• ...НЕБИВАЛО! ЩАМПАТА В ШАМПИОНАТА Е НАРУШЕНА, 3 ОТ 4 СЕРИИ НЕ СЕ ВОДЯТ ОТ ОБИЧАЙНИТЕ ЛИДЕРИ...

  • ...БЕЗ ПРЕЦЕДЕНТ! НАЙ-ДОБРОТО СПРИНТОВО РАЛИ - ВИДА, ОТПАДА ОТ КАЛЕНДАРА НА ШАМПИОНАТА!...

  • ...СЪС ЗАВРЪЩАНЕТО НА РУСЕ В ШАМПИОНАТА: 48 АВТОМОБИЛА ДАВАТ ЗАЯКИ ЗА УЧАСТИЕ В ПИСТОВИЯ УИКЕНД...

     

ERC

Едно цяло поколение среща кенийското рали

Сряда, 23 Юни 2021 | София, RallyXpress
Едно цяло поколение среща кенийското рали

НИТО ЕДНО ОТ имената на топ-пилотите в световните серии, стартирали в последното кенийско Сафари през 2002 г. не фигурира в листа със заявките за 6-ия старт от първенството на планетата този уикенд в Найроби.

А това означава, че на практика едно цяло поколение от състезатели за първи път ще се срещнат със Сафари и това идеално рисува огромните промени, които са настъпили в спорта в 19-годишната пауза на африканското рали.

Промените наистина са впечатляващи и онова, което новата генерация състезатели ще трябва да срещнат в Африка изобщо не е онова, което предлагаше преди години този маратон.

Няма...

Адамо: Днес е един от най-тъжните ми дни…

Събота, 05 Юни 2021 | Алхеро, RallyXpress
Адамо: Днес е един от най-тъжните ми дни…

ШЕФЪТ НА корейския тим Хюндай Моторспорт Андреа Адамо (на снимката) беше категоричен в живото излъчване на WRC+, че е преживял огромно разочарование днес.

„Много-много тежък ден, днес… един от
най-тъжните ми дни…“. С тази фраза шефът на екипа от Алзенау коментира отпадането на лидера в класирането и потенциален победител м Сардиния Рали Италия.

Засега не е ясно каква точно е повредата, както и това дали отборът ще може да рестартира участието на естонеца в неделя.

Това, че островното състезание е винаги много интересно, но в същото време и винаги много драматично, се потвърди в 12-ата скоростна...

Картодромо Де Балтар пуст, фенове не се пускат

Четвъртък, 20 Май 2021 | от Иво Ангелов, Порто
Картодромо Де Балтар пуст, фенове не се пускат

ДОСТА СТРАННО, но въпреки обявлението, че Водафон Рали Португалия ще е със свободен достъп на фенове (изключение е сервизната зона), днешният шейкдаун бе удачен само за отбрани зрители.

При това онези, които успяваха да пробият през горичките край Картодромо Де Балтар не бяха така много, колкото беше тази увеличаваща се публика, която по време на Хърватска WRC+ показа в директните излъчвания.

Ползвайки домашния „опит“ успях не само да попадна на финала на шейкдауна на картинг-пистата, разположена в края на горичка, но дори и да имам компания от един испанец.

Явно и двамата имахме един и съща...

Евънс направи удар, измести Танак от топа

Четвъртък, 20 Май 2021 | от Иво Ангелов, Порто
  • обновена
Евънс направи удар, измести Танак от топа

ЧЕТИРИ ПЪТИ на дългото 4.6 км трасе край Паредес излезе днес бившият световен шампион в световните серии Отт Танак (Хюндай i20 WRC), за да запише най-доброто време в шейкдауна на четвъртия кръг за сезона. Естонецът записа най-доброто си време от 3:06.1 мин, като това стана при третата сесия.

Малко по-късно той направи четвърти опит, за да подобри времето си от предишния рън, но не му достигна 0.2 сек, за да запише резултат, който е под 3:06 мин.

Това обаче успя да направи уелсецът Елфин Евънс (Тойота Ярис WRC), който слезе под „шестата“ секунда и, също при четвъртия си опит, постигна 3:05.9 мин.

И при четирите...

Страшно много фенове, Пресрум като болница

Сряда, 19 Май 2021 | от Иво Ангелов, Порто
Страшно много фенове, Пресрум като болница

ДА ПОПАДНЕШ направо в най-интригуващото състезание от световните серии в толкова вързан за световното първенство момент, това да е Водафон Рали Португалия и още от самолета невероятната атмосфера на състезанието да те сграбчи, това със сигурност не се случва всекиму и не става „дневно и вечерно“.

Тръгвайки от София, единственото, което беше в главата ми бе, че трябва да стигна до митичния скок на Фафе. Не мога да кажа колко часове съм престоял в Ю-Туб, за да гледам там полетите на най-великите пилоти в света. А сега, дето се вика, бях на „една ръка“ от тази отсечка, която за рали-феновете е...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев