• ...САМО СЛУХ ИЛИ И ИСТИНА? ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА АФБ КАМЕН МИХАЙЛОВ БИЛ ГОТОВ С ОСТАВКАТА СИ ЗА СЪБОТА...

  • ...42 КЛУБА С ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МИНИСТЪР РАДОСТИН ВАСИЛЕВ, ТЪРСЯТ ОТГОВОРИ ЗА СЕЗОН 2022...

  • ...ФИА НАЛАГА ДРАКОНОВСКИ САНКЦИИ НА РУСИЯ И БЕЛАРУС ЗАРАДИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА...

     

ФИА санкционира Русия и Беларус заради войната

Сряда, 02 Март 2022 | Париж, RallyXpress
ФИА санкционира Русия и Беларус заради войната

БЕН СУЛАЙЕМ:
ЗАРАДИ УКРАЙНА
И ЗАРАДИ СПОРТА
СРЕЩУ АГРЕСИЯТА

Ben Sulayem
„Искам да благодаря на членовете на Съвета за бързите им действия при вземането на решение за тези мерки в интерес на спорта и мира. Ние сме солидарни с Леонид Костюченко, президент на Автомобилната федерация в Украйна (ФАУ) и по-широкото семейство на ФИА в страната.

„Мерките, предприети днес, признават авторитета на ФАУ в Украйна и също така са в съответствие с препоръките, направени наскоро от МОК. Ние сме в активни дискусии с нашите членове, тъй като продължаваме да разширяваме състраданието и подкрепата си в моментите на нужда.

„Искрено се надяваме на мирно разрешаване на непоносимите им трудности.”

МАЛКО, СЛЕД като ФИФА, УЕФА, световната тенис асоциация наложиха драконовски санкции и натириха Русия от своите структури, вчера нова направи и Международната автомобилна федерация (ФИА) налагайки жестоки ограничения върху Русия, заедно с такива и върху Беларус заради продължаващата вече седем дни агресия в независима Украйна.

Това стана след спешно свикване на Световният Моторспорт Съвет (WMSC) на ФИА и с последвалите негови решения, обявени на сайта на ФИА днес (виж ТУК).

Първият сигнал за истинските и мащабните санкции, които могат да се очакват, а вече са факт, беше автоматичното отпадане на формулата в Сочи, което стана по предложение на притежателя на търговски права на Ф1, като тази отмяна на Гран При на Русия за 2022 е първата, която отпада „поради форсмажорни обстоятелства“.

„Както знаете, ФИА наблюдава събитията в Украйна с тъга и шок и се надявам на бързо и мирно разрешаване на настоящата ситуация. Ние осъждаме руската инвазия в Украйна и мислите ни са с всички, които страдат в резултат на събитията в Украйна – заяви в своите встъпителни думи президентът на федерацията Мохамед бен Сулайем.

„Бих искал да подчертая, че FIA, заедно с нашите организатори, действаха активно по този въпрос миналата седмица и комуникираха съответно за Формула 1, Формула 2, WTCR и Международната купа по дрифт.

„Актуализирана версия на различните международни календари на FIA ще бъде представена на срещата на WMSC в Бахрейн за одобрение.

ФИА санкционира Русия и Беларус заради войната

КАКВО ПРЕДВИЖДАТ ШОКОВИТЕ САНКЦИИ НА ФИА,
ПРЕДСТАВЕНИ ОТ ПРЕЗИДЕНТА БЕН СУЛАЙЕМ

FIA Entrance 001София, RallyXpress

В СЪОТВЕТСТВИЕ с препоръките на Международния олимпийски комитет, членовете на Съвета одобриха следните решения, които да бъдат приложени с незабавно действие:

Състезания, организирани на територията на Русия и Беларус

:: Няма да се провеждат международни/зонови състезания в Русия и Беларус, до по-нататъшно нареждане;

:: Без знаме/символ или химн на Русия/Беларус, които да се използват в международни/зонови състезания, до друго нареждане;

:: Пилоти, състезатели и официални лица няма да бъдат допускани, както руски/белоруски национални отбори, които да участват в международни/зонови състезания (напр. FIA Motorsport Games), до друго нареждане;

:: Руски/белоруски пилоти, индивидуални състезатели и официални лица да участват в международни/зонови състезания само в неутрално качество и под „знамето на ФИА“, при условие че са ангажирани и се придържат към принципите на ФИА за мир и политически неутралитет, до друго нареждане;

:: Не трябва да се показват руски/белоруски национални символи, цветове, знамена (униформа, оборудване и автомобил) или да се изпълняват химни по време на международни/зонови състезания, до друго нареждане;

Избрани служители/членове на комисиите на ФИА

:: Представители на руски/белоруски членове на ФИА да се оттеглят временно от своите роли и отговорности на избрани служители/членове на комисиите *

Грантове на ФИА

:: Без отпускане на безвъзмездни средства на ФИА на руски/белоруски членове до по-нататъшно нареждане *

:: Никакво съществуващо безвъзмездно финансиране на FIA няма да бъде изплащано на руските/белоруските членове на FIA **

20220302 FIA Reaction 1

Отбелязаните със звездички
решения за санкции подрежат
на одобрение от WMSC


Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев