• ...САМО СЛУХ ИЛИ И ИСТИНА? ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА АФБ КАМЕН МИХАЙЛОВ БИЛ ГОТОВ С ОСТАВКАТА СИ ЗА СЪБОТА...

  • ...42 КЛУБА С ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МИНИСТЪР РАДОСТИН ВАСИЛЕВ, ТЪРСЯТ ОТГОВОРИ ЗА СЕЗОН 2022...

  • ...ФИА НАЛАГА ДРАКОНОВСКИ САНКЦИИ НА РУСИЯ И БЕЛАРУС ЗАРАДИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА...

     

Грамада-Божурица и крос - с пълна местна подкрепа

Четвъртък, 24 Февруари 2022 | Видин/София, RallyXpress
Грамада-Божурица и крос - с пълна местна подкрепа

И ДВЕТЕ СЪСТЕЗАНИЯ, на които е организатор и домакин видинският клуб АСК Жико-Моторспорт имат пълната подкрепа от местната власт“. Това заяви днес за сайта с новините в българския автомобилен спорт лидера на клуба и най-дългогодишен организатор на състезание от спринтовото първенство Иван Иванов-Жико (на снимката). „Разбрахме го вчера, след срещата ни с областния управител Любен Иванов и който ще е патрон и на спринтовото състезание, и на рали-кроса Видин.“

В същото време Жико направи и уточнението, че реалното име на традиционната спринтова надпревара, която променя своето заглавие е Грамада-Божурица.

„Защото организатор е общината Грамада, а трасетата на състезанието са ориентирани към Божурица – обяснява лидера на Жико-Моторспорт.

Добавяйки, че е получил уверението от областният за ремонтирането на част от трасетата (те са върху пътища от националната система – бел. ред.).

Грамада-Божурица и крос - с пълна местна подкрепа

снимка за rallyxpress: драгомир петров/apix
С НОВО ЗАГЛАВИЕ И НОВО МЯСТО, НО ОТНОВО В ЛИСТАТА… Дунавския спринт отбеляза един празен лист в своята история, но през август надбягването ще бъде възстановено в календара на най-младия от класическите шампионати.


Към досегашният традиционен и силен спонсор на спринта – бензиностанциите Тип, към спомоществователите се прибавя общината на Грамада и местният бизнесмен Вл. Вълчев, което пък означава, че местенето от центъра във Вида – в центъра на Грамада ще донесе единствено промяна единствено в заглавието и логото на състезанието.

Но и Грамада-Божурица, и рали-кросът Видин, ще бъдат предшествани от подгряващо събитие, планирано за 1 май, когато под мотото Да спрем войната по пътищата, на летище Иново ще бъде организиран бензинов фест, с всичко, което може да се предложи на автомобилните феновете – тайм-атак, дрифт, дрифт-такси и рали-такси.

2022 RS Vida

КОЛАЖ ОТ САЙТА НА СЕВЕРОЗАПАДА… за срещата на областния управител на Видин Любен Иванов и организаторът на двете най-престижни автомобилни състезания в региона Иван Иванов-Жико (вляво)

„Така че на летището край Видин фактически ще се открие и сезонът на автомобилните състезания не само за Северозапада, но и за цялата страна“, прави допълнението Жико. - Това е една наистина добра новина за всички любители на автомобилния спорт. Спорт, в който Видин има своите десетилетни традиции. След като миналата година община Видин оттегли подкрепата си и състезанията бяха отменени няколко дни преди старта, сега мога да кажа – рали-крос Видин се завръща в националния календар на българския автомобилен спорт“

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев