• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

Промоторът обяви датите на 2022 год.

Петък, 15 Октомври 2021 | от Марк Уилфорд, Мюнхен
Промоторът обяви датите на 2022 год.

СЪСТЕЗАНИЕТО на Нова Зеландия ще се върне към разширения световен рали шампионат на ФИА през 2022 г., след като в петък (15 октомври) бе представен първият календар на започващата  хибридна ера на спорта в световните серии. Макадамовите трасета на Северния остров, близо до Окланд, ще се представят отново след 2009 г., в годината, в когато WRC празнува своя 50-и сезон. И още - хърватският асфалт се запазва в разширения график от 13 кръга, след като централноевропейската страна бе домакин на добре направен дебют през април.

С изброените емблематични рали Сафари в Кения и Япония, сезонът обхваща на четири континент -Европа, Африка, Азия и Австралазия - тъй като пандемията облекчава и собственикът на търговски права – Промоторът на WRC прави поравно (50 на 50) разделение между европейски състезания и кръговете, които са в далечните дестинации.

Следващата година носи някои от най-големите и най-мащабни промени в историята на спорта, тъй като WRC навлиза в по-устойчива възраст.

Вълнуващите хибридни автомобили от най-висок клас Рали 1 ще съчетаят 100 кВт електродвигатели и съществуващия двигател с вътрешно горене, докато гориво без изкопаеми въглеводороди ще бъде 100-процентово устойчиво.

Промоторът обяви датите на 2022 год.
Календарът беше одобрен от Световния съвет по автомобилен спорт на ФИА в Париж, а управляващият директор на Промотора Йона Сибел заяви, че комбинацията от класика и по-нови събития ще осигури апетитен график в знаков сезон.

„Следващата година ще бъде значителна и вълнуваща за Световния рали шампионат на ФИА, тъй като приветстваме новите автомобили с хибридна ера Рали 1, част от портфолиото от регулации, които да насочат серията към по -зелено и по-устойчиво бъдеще“, добави той.

„Следващата година също отбелязва 50-ия сезон на WRC и имаме календар, който да съответства на тази годишнина. Радваме се да приветстваме Нова Зеландия, рали, което се появи за първи път през 1977 г. Нейните чакълести тестове са удоволствие за пилотите и въпреки че плановете ни да се върнем през 2020 г. за съжаление бяха прекъснати от Covid-19, фантастично е, че сега можем да продължим с тях.

СВЕТОВНИШЯТ ШАМПИОНАТ ЗА ИДНАТА ГОДИНА В ДЕТАЙЛИТЕ МУ

WRC Logo OFF 001ПЕТДЕСЕТИЯТ сезон от световните серии на ФИА започва с ужасно трудното рали Монте-Карло през януари във френските Алпи, базирано единствено в Монако, за първи път от 2006 г. Следва грандиозния сняг и лед на Рали Швеция, единствената чиста зимна картина на поредицата, която също има нов дом, тъй като се премества на север до град Умео на източното крайбрежие. Хърватия е откриващият кръг върху чист асфалт и отново ще бъде базирана в Загреб, в края на април.

Макадамовата серия започват в Португалия в края на май, първият от поредицата от изтощителни обиколки с горещо време. През юни следват Италия и Кения, едно от легендарните състезания в световен моторспорт, което направи зашеметяващо завръщане на WRC тази година.

Невероятно бързите пътища в Естония, която бележи средата на първенството, и Финландия предхождат деветия кръг в средата на август на място, което трябва да бъде потвърдено.

2006 MON Start

снимка: архив на rallyxpress
ОБРАТНО В МОНТЕ КАРЛО, ОБРАТНО ПРЕД КАЗИНОТО… За първи път от 2006 г. насам, легендарното рали Монте Карло ще се върне там, откъдето започва историята на Старата госпожа през 1911 г.

Гърция, друг шампион на шампионата, ще се кара през септември, след забележително успешното си завръщане в WRC миналия месец, преди последната среща с чакъла в Нова Зеландия. Заключващите два кръга се провеждат на асфалт.

„Мачът“ в Испания е в края на октомври, подвеждащо състезание към финала в Япония, първото участие на Азия в WRC от последното й посещение в страната през 2010 г.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

след съботата

часове до старта

за сезон 2022

въпросите

вместо Орфей

в този финал

след 27 години

равенство

само опция или...

толкова отдавна

за БГ историята

Играчки

заем от 168 часа

Автобои Неделчев