• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

ERC

Себ Ожие с първата заявка за две победи

Четвъртък, 14 Октомври 2021 | Салоу, RallyXpress
Себ Ожие с първата заявка за две победи

СЕДЕМЕКРАТНИЯТ световен шампион в ралитата Себастиян Ожие (на снимката) направи днес по време на тестовете за рали Каталуня-Коста Даурада първата си заявка за две едновременни победи в Испания.

За французинът показаното в тестовете е психологически коз, след като Ожие имаше много слабо представяне във Финландия, а сега от евентуалната му победа тук зависи дали ще вземе титлата предсрочно.

Пилотът на Тойота Газоо Рейсинг спечели с видима лекота първият от тестовете за състезанието, постигайки в третия си тур време от 2:33.6 мин, изпреварвайки на 4.31-километровото трасе на Кол де ла Теиксета...

Последно асфалтово от отиващата си ера

Сряда, 13 Октомври 2021 | Солоу, RallyXpress
Последно асфалтово от отиващата си ера

ДОСТАТЪЧНО Е да си припомним, колко кален и снежен беше финалът на световните серии през 2020 г. в Монца Рали, за да бъдем сто на сто уверени, че испанското Каталуня-Коста Даурада ще е последното истинско асфалтово състезание и за сегашното първенство, и за отминаващата ера с шампионатите на ФИА в WRC.

За утрешния старт регистрациите са за 73 екипажа, третият най-дълъг списък от началото на този финален световен шампионат.

До неговия край, освен испанското, остава още и второто италианско рали, но в Каталунската област ще се разиграе последният кръг, 5-и за годината, в който за последно ще се срещнат...

Невероятен Елфин, титлата не е мираж!

Неделя, 03 Октомври 2021 | Юваскийла, RallyXpress
Невероятен Елфин, титлата не е мираж!

ЕЛИФИН ЕВЪНС (на снимката) не само спечели по невероятен начин юбилейното издание на финландското рали, но и с петата си победа в кариерата от WRC уелсецът вдъхна реални надежди, че титлата при пилотите тази година за него изобщо не е мираж!

След първото място в Португалия, сега Елфин се присъединява към Рованпера, двамата с по две спечелени ралита през сезона, отгоре на всичко прибирайки максимума от точки от Финландия – и 25 т. за победата, и 5 т. от пауърстейджа с неговите десетина… скок-подскок.

Без каквито и да е уговорки, за пилота на Тойота Газоо Рейсинг Тим това бе най-силното му и...

Камъни край банкета и дори асове са аут

Събота, 02 Октомври 2021 | Юваскийла, RallyXpress
Камъни край банкета и дори асове са аут

И УТРЕ ДА СЕ сетите, че отбелязах това още в четвъртък“, написа във Вайбър колегата от Франция Алекс Бено, подсещайки, че преди началото на Секто Рали Финландия, скритите край банкета камъни могат „да обърнат плановете на мнозина.“

За да допълни днес, веднага след изказването на Кале Рованпера пред WRC+: „…дори и известните [пилоти] не могат да си направят застраховка „Грешки“.

За опасността, която крият високите скорости за спукани гуми и деформирани очаквания от маскираните в края на трасетата камъни, говореха и други репортери, които са в горите край финландските езера.

От общо 15-те...

Десет определени, а едно каре ще чака

Понеделник, 27 Септември 2021 | София, RallyXpress
Десет определени, а едно каре ще чака

ПЪРВИЯТ ВАРИАНТ на календара за световните серии през 2022 г., с който ще стартира новата ера на в WRC, вече е известен. За момента се знае „канавата“ на първенството от 13 кръга, от които поименно са известни 10 ралита, но само две от тях (виж таблицата по-долу) са с конкретни дати, докато за вакантните места има къса, но авторитетна опашка от кандидати.

Така че окончателният вариант на новия шампионат на ФИА тепърва се очаква, преди да бъде подпечатан по време на сбирката на Световния съвет.

Осемте състезания – в Португалия, Италия, Естония, Финландия, Гърция, Испания и третия пореден опит на Япония...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев