВИДА, ОТПАДА ОТ КАЛЕНДАРА НА ШАМПИОНАТА!...

  • ...СЪС ЗАВРЪЩАНЕТО НА РУСЕ В ШАМПИОНАТА: 48 АВТОМОБИЛА ДАВАТ ЗАЯКИ ЗА УЧАСТИЕ В ПИСТОВИЯ УИКЕНД...

     

Национални

Емоционално обръщение на председателя на АФБ

Четвъртък, 15 Юли 2021 | София, RallyXpress
Емоционално обръщение на председателя на АФБ

ДНЕС НА ОФИЦИАЛНИЯ сайт на Автомобилна федерация на България (АФБ) се появи Обръщение на председателя на автомобилното обединение Камен Михайлов (на снимката) – оригиналния текст виж ТУК - повод за което е както състоялата се миналия вторник среща в Министерството на младежта и спорта в София. Тази среща не беше обявена официално и за нея сайтът с новините в българския автомобилен спорт научи пост фактум, а от обръщението на Камен Михайлов стават ясни и част от подробностите на срещата.

Темата за събирането е била изключването на сливенския клуб АСК Скорпион от членството в АФБ и протеста...

Стайков: завръщане в спорта …с продаден дом за R5

Сряда, 14 Юли 2021 | Калояново, RallyXpress
Стайков: завръщане в спорта …с продаден дом за R5

ОНОВА, КОЕТО в продължение на месеците от февруари до вчера се говореше под сурдинка: „Стайков също взима R5“, вече е реалност. На пистата Дракон, в отбрана компания на приятели, спонсори от Денсо и хора от медиите, бившият шампион и един от най-бързите пилоти у нас извади на светло чисто бялата си Шкода Фабия R5 и за радост на присъстващите направи с тях скоростни турове по трасето на единственото у нас автомобилно съоръжение.

„Оказа се, че никога не съм карал истински спортен автомобил“, бе финалния коментар на пилота в края на първия му истински тестов ден с новата му бегачка, сравнявайки я с...

Как „спецове“ от Нова Загора отсвириха два СЕ от Твърдица

Събота, 10 Юли 2021 | София, RallyXpress
Как „спецове“ от Нова Загора отсвириха два СЕ от Твърдица

РЕШЕНИЕТО на организаторите на Рали Твърдица де се откажат от двойното каране на планирания в схемата скоростен етап Баня (6.2 км) бе доста изненадващо, но и в същото време напълно възможна промяна, каквито са правени в не едно или две състезания от националното ни първенство.

За това сайтът на състезанието съобщи, сочейки причините, в което съобщение обаче фразата по „необясними причини и вероятен натиск“ подсказваха, че става дума за банални административни търкания.

Ето и обяснението, публикувано в сайта:

„Организаторите на рали „Твърдица“ 2021 съобщават за настъпила промяна в маршрута...

Комисията на АФБ с извадки за драмата над Благоевград

Сряда, 30 Юни 2021 | София, RallyXpress
Комисията на АФБ с извадки за драмата над Благоевград

ПО-РАНО ДНЕС на фейсбук страницата на Автомобилна федерация на България (АФБ) беше публикувана извадка от междинния доклад на назначената от председателя на федерацията Камен Михайлов комисия, която да разследва причините за инцидента в планинско Благоевград 2021, завършило със смъртта на пилота на Грийн Фокс Моторспорт Георги Георгиев-Гецата.

:: Оригиналният текст може
да бъде прочетен на линка
ТУК  

Два дни, след като на 24 април се случи инцидента с Георги Георгиев, АФБ назначи комисия, оглавявана от главния секретар на федерацията Калоян Станчев, която да направи вътрешната проверка за...

Румен Ангелов: Винаги съм бил за спазване на правилата

Четвъртък, 27 Май 2021 | от Страшо Димов/RallyXpress
Румен Ангелов: Винаги съм бил за спазване на правилата

ВЪВ ВТОРОТО издание на пистовото състезание, носещо името на Енеос и  организирано от пловдивския КА2 Рейсинг Тим, на водещата позиция „директор на състезанието“ дебютира председателят на клуба Румен Ангелов. Това, което заслужава да се отбележи преди всичко е не само фактът, че става дума за сравнително – по стандартите на БГ-автомобилния спорт – млад човек, но също и обстоятелството, че подобен дебют е втори в рамките на седмица. Ако има място за сравнение, то е, че в 51-ото рали България, на тази позиция, за най-важното състезание от календара, се появи Пламен Иванов.

Но с двете позиции, заети...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев