• ...САМО СЛУХ ИЛИ И ИСТИНА? ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА АФБ КАМЕН МИХАЙЛОВ БИЛ ГОТОВ С ОСТАВКАТА СИ ЗА СЪБОТА...

  • ...42 КЛУБА С ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МИНИСТЪР РАДОСТИН ВАСИЛЕВ, ТЪРСЯТ ОТГОВОРИ ЗА СЕЗОН 2022...

  • ...ФИА НАЛАГА ДРАКОНОВСКИ САНКЦИИ НА РУСИЯ И БЕЛАРУС ЗАРАДИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА...

     

Рованпера повтаря теста си от Швеция

Четвъртък, 21 Април 2022 | от Вальо Колев, Загреб
Рованпера повтаря теста си от Швеция

ВСИЧКИ ПОДРОБНОСТИ
И РЕЗУЛТАТИ ОТ РАЛИ
ХЪРВАТСКА: В МРЕЖАТА

2022 CRO Logo WRC
НА ЛИНКА долу можете да видите всички подробности за третото състезание от световните серии, както и да следите на живо в хода на състезанието резултатите от етапите и в общото класиране - ТУК

ЛИДЕРЪТ в класирането на първенството на пилотите – Кале Рованпера (Тойота Газоо), постави забележителна бележка за амбициите си в второто световно Хърватска Рали днес, след като в шейкдауна сутринта спечели тестовете с 0.1 сек пред втория в подреждането Тиери Нювил (Хюндай Моторспорт).

Това стана в третото излизане на 3.65-километровото трасе край Окич, когато постигна 1:52.5 мин, а до този момент най-близко до неговото постижение бе колата на Отт Танак (Хюндай Моторспорт), изоставащ с 0.8 сек.

Може би класирането щеше до остане такова, ако Нювил не бе направил 4-и опит (от топ-пилотите в R1 само още Грийнсмит, Евънс и завършилият 10-и Катсута караха в 4 манша), за да атакува Кале, но остана втори.

Първите петима от голямата група (виж таблицата долу) се вместиха в 1.3 секунди.В случая, постижението на Кале Рованпера е доста впечатляващо, след като е известно добре, че младежът няма голям опит с асфалтовите трасето.

2022 CRO Kale VK

снимка за rallyxpress: валентин колев
НАЙ-БРЪЗ И ТОЧНО КОЛКОТО ТРЯБВА... Само три сесии на трасето край Окич направи Кале Рованпера, който във второ поредно състезание е най-бързият пилот в тестовете.

Да припомня, че преди година тук финландецът отпадна рано-рано и фактически не познава спецификата на хърватските трасета.

Рованпера повтаря теста си от Швеция

снимка за rallyxpress: валентин колев
ТРОЙКАТА ОТ ШЕЙКДАУНА ОТГОВАРЯ НА ВЪПРОСИТЕ... (отляво надясно) Тиери Нювил, Кале Рованпера и Отт Танак по време на втората пресконференцията преди началото на Хърватска Рали.„В първото преминаване имах наистина добро усещане за автомобила – заяви на пресконференцията Рованпера-мл. –„Доста по-уверен съм за асфалта, отколкото в Монте-Карло. Тествахме няколко неща, основно просто потвърждавайки някои от направените настройки, в зависимост от това дали ще вали, за да опитаме различия по окачването.“

2022 CRO Tanak VK

снимка за rallyxpress: валентин колев
ТЯСНО, КАТО ОТСЕЧКА В ИПЪР... С темпови преминавания през 3.65-кирометровото тестово трасе в шейкдауна на Окич, Отт Танак дължеше втората позиция до момента, в който Нювил не направи допълнителното си четвърто каране.

Впрочем тези 3.65 км край Загреб само отчасти дават информация за настилката, която е екстремно променяща се по етапите и дава различно сцепление.Отчасти, доколкото може да е бонус за екипажите е това, че на Окич, особено в краищата на пътя, асфалтът е особено ронлив.

Метео-прогнозата за утре предвижда дъжд, но само за кратко, докато за останалата част от рали-уикенда в Хърватска Рали се очаква променливо време, без валежи и температури до 18º.

Да добавя и това, че така въпросът за избора на гумите ще бъде от особено голямо значение, за което самият победител в шейкдауна говори специално по време на пресконференцията след края на днешните предсъстезателни тестове.

2022 CRO IlaEFKO FK

снимка за rallyxpress: валентин колев
ВИСОКО ПРОФЕСИОНАЛНА ПУБЛИКА... Илия Царски и Стефан Драганов-Ефкото внимателно гледат не само маншовете на световния елит, но и всеки детайл от цялата организация на Хърватска Рали.

А като добавка – днес сутринта температурите бяха около 1º градус, за да скочат по обяд до 18.И съвсем нормално за такова балканско рали от световните серии, почти навсякъде в отсечката се чуваше не само цветуща, но и на най-високо професионално равнище българска реч.Трябва да го отбележа: тук броят на българските фенове се почти се доближава до този на най-запалените рали фенове от Централна Европа – чешките зрители.

2022 CRO Shake

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев