• ...СЕБАСТИЯН ЛЬОБ ВЪРНА ФОРД В СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ СЪС ЗАШЕМЕТЯВАЩА ПОБЕДА В МОНТЕ КАРЛО...

     

  • ...СЕБ ОЖИЕ СЕ ЗАВЪРНА НА ЧЕЛО НА КОЛОНАТА, ВОДИ НА СЕБ ЛЬОБ С КРЕХКИТЕ 21 СЕКУНДИ...

     

  • ...И ГРИЙНСМИТ СЕ РАЗПИСА КАТО ПОБЕДИТЕЛ В ЕТАП ОТ СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ, ЛЬОБ ПЪК ПРАВИ НОВ РЕКОРД...

     

ERC

„Дедо“ Льоб-новият повелител на Монте!

Неделя, 23 Януари 2022 | Монте Карло, RallyXpress
„Дедо“ Льоб-новият повелител на Монте!

47-ГОДИШНИЯТ деветкратен световен шампион и от днес 8 пъти победител в рали Монте Карло Себастиян Льоб (на снимката) направи зашеметяващо завръщане на сцената на световните серии, печелейки в наелектризиран от старта да финала първи кръг на новия хибриден период, с който WRC започна следващите десетина години от Монако в четвъртък вечер.

Но „дедото“ направи ретърн не само на своя и без друго изключителен имидж, но и свърши най-важното в Старата госпожа – той върна М-Спорт и Форд на върха на шампионата, след дълги 3 години 11 месеца и 26 дни без победа.

Заедно с невероятния успех за Форд Пума R1,...

Тойота срещу Форд, авантаж за Себ Ожие

Четвъртък, 20 Януари 2022 | Монте Карло, RallyXpress
Тойота срещу Форд, авантаж за Себ Ожие

ЧЕТИРИ ЧАСА преди церемонията, с която ще започне 90-ото рали Монте Карло, а с него ще стартира и 50-о световно първенство на ФИА в ралитата, действащият световен шампион и лидер на колоната в Себастиян Ожие взе първия си психологически авантаж, печелейки в шейкдауна на състезанието.

Пилотът на Тойота Газоо Рейсинг бе най-бърз, заковавайки хронометрите на 1:50.4 мин за 2.29-кирлометровата дистанция край Сент Агнес, постигайки най-доброто си време в третата сесия на шейкдауна, първият тест за Монте от 2020 г. насам.

Трасето е известно от бившия класически тест в Старата госпожа – Кол де ла Мадона, който...

Играчи, включени в подкрепящите серии

Сряда, 19 Януари 2022 | Париж, RallyXpress
Играчи, включени в подкрепящите серии

РАДИКАЛНИТЕ промени във ФИА Световно първенство по рали са едната част от изменините регулации в сериите на WRC със старта на новата епоха за следващите 5-10 години.

Какво обаче предвиждат измененията за шампионата на WRC2 и какви са новостите преди началото на сезона утре в Монте Карло?

Тази поддържаща категория за автомобили Рали2 е преструктуриран за началото на сезон 2022 г.

Това включва отделни класации за отбори, пилоти, както и за категорията на младежите като въвежданата от тази година за първи път Мастърс Къп, която включва награди за най-добър пилот и ко-пилот.

Иначе WRС2 започва сезона си...

Старата госпожа си припомни миналото

Вторник, 11 Януари 2022 | Монте Карло, RallyXpress
Старата госпожа си припомни миналото

НА ОФИЦИАЛНИЯ портал на юбилейното 90 издание на рали Монте Карло бе публикуван официалният списък със заявените екипажи в първото състезание от сезон 2022. И както отбеляза снощи късно вечерта колегата Алекс Бено:

„…Старата госпожа (както франсетата наричат Монте – бел. ред.) държи на традициите си…“

Така в 18:45 следващия четвъртък, деветдесетият старт ще е пред Казино Монте Карло, така, както това е било неизменно в най-добрите години на WRC.

В листата на топ-звездите на трите заводски отбора от световните серии няма никакви изненади – артистите са същите, ролите им – непроменени, но...

Кайто-Йоан: пълен хикс и висящ въпрос

Сряда, 17 Ноември 2021 | Монца, RallyXpress
Кайто-Йоан: пълен хикс и висящ въпрос

ДАЛИ ВСЕ ПАК по-интересната интрига не е кой ще спечели „голямата“ титла, а спорът за малката корона в WRC2, където за разлика от спора Ожие-Евънс, пристигналите за ACI Рали Монца поляк Кайетан Кайетанович (Кайто) франсето Йоан Росел са със стопроцентово изравнени възможности…

…и неяснота около висящия проблем за това, признава ли ФИА резултатът на Росел от Гърция или не.

След Акрополис французинът бе изключен от стюардите, след констатацията, че неговия Ситроен C3 Рали 2 не отговоря на регулациите.

До момента обаче по подадената от пилота жалба няма решение, независимо, че миналата седмица е...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев